Соус «Суго» з часником і базиліком на зиму
Соус «Суго» з часником і базиліком на зиму – це ідеальне додаток до піци, пасти або бургерам. Простіше кажучи, приготуйте класичний соус для італійської кухні і з легкістю урізноманітніть ваш звичний раціон, ви безумовно приємно здивуєте своїх домочадців!
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6-7.
Інгредієнти:
- Томати – 1 кг
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Базилік – 1 пучок.
- Перець чилі – за смаком.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом промиваємо та очищаємо овочі, чверть кільцями ріжемо цибулину.
Крок 2. На розігрітому рослинному маслі підрум’янюємо подрібнену цибулю.
Крок 3. Томати прокручуємо через м’ясорубку і перелити в сотейник, варимо 5 хвилин з моменту закипання.
Крок 4. В томатну масу відправляємо пасеровану цибулю, перець чилі і часник – перебиваємо за допомогою заглибного блендера.
Крок 5. Приправляємо соус ароматними травами, цукровим піском і сіллю – перемішуємо і тушкуємо ще 10-15 хвилин.
Крок 6. Тепер додаємо подрібнений базилік, через 5 хвилин вливаємо оцет і ще через 5 хвилин вимикаємо нагрівання.
Крок 7. Масу розподіляємо по стерильним банкам і щільно загвинчуємо. Після охолодження заготовки ставимо на полицю в прохолодному приміщенні. Готуйте і отримуйте задоволення!