Наваристий суп із сочевиці з картоплею
Для поживного обіду відмінно підійде сочевичний суп. Навіть без додавання м’яса сочевиця наситить організм і додасть сил. Страва дуже швидко готується і виходить густим і наваристим.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 5-6.
Склад:
- Картопля – 2 шт.
- Вода – 1,5-2 л
- Сочевиця червона – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло соняшникова 20 мл
- Петрушка – 20 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Перець чорний горошком – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю і моркву очистіть, цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці. Потім обсмажте овочі на рослинному маслі до м’якості.
2. Картоплю почистіть і наріжте кубиками.
3. У каструлю налийте необхідну кількість води, поставте на вогонь. Коли вода закипить, додайте сіль і спеції, викладіть картоплю.
4. Сочевицю промити проточною водою кілька разів. Викладіть сочевицю в каструлю через 5 хвилин після закладання картоплі. Продовжуйте варити суп 15-20 хвилин.
5. Відразу після сочевиці додати засмажку з овочів. Коли сочевиця і картопля будуть готові, вимкніть вогонь і дайте супу настоятися під кришкою 10 хвилин.
6. При бажанні додайте в суп рубану зелень перше блюдо і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!