Пісний сочевичний суп без м’яса
Червона сочевиця відмінно підходить для приготування смачного супу, воно добре і швидко розварюється. Навіть без м’яса у вас вийде чудовий, корисний і поживний суп на обід.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Сочевиця – 100 гр.
- Вода – 2 л
- Картопля – 3 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Селера – 1 шт.
- Масло пісне – 4 ст. л.
- Часник сушений – 0,5 ч. л.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Сік лимонний – 0,5 ст. л.
- Петрушка – 2 гілки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Сочевицю промити проточною водою, перекладіть її в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Варіть 20 хвилин після кипіння.
2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте його кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Моркву очистіть і натріть на тертці. Стебло селери наріжте кубиками.
3. Розігрійте олію на сковороді і обсмажте спочатку цибулю до прозорості, потім додати моркву і селеру, продовжуйте смажити ще 5 хвилин.
4. В іншій сковороді обсмажте картоплю до утворення рум’яної скоринки. Обсмажені овочі додайте в каструлю до сочевиці.
5. Суп доведіть до кипіння, додайте сушений часник, соєвий соус і лимонний сік. Після поперчіть і посоліть, продовжуйте готувати суп ще 20 хвилин.
6. В кінці додайте рубану зелень і подавайте сочевичний суп на стіл.
Приємного апетиту!