Стручкова квасоля на зиму в банках – 8 рецептів з покроковими фото

Як закатати стручкову квасоля з овочами в банках?

Стручкова квасоля є одним з найулюбленіших страв дієтологів, так як містить мінімальну кількість калорій. Також пагони корисні для тих, хто страждає порушеннями в області шлунково-кишкового тракту і діабет.

Час готування – 2 ч. 5 хв.

Час приготування – 55 хв.

Кількість порцій – 1-2.

Склад:

  • Квасоля стручкова – 1 кг
  • Помідор – 800 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. До заготівлі квасолі слід ставитися дуже уважно. Необхідно спочатку вибрати трохи недостиглі і молоді пагони, щоб не довелося варити квасолю дуже довго, і була можливість зберегти більшість її корисних властивостей. Після видалення дуже стиглих і зіпсованих стручків, квасолю необхідно нарізати і видалити грубі кінці, а також промити водою, використовуючи друшляк.

2. Приступимо до обсмажування овочів. Знімаємо верхній шар моркви гострим ножем і змиваємо бруд проточною водою. Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо його півкільцями. Моркву натираємо на крупній тертці. Ставимо на плиту сковороду з рослинним маслом. Після підігріву ємності викладаємо цибулю і обсмажуємо його близько 3-4 хвилин. Додаємо моркву і обсмажуємо овочі.

3. Промиваємо помідори і видаляємо серцевину. Нарізаємо помідори шматочками і викладаємо в каструлю. Проварюємо помідори на невеликому вогні. Після того, як помідори пустять сік, варимо їх 20 хвилин. Прибираємо вогонь і даємо помідорів охолонути. Виливаємо масу в друшляк і протираємо соус в окрему ємність. Додаємо в соус сіль і цукор. Перемішуємо.

4. Вливаємо в каструлю воду і доводимо до кипіння на плиті. Засипаємо квасоля в киплячу воду і варимо 5 хвилин. Повертаємо квасолю на друшляк. Через деякий час викладаємо квасоля і обсмажені овочі в соус. Тушкуємо 20 хвилин. За 10 хвилин до кінця гасіння додаємо в каструлю лавровий лист і перець горошком.

5. Гарячу масу викладаємо в банки, які попередньо пройшли термічну обробку. Накриваємо їх кришками і закатуємо. Залишаємо ємності в спокої на добу в закутаному вигляді.

Приємного апетиту!