Страви з щавлю – 10 рецептів приготування

Холодник зі щавлем

Холодник зі щавлем – це освіжаючий страва білоруської кухні, з приготуванням якого впорається навіть школяр. Поєднання свіжої редиски, огірків і кислого щавлю нікого не залишить байдужим і надовго позбавить від голоду, незважаючи на мінімальну калорійність.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Вода – 1 л
  • Щавель – 100 гр.
  • Редиска – 8 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зрізаємо з пучка щавлю черешки, перебираємо листя і замочуємо в прохолодній воді на 5 хвилин, після відкидаємо на сито і добре промиваємо. Ріжемо на смужки.

Крок 2. У каструлі доводимо воду до кипіння, закидаємо нарізку і проварюємо 5-7 хвилин, даємо час охолонути до кімнатної температури.

Крок 3. Промиту редиску ріжемо тонкими кільцями, з огірка знімаємо шкірку і нарізаємо соломкою або чверть кільцями.

Крок 4. І поки відвар зі щавлем остигає, дрібно рубаємо пір’я зеленої цибулі і кріп.

Крок 5. Варимо до готовності яйця, очищаємо і подрібнюємо.

Крок 6. Всі підготовлені інгредієнти викладаємо в каструлю з остиглої зеленню.

Крок 7. Доповнюємо страву сіллю і сметаною – активно перемішуємо.

Крок 8. Розливаємо по супницам і подаємо в поєднанні з молодою відварною картоплею. Приємного апетиту!