Стрілки часнику – універсальний продукт для домашнього меню. В середині літа дачники часто стикаються з питанням, що ж робити зі стрілками часнику. Його можна заготовити на зиму, а також використовувати в самих повсякденних стравах. Викидати їх точно не варто. Використовуйте 10 кулінарних ідей для використання інгредієнта на своїй кухні.
Стрілки часнику смажені на сковороді
Оригінальна за смаком і проста в приготуванні ідея для вашого столу – смажені стрілки часнику. Сезонне страву можна подавати в якості перекусу або як гарнір до інших страв.
Інгредієнти на
4 порц.
- Часникові стрілки 400 гр.
- Сіль за смаком
- Томатна паста 30 гр.
- Масло рослинне 80 мл
Процес приготування:
- Часникові стрілки промиваємо під водою. Зрізаємо кінчики, а залишився продукт ділимо на невеликі відрізки.
- Підготовлений інгредієнт відправляємо в розігріту сковороду.
- Заливаємо вміст потрібною кількістю рослинного масла.
- Слідом додаємо сіль за смаком. Розмішуємо масу.
- Викладаємо трохи томатної пасти і готуємо страву близько 10 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.
- Смачне частування зі стрілок часнику готово. Подавайте до столу з хлібом або з м’ясними стравами. Можна пробувати!
Стрілки часнику з м’ясом по-китайськи
Дивно простий рецепт з нотками китайської кухні – часникові стрілки, обсмажені з м’ясом в сковороді. Страва приємно здивує яскравим ароматом і в міру пікантним смаком.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Стрілки часнику – 300 гр.
- Свинина – 200 гр.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Кунжут – 3 ст. л.
- Крохмаль – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Шматочок свинини нарізаємо тонкою соломкою. Для готування потрібно використовувати розморожене м’ясо.
2. Обсмажуємо м’ясні шматки в сковороді з рослинній олії. Готуємо до утворення рум’яної скоринки.
3. Промиваємо стрілки часнику. Зрізаємо кінчики і залишаємо тільки зелені стрижні.
4. Нарізаємо стрижні часнику дрібними брусочками і викладаємо їх в сковороду з м’ясом.
5. Смажимо блюдо з сіллю і соєвим соусом до готовності часникових стрілок.
6. Відміряємо потрібну кількість крохмалю. Відправляємо його в сковороду. Розмішуємо блюдо і тушкуємо його ще 5-7 хвилин.
7. Розкладаємо гаряче частування по порційних тарілках, обсипаємо кунжутом і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Смажені стрілки часнику зі свининою на сковороді
Апетитне і просте у виконанні блюдо для вашого столу – часникові стрілки з ніжною свининою. Кулінарна ідея особливо актуальна для літнього сезону, однак її можна здійснити також і з замороженим зеленим продуктом.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Стрілки часнику – 200 гр.
- Свинина – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Імбир – за смаком.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Свинину ріжемо тонкою соломкою. Обсмажуємо продукт в рослинному маслі близько 5-7 хвилин.
2. Стрілки часнику ділимо на невеликі відрізки. Подрібнюємо і ріпчасту цибулю з половинкою болгарського перцю.
3. Натираємо невелика кількість свіжого імбиру.
4. Додаємо подрібнені продукти до м’яса. Продовжуємо підготовку.
5. Солимо і перчимо вміст, доповнюємо столовою ложкою соєвого соусу і розмішуємо.
6. Готуємо страву ще близько 5 хвилин до рум’янцю.
7. Готову піджарку ділимо на порції і подаємо до столу разом з гарніром. Пригощайтеся!
Пікантний салат зі стрілок часнику по-корейськи
Оригінальне і в міру пікантне домашнє блюдо – часникові стрілки в корейському стилі. Холодна закуска приємно здивує ваших близьких і гостей. Частуванням можна доповнити багато м’ясні страви.
Час приготування: 3 години 20 хвилин
Час приготування: 3 години
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Стрілки часнику – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Соус соєвий – 50 мл
- Сіль – 2 щіпки.
- Цукор – 1 ч. л.
- Приправа для корейської моркви – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 70 мл
- Оцет 9% — 1 ч. л.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
1. Промиваємо часникові стрілки. Зрізаємо з них кінчики і залишилися стебла поділяємо на невеликі брусочки.
2. Кип’ятимо воду в каструлі. Занурюємо в неї часникові стрілки і варимо їх близько 2 хвилин. Після цього зливаємо воду і даємо продукту повністю охолонути.
3. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо в ньому стрілки близько 5-7 хвилин.
4. В цей час натираємо моркву тонкою соломкою. Можна використовувати для цього тертці для корейської моркви.
5. У загальній мисці з’єднуємо обсмажені стрілки з морквою. Доповнюємо продукти сіллю, цукром, корейської приправою, соєвим соусом і оцтом.
6. Розмішуємо масу і відправляємо заготовку в холодильник на 3 години.
7. Обсипаємо охолоджене блюдо кунжутом і подаємо до столу. Часникові стрілки по-корейськи готові!
Як приготувати стрілки часнику з куркою в соєвому соусі?
Поживна домашнє частування можна приготувати з часникових стрілок. Апетитний зелений продукт ідеально поєднується з куркою і соєвим соусом. Забирайте кулінарну ідею для вашого обіду.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Стрілки часнику – 200 гр.
- Філе куряче – 200 гр.
- соєвий Соус – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Соєвий соус вливаємо в розпечену сковороду. У нього занурюємо підготовлені стрілки часнику. Їх заздалегідь слід промити і розламати на невеликі відрізки.
2. Куряче філе ріжемо тонкою соломкою і відправляємо його в сковороду з соєвим соусом і стрілками часнику.
3. Смажимо вміст на великому вогні до рум’янцю.
4. В кінці готування солимо і перчимо страву за смаком. У загальній складності тримаємо його на вогні близько 10 хвилин.
5. Соковите і ароматне частування з курячого м’яса і стрілок часнику готово. Подавати страву можна разом з фунчозой. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт смажені стрілок часнику з яйцем
Яскраве блюдо для сімейного сніданку – смажені часникові стрілки з яйцем. Пікантне частування порадує ароматом і поживними властивостями. Здивуйте своїх рідних оригінальної кулінарної ідеєю.
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Стрілки часнику – 1 пучок.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Промиваємо стрілки часнику. Зрізаємо з них кінчики.
2. Залишився продукт розрізаємо на кілька невеликих частин.
3. Подрібнену цибулю обсмажуємо на рослинній олії до золотистого відтінку. Сюди ж викладаємо невеликі відрізки часникових стрілок.
4. Солимо і перчимо страву. Смажимо до рум’янцю стрілок, потім розбиваємо сюди ж курячі яйця. Тримаємо масу на плиті до їх готовності.
5. Прибираємо блюдо з плити, ретельно його розмішуємо, розкладаємо по тарілках і доповнюємо подрібненою свіжою зеленню. Готово, подавайте частування до столу!
Як заморозити стрілки часнику на зиму?
Яскравим смаком часниковим стрільцям можна знайти багато кулінарних застосувань. Продукт часто смажать як гарнір або ж використовують для салатів. А для того щоб балувати себе оригінальним елементом не тільки в літній сезон, заморозьте його на зиму.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Стрілки часнику – 1 кг
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
1. Часникові стрілки ретельно промиваємо під водою, після чого залишаємо продукт до повного висихання.
2. Промитий і висушений продукт обробляємо далі. Все необхідно зрізати кінчики і залишити тільки стебла.
3. Отриману соломку розрізаємо або розламуємо руками на невеликі рівні відрізки.
4. Занурюємо шматочки стрілок в каструлю з підсоленою водою. Доводимо до кипіння і проварюємо близько 7 хвилин. Далі зливаємо воду повністю.
5. Відварені шматочки стебел перекладаємо в пластикові контейнери і залишаємо до повного охолодження.
6. Далі тару можна закрити і відправити на зимове зберігання в морозильну камеру. Пробувати заготівлю і використовувати для подальшого приготування можна в будь-який час!
Мариновані стрілки часнику в банках на зиму
Замаринувати часникові стрілки в банках не складе великої праці. Смачний і ароматний продукт зможе радувати вас в такому вигляді круглий рік. Подавайте його в якості холодної закуски.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 200 гр.
Склад:
- Стрілки часнику – 200 гр.
- Сіль – 20 гр.
- Цукор – 10 гр.
- Вода – 2 склянки
- Оцет 6% – 60 мл
- Перець чорний горошок – 3 шт.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Часникові стрілки промиваємо і даємо їм повністю обсохнути.
2. Зрізаємо з стрілець кінчики. Решту ділимо на невеликі відрізки.
3. Викладаємо підготовлені стрілки часнику в стерилізовану банку. Сюди ж кладемо горошини чорного перцю.
4. Нагріваємо дві склянки води. Тут же розмішуємо сіль і цукор до повного розчинення.
5. Заливаємо стрілки в банку киплячим маринадом. Відразу ж додаємо і оцет.
6. Закриваємо заготівлю кришкою, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.
7. Остиглий продукт можна відправляти на тривале зберігання в прохолодне місце. Готово!
Дуже смачні стрілки часнику з томатною пастою на зиму
Оригінальна ідея для домашньої зимової заготівлі – часникові стрілки з томатною пастою в банку. Яскраве за смаком і смачне частування буде доповнювати ваш обідній стіл в будь-який час року.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 500 гр.
Склад:
- Стрілки часнику – 500 гр.
- Паста томатна – 120 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець червоний – за смаком.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Оцет столовий – 1 ч. л.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
1. Часникові стрілки промиваємо і поділяємо на невеликі відрізки. Кінчики продукту зрізаємо і викидаємо.
2. У невеликій каструлі змішуємо воду, томатну пасту, сіль, цукор, горошини чорного перцю і лавровий лист. Кип’ятимо вміст і варимо до розчинення сухих інгредієнтів, помішуючи.
3. В кінці вливаємо олію і подрібнену петрушку. Тримаємо на вогні ще одну хвилину.
4. Далі занурюємо в томатну суміш часникові відрізки. Робимо менший вогонь і варимо вміст 15 хвилин.
5. Після цього знімаємо каструлю з плити. Додаємо в масу столовий оцет і ретельно розмішуємо.
6. Викладаємо гарячий продукт відразу в стерилізовану банку. Щільно укладаємо масу.
7. Закручуємо заготівлю кришкою, остуджуємо і відправляємо на зберігання в прохолодне місце.
8. Апетитне заготовку з часникових стрілок можна пробувати в будь-який час року.
Паста зі стрілок часнику через м’ясорубку на зиму
Пікантну пасту для заготівлі на зиму можна приготувати з часникових стрілок. Ароматний оригінальний продукт стане відмінним доповненням до багатьох домашнім стравам.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 500 гр.
Склад:
- Стрілки часнику – 0,5 кг
- Сіль – 60 гр.
Процес приготування:
1. Зрізаємо зі стрілок часнику кінчики. Повинні залишитися тільки зелені стрижні.
2. Ці стрижні викладаємо в сито і ретельно промиваємо їх у холодній воді. Далі даємо продукту повністю обсохнути.
3. Прокручуємо інгредієнт через м’ясорубку. Також можна використовувати для цієї мети блендер.
4. Часникову масу засипаємо потрібною кількістю солі і ретельно перемішуємо кілька разів. Залишаємо масу на 5 хвилин.
5. Далі продукт розкладаємо по стерилізованим банкам.
6. Заготовку можна закрутити кришками і відправити на тривале зберігання в прохолодне приміщення. Пікантна часникова паста готова!