Суп із сочевиці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Наваристий суп із сочевиці з картоплею

Для поживного обіду відмінно підійде сочевичний суп. Навіть без додавання м’яса сочевиця наситить організм і додасть сил. Страва дуже швидко готується і виходить густим і наваристим.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Картопля – 2 шт.
  • Вода – 1,5-2 л
  • Сочевиця червона – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Петрушка – 20 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю і моркву очистіть, цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці. Потім обсмажте овочі на рослинному маслі до м’якості.

2. Картоплю почистіть і наріжте кубиками.

3. У каструлю налийте необхідну кількість води, поставте на вогонь. Коли вода закипить, додайте сіль і спеції, викладіть картоплю.

4. Сочевицю промити проточною водою кілька разів. Викладіть сочевицю в каструлю через 5 хвилин після закладання картоплі. Продовжуйте варити суп 15-20 хвилин.

5. Відразу після сочевиці додати засмажку з овочів. Коли сочевиця і картопля будуть готові, вимкніть вогонь і дайте супу настоятися під кришкою 10 хвилин.

6. При бажанні додайте в суп рубану зелень перше блюдо і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!