Холодник зі щавлем
Холодник зі щавлем – це освіжаючий страва білоруської кухні, з приготуванням якого впорається навіть школяр. Поєднання свіжої редиски, огірків і кислого щавлю нікого не залишить байдужим і надовго позбавить від голоду, незважаючи на мінімальну калорійність.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Вода – 1 л
- Щавель – 100 гр.
- Редиска – 8 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Кріп – ½ пучка.
- Яйця – 2 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зрізаємо з пучка щавлю черешки, перебираємо листя і замочуємо в прохолодній воді на 5 хвилин, після відкидаємо на сито і добре промиваємо. Ріжемо на смужки.
Крок 2. У каструлі доводимо воду до кипіння, закидаємо нарізку і проварюємо 5-7 хвилин, даємо час охолонути до кімнатної температури.
Крок 3. Промиту редиску ріжемо тонкими кільцями, з огірка знімаємо шкірку і нарізаємо соломкою або чверть кільцями.
Крок 4. І поки відвар зі щавлем остигає, дрібно рубаємо пір’я зеленої цибулі і кріп.
Крок 5. Варимо до готовності яйця, очищаємо і подрібнюємо.
Крок 6. Всі підготовлені інгредієнти викладаємо в каструлю з остиглої зеленню.
Крок 7. Доповнюємо страву сіллю і сметаною – активно перемішуємо.
Крок 8. Розливаємо по супницам і подаємо в поєднанні з молодою відварною картоплею. Приємного апетиту!