Всім відомий ще з раннього дитинства, цей наваристий суп, який варила бабуся: золотистий бульйон, пишні галушки і маленькі кубики картоплі і моркви. Приготувати таке перше блюдо дуже просто, а головне – швидко і дуже смачно. Така страва припаде до душі всім: і дорослим, і дітям!
Бабусин суп з галушками на курячому бульйоні
Коли спадає літня спека, приходить пора варити наваристі і ситні супчики, які допомагають зігрітися, а курячий суп з галушками, як раз-таки, один з них. Для приготування такої страви, потрібні тільки бюджетні продукти, які можна з легкістю знайти на полицях продуктових магазинів.
Інгредієнти на
6 порц.
- Курка 500 гр.
- Картопля 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Яйце куряче 1 шт.
- Борошно 3 ст. л.
- Вода-3 л
- Вода 1 ст. л.
- Олія соняшникова 4 ст. л.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Щоб приготувати суп з галушками, спочатку варимо бульйон. У каструлю кладемо будь-яку частину курки на кістки, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Готуємо близько 30-35 хвилин, періодично знімаю пінку.
- Поки основа супу готується – робимо ароматну засмажку. Цибулю і моркву очищаємо і подрібнюємо, обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості моркви і за кілька хвилин до готовності засипаємо одну чайну ложку цукрового піску – завдяки цьому інгредієнту, готове блюдо буде мати більш насичений колір.
- Картоплю «звільняємо» від шкірки і нарізаємо досить великими скибочками.
- Займемося галушками. У глибоку тарілку вбиваємо одне куряче яйце і збиваємо.
- В цю ж ємність, додаємо одну столову ложку води і борошно.
- Замішуємо в’язке тісто, за консистенцією нагадує сметану.
- За півгодини від початку варіння бульйону – виймаємо курку і засипаємо картоплю і варимо до готовності. Для формування галушок столову ложку змочують у воді, зачерпываем трохи тіста і опускаємо в каструлю з супом.
- Маленькі галушки будуть готові приблизно через 2 хвилини.
- Також в бульйон акуратно перекладаємо рум’яну засмажку.
- Приправляємо страву сіллю, дрібно нашаткованої зеленню і гарненько перемішуємо.
- Розливаємо золотистий суп по тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Простий і швидкий суп з галушками і картоплею
Приготувати ситний і наваристий суп без м’яса дуже просто і для його «створення» потрібно тільки картоплю, моркву, цибулю і трохи тесту для ніжних галушок. Витративши всього лише 50 хвилин, можна нагодувати всю сім’ю і забути про голод на довгі години.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Картопля – 6 шт.
- Морква (велика) – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста (великий) – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – ½ склянки
- Вода – 30-50 мл
- Трави прованські – ¼ ч. л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. У каструлю набираємо воду і ставимо на плиту – доводимо до кипіння. В цей час очищаємо і нарізаємо кубиками середнього розміру картоплю. Як тільки вода закипить – засипаємо картоплю.
2. Моркву натираємо на крупній тертці.
3. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо подрібнені моркву до м’якості.
4. Дві великі цибулини дрібно нарізаємо.
5. Морквині в сковороді, даємо ще трохи підрум’янитися.
6. І після засипаємо цибулю.
7. Овочі добре перемішуємо і готуємо ще кілька хвилин.
8. Засмажку приправляємо сіллю, чорним перцем і ароматними травами.
9. Займемося галушками. У глибоку піалу розбиваємо яйце.
10. За допомогою вилки збиваємо до однорідності.
11. Після яєчної маси вливаємо трохи чистої води і півсклянки пшеничного борошна.
12. Акуратно вимішуємо тісто виделкою.
13. Якщо маса виходить дуже в’язкою і липне до рук – підсипаємо ще трохи борошна.
14. Формуємо щільний кульку.
15. Настав час знімати обсмажені овочі з вогню.
16. За кілька хвилин до готовності картоплі, відправляємо зажарку в суп.
17. Вологою ложкою набираємо трохи тіста і занурюємо в суп галушки будуть готові через кілька хвилин. Робимо мінімальний вогонь, прикриваємо кришкою і тушкуємо суп ще 5-10 хвилин. Приємного апетиту!
Як зварити смачний суп з галушками і фрикадельками?
Готуємо дуже простий і швидкий суп з борошняними галушками і фрикадельками з соковитого фаршу. Багато хто називає таку страву «суп з ледачими пельменями», так як за смаком ці страви дійсно схожі.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Картопля – 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Вода – 50 мл
- Фарш – 300 гр.
- Борошно – 6 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо овочі: цибулю, моркву і картоплю очищаємо і обполіскуємо під струменем води. Каструлю заповнюємо чистою водою на 2/3, доводимо до кипіння і засипаємо нарізану картоплю.
2. Займемося засмажкою. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі на шматочку вершкового олії до рум’яності.
3. Готуємо тісто для галушок. У глибокій піалі змішуємо яйця, сіль, воду і борошно, по консистенції маса повинна бути схожа на жирну сметану.
4. З фаршу, вологими руками, формуємо невеликі фрикадельки.
5. М’ясні кульки відправляємо в каструлю до картоплі, приправляємо сіллю.
6. В момент, коли фрикадельки почнуть спливати, змочуємо водою ложку, зачерпываем трохи тіста і занурюємо в бульйон, таким чином, отримуємо галушки.
7. Наступним етапом додаємо ароматну зажарку і лавровий лист. Продовжуємо готувати на помірному вогні ще 5-7 хвилин.
8. Перед подачею виловлюємо лавр, прикрашаємо дрібно нашаткованої зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Дуже смачний суп з сирними галушками
Смачніше супу з галушками, може бути тільки суп з сирними галушками. Приготувати таку страву можна менше, ніж за годину, а в результаті ми отримаємо наваристий, ситний супчик, яким порадуємо всіх домочадців!
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Окорок курячий – 1 шт.
- Вода – 3 л
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Рис – 4 ст. л.
- Сир – 150 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У каструлю відповідного розміру наливаємо приблизно 3 літри води, кладемо цілу очищену цибулину і заздалегідь промитий окіст. Готуємо на помірному вогні 15 хвилин, а потім зменшуємо полум’я і ще 40 хвилин до повної готовності курки.
2. У процесі варіння обов’язково знімаємо образовывающуюся пінку. Саме завдяки цій дії, готовий бульйон буде повністю прозорим. Через 40 хвилин цибулю викидаємо, а м’ясо перекладаємо на тарілку і даємо час охолонути.
3. Одну середню картошину «звільняємо» від шкірки, ріжемо середніми кубиками і закидаємо в бульйон.
4. Наступним етапом в каструлю відправляємо промитий рис і сіль.
5. Займемося галушками. В окремій ємності з’єднуємо дрібно натертий сир, яйце, чорний мелений перець і борошно – ретельно перемішуємо.
6. Змочуємо Руки в невеликій кількості олії, зачерпываем трохи сирного «тесту», формуємо кульки і – відправляємо їх у суп.
7. Курку розбираємо на волокна і повертаємо в бульйон.
8. Морквину подрібнюємо на тертці і додаємо в першу страву рівно через 10 хвилин після галушок.
9. Продовжуємо готування супу ще близько хвилин на мінімальному вогні.
10. Гарячий супчик з сирними галушками розливаємо по тарілках, за бажанням прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування супу з картопляними галушками
Коли всі класичні і звичайні супи набридли – варимо оригінальний, смачний і приємний на вигляд супчик з ніжними галушками на основі картоплі і бульйоном з телятини. Таким блюдом можна з легкістю нагодувати велику сім’ю.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Телятина – 500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Картопля – 4-5 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло вершкове (розтоплене) – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Корінь селери (сушений) – 1 ч. л.
- Петрушка – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Для приготування бульйону, м’ясо нарізаємо шматочками середнього розміру і викладаємо в каструлю – заливаємо водою, додаємо сіль, корінь селери і варимо на повільному вогні приблизно 60 хвилин. Не забуваємо знімати пінку за допомогою шумівки.
2. В цей час картоплю і одну моркву очищаємо і варимо в окремих каструлях до готовності.
3. Залишилася моркву, солодкий болгарський перець і одну цибулину нарізаємо дрібними кубиками.
4. У сковороді розігріваємо невелику кількість соняшникової олії, смажимо цибулю до прозорості, а потім туди ж відправляємо інші подрібнені овочі і тушкуємо ще близько 7 хвилин при частому помішуванні.
5. Відварені овочі перекладаємо в чашу блендера разом з цілою цибулиною і перебиваємо до консистенції пюре.
6. Зелень дрібно шаткуємо.
7. У глибокій піалі з’єднуємо зелень, борошно, одне яйце, пюре з картоплі, сіль і розтоплене вершкове масло – гарненько розмішуємо.
8. Поверхня присипаємо борошном і з отриманого тіста формуємо тонкий рулет, який після нарізаємо невеликими шматочками. Кожен, з яких, обов’язково паніруємо в борошні.
9. В цей час телятина вже готовий – проціджуємо бульйон і додаємо до нього зажарку, доводимо до кипіння і варимо ще 5-7 хвилин. Після, по одній занурюємо галушки, солимо, перчимо – варимо 10 хвилин на повільному вогні.
10. Два яйця акуратно розбиваємо і відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки ретельно перетираємо зі сметаною до однорідності.
11. У порційні тарілки кладемо відварну телятину, заливаємо наваристим бульйоном з овочами та галушками і «заправляємо» однією столовою ложкою суміші жовтків і сметани. Приємного апетиту!
Простий і смачний суп з галушками і м’ясом
Готуємо дуже простий і смачний суп, який, напевно, здивує вас своїм золотистим прозорим бульйоном, наваром і відсутністю засмажки. Овочі ми відразу будемо варити, так страва виходить набагато менш калорійним і більш легким.
Час готування – 1 ч. 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8-10.
Склад:
- Яловичина на кістці – 600-700 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Перець солодкий – 200 гр.
- Морква – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Лист лавра – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 50 мл
- Борошно – 70 мл
Процес приготування:
1. Яловичину гарненько обполіскуємо під струменем води і кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо протягом півтора годин, періодично знімаючи з’являється піну.
2. Після закінчення часу, гарячий бульйон проціджуємо за допомогою сита і повертаємо в тару.
3. Відварну яловичину ріжемо досить великими кубиками.
4. Подрібнене м’ясо відправляємо в бульйон.
5. Додаємо сіль за смаком.
6. 500 грам картоплі очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо кубиком.
7. Морквину подрібнюємо за допомогою терки.
8. Дві середні цибулини нарізаємо дрібними шматочками.
9. Перець – соломкою.
10. Слідом за м’ясом, в бульйон засипаємо картоплю.
11. Як тільки бульйон почне «булькати» — відправляємо інші подрібнені овочі.
12. Тушкуємо на помірному вогні приблизно 25-30 хвилин.
13. Для приготування галушок в глибокій піалі гарненько розмішуємо яйце.
14. Заливаємо молоко, сіль і перемішуємо.
15. Засипаємо борошно пшеничне.
16. Ретельно перемішуємо масу до однорідності.
17. Чайну ложку змочують у воді і зачерпываем трохи тіста – акуратно занурюємо в бульйон.
18. Разом з борошняними кульками в каструлю відправляємо лаврушку. Готуємо ще 5 хвилин після того, як галушки спливуть на поверхню.
19. Перед тим, як прибрати страва з плити – додаємо дрібно нашатковану зелень і розливаємо по супницам. Приємного апетиту!
Суп з галушками з борошна з яйцем як у дитячому садку
Щоб нагодувати дітей і самому зануритися в спогади – зваримо легкий, але в той же час дуже ситний і наваристий суп з галушками, як нам готували в дитячому саду. Таке блюдо чудово підходить, як для найменших, так і для дорослих людей – дарує довгий відчуття насичення.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Картопля – 300 гр.
- Морква – 60 гр.
- Цибуля ріпчаста – 60 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 18 гр.
- Борошно – 60 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Бульйон – 1200 мл
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою або брусками.
2. Ріпчасту цибулю і моркву подрібнюємо і обсмажуємо до м’якості на вершковому маслі.
3. Бульйон доводимо до кипіння і додаємо до нього зажарку і нарізану картоплю.
4. Займемося галушками. Невелику кількість бульйону остуджуємо, прямо до нього розбиваємо яйце і інтенсивно збиваємо до однорідності за допомогою виделки.
5. Пшеничне борошно просіваємо до яєчної маси і замішуємо в’язке тісто.
6. Чайною ложкою набираємо трохи тіста і опускаємо в суп. Варимо ще 5 хвилин на помірному вогні, прикрашаємо дрібно нашаткованої зеленню і розливаємо по тарілках. Приємного апетиту!
Ситний суп з галушками на яловичому бульйоні
Для приготування неймовірно наваристого, ситного і смачного першого страви потрібно зовсім небагато вільного часу і найбільш доступні компоненти, такі як: яловичина на кістці, цибуля, морква, картопля, борошно з яйцем для ніжних і тануть у роті галушок.
Час готування – 2 ч. 40 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Яловичина на кістці – 800-900 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100-120 гр.
- Моркву – 90-100 гр.
- Вода – 2,2-2,4 л.
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Молоко – 220 мл
- Лист лавра – 1-2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Першим ділом варимо бульйон. Для його приготування м’ясо ретельно промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і відваримо протягом 2 годин, періодично знімаючи пінку.
2. Після закінчення часу виймаємо яловичину з бульйону.
3. Картоплю, цибулю та моркву очищаємо від шкірки, довільно нарізаємо невеликими шматочками.
4. Подрібнені овочі відправляємо в бульйон, доводимо до кипіння і готуємо ще 10 хвилин.
5. В цей час в окремій глибокій ємності змішуємо яйце, молоко, сіль, борошно, розтоплене масло.
6. Замішуємо нетуге тісто для галушок.
7. Змоченою у воді чайною ложкою, набираємо трохи тіста і опускаємо в гарячий бульйон.
8. Далі, приправляємо страву сіллю, чорним меленим перцем, лавром, а також повертаємо м’ясо, вже відокремлене від кісточки. Варимо ще 5-7 хвилин до того моменту, поки галушки не спливуть на поверхню.
9. Ароматний суп розливаємо по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Молочний суп з галушками з дитинства
Варимо незвичайний супчик без додавання м’яса – на молоці, який напевно сподобається навіть самим маленьким. Таке блюдо чудово підходить, як для ситних і повноцінних сніданків, так і для полдников.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Молоко – 1 л
- Крупа манна – ½ склянки
- Масло вершкове – 70 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Вода – ½ склянки
- Сіль – ½ ч. л.
Процес приготування:
1. У сотейнику або каструлі з товстим вдень, розтоплюємо 30 грам вершкового масла разом з сіллю і водою, доводимо до кипіння.
2. Потім засипаємо ½ склянки манки, гарненько розмішуємо і готуємо 5-6 хвилин. Отримана маса повинна без проблем відходити від стінок посуду.
3. Далі остуджуємо вершково-манну масу до температури 80 градусів, вбиваємо одне яйце – перетираємо виделкою.
4. Дану маніпуляцію повторюємо кожен з яйцем.
. У глибокому посуді доводимо молоко до кипіння і чайною ложкою, змоченою в гарячій воді, зачерпываем «тісто» і занурюємо в молоко. Варимо галушки приблизно 10-12 хвилин на маленькому вогні.
6. Готовий суп розливаємо по тарілках і заправляємо невеликою кількістю вершкового масла. Приємного апетиту!
Суп з манними галушками на курячому бульйоні
Різноманітимо звичне меню і приготуємо ароматний і до безумства смачний суп, який прийшов до нас з Угорщини – там, це традиційна страва. До того ж, це блюдо має мінімальну калорійністю, тому його можна і на ніч, і при дотриманні дієти.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Грудка куряча – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Селера (черешкова) – 2 шт.
- Томати – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Яйце – 1 шт.
- Крупа манна – 3 ст. л.
- Масло вершкове (розтоплене) – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – ¼ пучка
- Цибуля зелена – 4-6 пір’я.
Процес приготування:
1. Заздалегідь готуємо бульйон: курку заливаємо 2,5 літрами води, доводимо до кипіння, додаємо моркву, нарізану кільцями, сіль і варимо близько 40 хвилин, постійно знімаючи пінку. В цей час черешки селери нарізаємо.
2. Подрібнений селера обсмажуємо на вершковому маслі пару хвилин.
3. Після, в ту ж сковороду кладемо нарізану кубиками помідор, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем – смажимо ще 3-5 хвилин.
4. Картоплю очищаємо і ріжемо соломкою – засипаємо в бульйон, варимо 15 хвилин і після додаємо обсмажені томат з селерою.
5. В цей час приготуємо тісто для галушок. У глибокій тарі збиваємо яйце і не поспішаючи вводимо манку – добре перемішуємо.
6. Також додаємо дрібно нашатковану петрушку, сіль і перець – перемішуємо до однорідності.
7. Готова маса для галушок повинна мати консистенцію жирної сметани або вареного згущеного молока.
8. Змочуємо Руки у воді, беремо трохи тіста і скачуємо кульки, розміром приблизно з волоські горіхи – опускаємо в суп.
9. Варимо перше блюдо 3 хвилини після того, як кульки спливуть на поверхню.
10. Зелену цибулю і очищені зубчики часнику дрібно нарізаємо.
11. Засипаємо в каструлю, знову доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
12. Розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!