Соус теріякі – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Теріякі – популярний у всьому світі азіатський солодко-солоний соус. Його використовують у приготуванні різних страв, тому корисно завжди мати його під рукою. У цій статті зібрані 5 доступних рецептів для приготування соусу теріякі в домашніх умовах.

Класичний рецепт соусу теріякі в домашніх умовах

Теріякі – традиційний японський соус. Напевно ви не раз купували його в магазині. З цього рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати класичний соус теріякі в домашніх умовах.

Інгредієнти на
6 порц.

  • соєвий Соус 150 мл
  • Крохмаль картопляний 3 ч. л.
  • Мед 1 ст. л.
  • Оцет білий винний 1 ст. л.
  • Імбир 1 ч. л.
  • Часник 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-4 ч. л.
  • Вода-80 мл
  • Олія оливкова 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати соус теріякі в домашніх умовах за класичним рецептом? Поставте На вогонь сковороду з товстим дном. Спочатку влийте соєвий соус, потім додайте цукор, сушений імбир і часник.
  2. Після цього додати винний оцет, оливкова олія і мед, перемішайте і продовжуйте нагрівати суміш.
  3. Доведіть соус до кипіння, періодично помішуючи його.
  4. У склянку всипте крохмаль і влийте воду, змішайте ці інгредієнти. Влийте отриману масу в гарячий соус, перемішайте і зніміть сковороду з вогню. Потім соус процідіть через дрібне сито.
  5. Соус теріякі остудіть, перелийте в зручну ємність для зберігання. Зберігайте соус в холодильнику.

Приємного апетиту!

Соус теріякі з соєвого соусу і цукру

Соус теріякі в основному використовується в стравах японської кухні. Його подають до роллам або локшині удон, використовують в маринаді для м’яса і риби. Єдиної технології приготування соусу теріякі не існує, кожен кухар привносить щось своє. Ми пропонуємо вам приготувати теріякі на основі соєвого соусу і цукру.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Соус соєвий – 150 мл
  • Імбир мелений – 2 ч. л.
  • Мед рідкий – 1 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Цукор – 4-5 ч. л.
  • Вода – 60 мл
  • Оцет винний 6 % – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Соєвий соус влийте в каструлю з товстим дном. Додайте до нього цукор, імбир і часник сушений.

2. Далі влийте рослинне масло і додайте мед, перемішайте.

3. Слідом додайте оцет, перемішайте.

4. Крохмаль спочатку змішайте з водою, потім влийте отриманий розчин в каструлю і добре перемішайте.

5. Поставте каструлю на середній вогонь, постійно помішуючи, доведіть соус до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть ще 5-6 хвилин. Потім соус процідіть через дрібне сито.

6. Остудіть соус протягом 15-20 хвилин, потім перелийте його в скляну ємність, у процесі охолодження, він стане більш густим. Зберігайте теріякі в холодильнику.

Приємного апетиту!

Соус теріякі з апельсином в домашніх умовах

Рецепт соусу теріякі тільки на перший погляд може здатися складним. Так як в його основу вже закладено готовий соєвий соус, то вам залишається тільки посилити його смак додатковими прянощами і надати йому більш густу консистенцію.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Соус соєвий – 200 мл
  • Мед – 3 ст. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Імбир – 2-2,5 див.
  • Часник – 1 зуб.
  • Крохмаль – 2 ч. л.
  • Вода – 4 ст. л.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Корінь імбиру наріжте тонкими пластинками, часник роздушіть плоскою стороною ножа, перець чилі наріжте кільцями.

2. У каструлю викласти мед і цукор. Додайте імбир, часник і перець чилі.

3. Влийте соєвий соус і сік половини апельсина. Варіть соус на середньому вогні 5-6 хвилин після кипіння.

4. Потім соус процідіть через дрібне сито. Крохмаль розведіть в холодній воді.

5. Потроху додайте крохмальну суміш в соус і продовжуйте варити його на повільному вогні, періодично помішуючи. Додайте оливкове масло, перемішайте і соус теріякі готовий.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний соус теріякі з вином?

Соус теріякі відрізняється густою консистенцією і яскравим смаком. Він однаково добре підходить для маринування риби, курки і м’яса, а також використовується в приготуванні різних салатів.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • соєвий Соус – 100 мл
  • Імбир – 10 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Вино – 2 ст. л.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Сіль часникова – 0,5 ч. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Корінь імбиру почистіть і наріжте.

2. У каструлю влийте воду і соєвий соус, додайте цукор, крохмаль, розведений в холодній воді і часникову сіль.

3. Поставте каструлю на вогонь, доведіть соус до кипіння. Потім влийте вино і додайте кунжут, продовжуйте варити ще 5 хвилин. Потім соус процідіть через дрібне сито.

4. Готовий соус зніміть з вогню, дайте йому трохи охолонути.

5. Потім перелийте в скляну ємність і зберігайте в холодильнику.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт соусу теріякі без додавання вина

Японська кухня знаменита своїми яскравими та оригінальними соусами. І вже ні для кого не секрет, що їх самостійно можна приготувати в домашніх умовах. Наприклад, соус теріякі, він швидко готується і добре зберігається в холодильнику.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • соєвий Соус – 100 мл
  • Імбир – 1 ч. л.
  • Мед натуральний – 1 ст. л.
  • Масло кунжутне – 1 ч. л.
  • Вода – 70 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Цукор – 60 гр.
  • Оцет винний – 1 ст. л.
  • картопляний Крохмаль – 3 ч. л.

Процес приготування:

1. Часник і імбир почистіть і натріть на дрібній тертці. Перекладіть інгредієнти в каструлю з товстим дном.

2. Додайте цукор і мед, перемішайте.

3. Потім влийте соєвий соус, воду і винний оцет, додайте крохмаль і добре перемішайте.

. Далі влийте кунжутне масло, поставте каструлю на вогонь і доведіть соус до кипіння. Після цього зменшіть вогонь і варіть теріякі 3-5 хвилин. Соус повинен помітно загуснути.

5. Процідіть соус через дрібне сито і остудіть до кімнатної температури.

6. Зберігайте теріякі в холодильнику.

Приємного апетиту!