Соус «Суго» з базиліком на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Соус «Суго» з часником і базиліком на зиму

Соус «Суго» з часником і базиліком на зиму – це ідеальне додаток до піци, пасти або бургерам. Простіше кажучи, приготуйте класичний соус для італійської кухні і з легкістю урізноманітніть ваш звичний раціон, ви безумовно приємно здивуєте своїх домочадців!

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Томати – 1 кг
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом промиваємо та очищаємо овочі, чверть кільцями ріжемо цибулину.

Крок 2. На розігрітому рослинному маслі підрум’янюємо подрібнену цибулю.

Крок 3. Томати прокручуємо через м’ясорубку і перелити в сотейник, варимо 5 хвилин з моменту закипання.

Крок 4. В томатну масу відправляємо пасеровану цибулю, перець чилі і часник – перебиваємо за допомогою заглибного блендера.

Крок 5. Приправляємо соус ароматними травами, цукровим піском і сіллю – перемішуємо і тушкуємо ще 10-15 хвилин.

Крок 6. Тепер додаємо подрібнений базилік, через 5 хвилин вливаємо оцет і ще через 5 хвилин вимикаємо нагрівання.

Крок 7. Масу розподіляємо по стерильним банкам і щільно загвинчуємо. Після охолодження заготовки ставимо на полицю в прохолодному приміщенні. Готуйте і отримуйте задоволення!