Справжнє грузинське харчо з волоськими горіхами
Справжнє грузинське харчо з волоськими горіхами – це улюблена багатьма традиційна гаряча страва для яскравого та поживного обіду. Такий суп порадує насиченим смаком, пікантністю та апетитним ароматом. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час приготування – 3 години 40 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яловичина на кісточки – 0,8 кг.
 - Рис – 70-120 грн.
 - Цибуля ріпчаста – 2 шт.
 - Часник – 1 головка.
 - Помідори – 2 шт.
 - Соус ткемали – 100 гр.
 - Горіхи грецькі – 100 гр.
 - Сіль – 2 ч.л.
 - Перець гострий стручковий – 1 шт.
 - Коріандр – 0,5 ч.л.
 - Вода– 3 л.
 - Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
 - Хмелі-сунелі – 2 ч.л.
 - Кинза – 1 пучок.
 - Олія – для смаження.
 
Процес приготування:
Крок 1. Шматки м’яса заливаємо холодною водою та доводимо до кипіння.

Крок 2. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну. Варимо до повної готовності м’яса близько 2:00.

Крок 3. Через годину бульйон солимо. Потім його остуджуємо та видаляємо жир, який утворюється на поверхні. Приготування справжнього бульйону – довгий процес, тому можете приготувати його заздалегідь.

Крок 4. Підготуємо всі інші продукти. Овочі відразу очищаємо і промиваємо. Рис добре промиваємо до прозорої води.

Крок 5. М’ясо з бульйону остуджуємо та розбираємо на волокна. Сам бульйон проціджуємо і знову доводимо до кипіння. Додаємо сюди рис та варимо 10 хвилин.

Крок 6. У чашу блендера відправляємо очищені горіхи з часником. Перемелюємо.

Крок 7. Вимішуємо горіхи із сухими спеціями: коріандром, чорним меленим перцем та хмелі-сунелі.

Крок 8. Подрібнюємо очищену цибулю.

Крок 9. Смажити цибулю на яловичому жирі і олії до рум’янцю.

Крок 10. Ошпарюємо помідори, очищаємо їх і подрібнюємо в блендері.

Крок 11. Подрібнені помідори відправляємо до цибулі, перемішуємо і гасимо всі разом 5 хвилин.

Крок 12. Подрібнюємо гострий перець.

Крок 13. У сковороду з цибулею відправляємо гострий перець, лавровий лист і суміш горіхів і часнику. Знову все перемішуємо і гасимо ще 5 хвилин.

Крок 14. Додаємо сюди подрібнену кінзу та соус ткемалі.

Крок 15. Перемішуємо та прибираємо з вогню.

Крок 16. Заправку викладаємо в суп разом з м’ясом, солимо до смаку і доводимо до кипіння. Через пару хвилин вимикаємо вогонь і даємо настоятися страві під кришкою.

Крок 17. Справжнє грузинське харчо з волоськими горіхами готове. Подавайте до столу!













