Стручкова квасоля на зиму в банках – 8 рецептів з покроковими фото

Простий і смачний рецепт квасолі з помідорами на зиму

Заготівля квасолі за цим рецептом не потребує стерилізації. Найголовніше в процесі приготування закуски – підбір свіжих і соковитих продуктів, без пошкоджень і гнилі.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 55 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Квасоля стручкова – 1 кг
  • Помідор – 5 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Часник – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
  • Сіль – 15 гр.
  • Оцет – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Підбираємо придатну для закачування стручкову квасолю. Обрізаємо кінці кожного втечі з обох сторін і відразу відкладаємо стручки в друшляк, щоб легше було промивати їх водою. Після ополіскування залишаємо друшляк в раковині до повного витікання зайвої вологи. Потім квасоля нарізаємо шматочками і відправляємо в каструлю. Заливаємо холодною водою і чекаємо її закипання на плиті, після чого варимо стручки 5 хвилин.

2. В струмені води промиваємо помідори. Прибираємо зайву вологу рушником. Нарізаємо помідори гуртками.

3. Цибулину позбавляємо від лушпиння. Розрізаємо її вздовж гострим ножем і нарізаємо кожну частину півкільцями. Вливаємо в сковороду масло. Розподіляємо його по дну ємності і нагріваємо одну хвилину на плиті. Викладаємо в сковороду цибулю. Обсмажуємо його.

4. Знімаємо з лушпиння часнику, промиваємо перець чилі. Відрізуємо плодоніжки і виймаємо насіння. Вимиту кінзу висушуємо. Нарізаємо інгредієнти як можна дрібніше.

5. Нагріваємо іншу сковороду на плиті. Викладаємо в неї помідори. Тушкуємо до стану пюре і викладаємо квасоля. Посипаємо суміш приправами, солимо і перемішуємо. Через 15 хвилин висипаємо цибулю і тушкуємо масу ще 10 хвилин.

6. Відправляємо в сковороду кінзу і оцет. Помішуємо масу 3 хвилини. Вимикаємо газ і відразу викладаємо гарячу суміш в стерилізовані банки. Закорковуємо їх кришками і даємо охолонути під ковдрою добу.

Приємного апетиту!