Суп із сочевиці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Пісний сочевичний суп без м’яса

Червона сочевиця відмінно підходить для приготування смачного супу, воно добре і швидко розварюється. Навіть без м’яса у вас вийде чудовий, корисний і поживний суп на обід.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сочевиця – 100 гр.
  • Вода – 2 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Селера – 1 шт.
  • Масло пісне – 4 ст. л.
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Сік лимонний – 0,5 ст. л.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Сочевицю промити проточною водою, перекладіть її в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Варіть 20 хвилин після кипіння.

2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте його кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Моркву очистіть і натріть на тертці. Стебло селери наріжте кубиками.

3. Розігрійте олію на сковороді і обсмажте спочатку цибулю до прозорості, потім додати моркву і селеру, продовжуйте смажити ще 5 хвилин.

4. В іншій сковороді обсмажте картоплю до утворення рум’яної скоринки. Обсмажені овочі додайте в каструлю до сочевиці.

5. Суп доведіть до кипіння, додайте сушений часник, соєвий соус і лимонний сік. Після поперчіть і посоліть, продовжуйте готувати суп ще 20 хвилин.

6. В кінці додайте рубану зелень і подавайте сочевичний суп на стіл.

Приємного апетиту!