Жульєн з грибами в горщиках в духовці
Жульєн з грибами в горщиках в духовці, як закуска перед основним блюдом, готується порційно і в невеликих горщиках, щоб вийшло на 1 порцію. Основними інгредієнтами в класичних варіантах є курка з грибами та вершковим соусом, а в цьому рецепті готуємо тільки з грибів, сметани або жирних вершків, цибулі і під сирною скоринкою.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2 горщика по 400 гр.
Склад:
- відварені Гриби – 300 гр.
- Цибуля – 300 гр.
- Сметана/жирні вершки – 200 мл
- Вода/бульйон – 200 мл
- Борошно – 1 ст. л.
- Сир твердий – 50 гр.
- Часник – 2 зубки.
- Масло рослинне/вершкове – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для жульєна. Гриби для страви підійдуть будь-які, і свіжі та заморожені, тільки їх заздалегідь відваріть до готовності.
Крок 2. Очищений цибулю наріжте невеликими кубиками і обсмажте до легкого рум’яного кольору на розігрітому рослинному/вершковому маслі.
Крок 3. Невеликими шматочками відварені гриби наріжте, покладіть до цибулі і при помішуванні їх трохи обсмажте.
Крок 4. На інший сухий сковорідці обсмажте до кремового кольору пшеничне борошно. Перекладіть її до грибів, налийте окріп/бульйон і додайте сметану/ вершки. Ці інгредієнти добре перемішайте і доведіть до загустіння. Потім до них додайте сіль з будь-якими приправами.
Крок 5. Грибну масу перекладіть в горщики. Потім поставте їх у холодну духовку і включіть її на 200°С. Запікайте жульєн протягом 20 хвилин.
Крок 6. Після закінчення цього часу горщики дістаньте з духовки. Додайте до жульену подрібнений часник, посипте натертим сиром і продовжите запікання до розплавлення сиру й утворення рум’яної скоринки.
Крок 7. Приготований в горщиках в духовці жульєн з грибами сервіруйте до столу гарячим. Приємного апетиту!