Теріякі – популярний у всьому світі азіатський солодко-солоний соус. Його використовують у приготуванні різних страв, тому корисно завжди мати його під рукою. У цій статті зібрані 5 доступних рецептів для приготування соусу теріякі в домашніх умовах.
Класичний рецепт соусу теріякі в домашніх умовах
Теріякі – традиційний японський соус. Напевно ви не раз купували його в магазині. З цього рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати класичний соус теріякі в домашніх умовах.
Інгредієнти на
6 порц.
- соєвий Соус 150 мл
- Крохмаль картопляний 3 ч. л.
- Мед 1 ст. л.
- Оцет білий винний 1 ст. л.
- Імбир 1 ч. л.
- Часник 1 ч. л.
- Цукор-пісок-4 ч. л.
- Вода-80 мл
- Олія оливкова 2 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати соус теріякі в домашніх умовах за класичним рецептом? Поставте На вогонь сковороду з товстим дном. Спочатку влийте соєвий соус, потім додайте цукор, сушений імбир і часник.
- Після цього додати винний оцет, оливкова олія і мед, перемішайте і продовжуйте нагрівати суміш.
- Доведіть соус до кипіння, періодично помішуючи його.
- У склянку всипте крохмаль і влийте воду, змішайте ці інгредієнти. Влийте отриману масу в гарячий соус, перемішайте і зніміть сковороду з вогню. Потім соус процідіть через дрібне сито.
- Соус теріякі остудіть, перелийте в зручну ємність для зберігання. Зберігайте соус в холодильнику.
Приємного апетиту!
Соус теріякі з соєвого соусу і цукру
Соус теріякі в основному використовується в стравах японської кухні. Його подають до роллам або локшині удон, використовують в маринаді для м’яса і риби. Єдиної технології приготування соусу теріякі не існує, кожен кухар привносить щось своє. Ми пропонуємо вам приготувати теріякі на основі соєвого соусу і цукру.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Соус соєвий – 150 мл
- Імбир мелений – 2 ч. л.
- Мед рідкий – 1 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Цукор – 4-5 ч. л.
- Вода – 60 мл
- Оцет винний 6 % – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Соєвий соус влийте в каструлю з товстим дном. Додайте до нього цукор, імбир і часник сушений.
2. Далі влийте рослинне масло і додайте мед, перемішайте.
3. Слідом додайте оцет, перемішайте.
4. Крохмаль спочатку змішайте з водою, потім влийте отриманий розчин в каструлю і добре перемішайте.
5. Поставте каструлю на середній вогонь, постійно помішуючи, доведіть соус до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть ще 5-6 хвилин. Потім соус процідіть через дрібне сито.
6. Остудіть соус протягом 15-20 хвилин, потім перелийте його в скляну ємність, у процесі охолодження, він стане більш густим. Зберігайте теріякі в холодильнику.
Приємного апетиту!
Соус теріякі з апельсином в домашніх умовах
Рецепт соусу теріякі тільки на перший погляд може здатися складним. Так як в його основу вже закладено готовий соєвий соус, то вам залишається тільки посилити його смак додатковими прянощами і надати йому більш густу консистенцію.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Соус соєвий – 200 мл
- Мед – 3 ст. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Імбир – 2-2,5 див.
- Часник – 1 зуб.
- Крохмаль – 2 ч. л.
- Вода – 4 ст. л.
- Перець чилі – за смаком.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Корінь імбиру наріжте тонкими пластинками, часник роздушіть плоскою стороною ножа, перець чилі наріжте кільцями.
2. У каструлю викласти мед і цукор. Додайте імбир, часник і перець чилі.
3. Влийте соєвий соус і сік половини апельсина. Варіть соус на середньому вогні 5-6 хвилин після кипіння.
4. Потім соус процідіть через дрібне сито. Крохмаль розведіть в холодній воді.
5. Потроху додайте крохмальну суміш в соус і продовжуйте варити його на повільному вогні, періодично помішуючи. Додайте оливкове масло, перемішайте і соус теріякі готовий.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний соус теріякі з вином?
Соус теріякі відрізняється густою консистенцією і яскравим смаком. Він однаково добре підходить для маринування риби, курки і м’яса, а також використовується в приготуванні різних салатів.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- соєвий Соус – 100 мл
- Імбир – 10 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Вода – 300 мл
- Вино – 2 ст. л.
- Кунжут – 1 ст. л.
- Сіль часникова – 0,5 ч. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Корінь імбиру почистіть і наріжте.
2. У каструлю влийте воду і соєвий соус, додайте цукор, крохмаль, розведений в холодній воді і часникову сіль.
3. Поставте каструлю на вогонь, доведіть соус до кипіння. Потім влийте вино і додайте кунжут, продовжуйте варити ще 5 хвилин. Потім соус процідіть через дрібне сито.
4. Готовий соус зніміть з вогню, дайте йому трохи охолонути.
5. Потім перелийте в скляну ємність і зберігайте в холодильнику.
Приємного апетиту!
Швидкий і простий рецепт соусу теріякі без додавання вина
Японська кухня знаменита своїми яскравими та оригінальними соусами. І вже ні для кого не секрет, що їх самостійно можна приготувати в домашніх умовах. Наприклад, соус теріякі, він швидко готується і добре зберігається в холодильнику.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- соєвий Соус – 100 мл
- Імбир – 1 ч. л.
- Мед натуральний – 1 ст. л.
- Масло кунжутне – 1 ч. л.
- Вода – 70 мл
- Часник – 3 зуб.
- Цукор – 60 гр.
- Оцет винний – 1 ст. л.
- картопляний Крохмаль – 3 ч. л.
Процес приготування:
1. Часник і імбир почистіть і натріть на дрібній тертці. Перекладіть інгредієнти в каструлю з товстим дном.
2. Додайте цукор і мед, перемішайте.
3. Потім влийте соєвий соус, воду і винний оцет, додайте крохмаль і добре перемішайте.
. Далі влийте кунжутне масло, поставте каструлю на вогонь і доведіть соус до кипіння. Після цього зменшіть вогонь і варіть теріякі 3-5 хвилин. Соус повинен помітно загуснути.
5. Процідіть соус через дрібне сито і остудіть до кімнатної температури.
6. Зберігайте теріякі в холодильнику.
Приємного апетиту!