Суп з галушками на курячому бульйоні – 6 покрокових рецептів приготування з фото

Суп з галушками – це прекрасне і гаряче блюдо, яке особливо добре в холодну пору року. Завдяки курці, овочів і спецій він стає ароматним, наваристим і дуже смачним. Тому пропонуємо вам 6 варіантів приготування цієї страви.

Бабусин суп з галушками на курячому бульйоні

У воді відварюються курячі стегенця з цибулею, зеленню, лавровим листом і сіллю. Далі все м’ясо знімається з кістки і повертається в бульйон. Потім в суп відправляються галушки з яєць, борошна, солі і все вариться до готовності 5 хвилин. Виходить простий, але дуже смачний і гарячий суп.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Борошно пшеничне ½ склянки
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль ⅓ ч. л.
  • Для бульйону:
  • окіст Курячий 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вода питна 2.5 л.
  • Зелень за смаком
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Суп з галушками на курячому бульйоні зварити дуже легко. Стегенця добре миємо під проточною водою і перекладаємо їх у каструлю, в якій будемо варити суп, і заливаємо водою. Ріпчасту цибулю чистимо, розрізаємо навпіл і кладемо в каструлю разом з лавровим листом. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, солимо за смаком і зменшуємо вогонь.
  2. Варимо курку на невеликому вогні протягом півгодини. У процесі варіння видаляємо піну, що утворюється. Потім виймаємо курку з каструлі разом з цибулею і лавровим листом.
  3. Даємо стегенець трохи охолонути, після чого знімаємо з них все м’ясо і розрізаємо його на невеликі шматочки і повертаємо в каструлю. Також знімаємо пробу в бульйону і при необхідності додаємо солі.
  4. Далі готуємо галушки. В підходящу ємність насипаємо борошно, додаємо до неї сіль і все добре перемішуємо. В отриманій суміші робимо поглиблення і розбиваємо туди яйця. Розмішуємо все виделкою, поки не вийде рідке тісто.
  5. Далі беремо склянку з холодною водою, чайну і столову ложку. Набираємо трохи тіста столовою ложкою, а чайну занурюємо у воду і прихоплює їй трохи тесту.
  6. Опускаємо тісто в киплячий бульйон. Продовжуємо ці дії, поки не закінчиться тісто.
  7. Продовжуємо наш суп варити ще 5 хвилин. В цей час додаємо в нього дрібно нарізаний кріп. Даємо бульйону бурхливо закипіти, після чого знімаємо з вогню. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу зі сметаною. Приємного апетиту!

Суп з картопляними галушками на курячому бульйоні

Курка відварюється, після чого з кістки знімається м’ясо. В отриманому бульйоні відварюється картоплю, потім туди додаються картопляні галушки з зажаркою з моркви і цибулі. Все вариться ще 5 хвилин, після чого суп настоюється ще 5 хвилин під кришкою і розливається по тарілках.

Час готування: 1 ч. 20 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Окорок курячий – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 600 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода питна – 2 л
  • Сіль – 8 гр.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячий окорочок добре промиваємо під проточною водою, після чого перекладаємо його в каструлю, в якій буде варитися суп, і заливаємо його водою. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до маленького і варимо курку протягом 40 хвилин. Протягом цього часу періодично знімаємо з поверхні бульйону піну, що утворюється.

2. Ріпчасту цибулю з морквою чистимо. Половину від загального обсягу картоплі моєму під проточною водою і також чистимо. Курку виймаємо з бульйону, знімаємо з неї все м’ясо і нарізаємо його невеликими шматочками.

3. Картоплю нарізаємо кубиками невеликого розміру і відправляємо його в чисту каструлю.

4. Куряче м’ясо також додаємо до картоплі і заливаємо все бульйоном, який перед цим проціджуємо. Доводимо рідину до кипіння і варимо протягом 12-15 хвилин.

5. В цей час готуємо галушки. Для цього можна використовувати вже готове пюре. Або ж ще в процесі варіння курки, варимо 300 гр картоплі протягом 20-25 хвилин, після чого розминаємо його товкачиком до стану пюре. Додаємо до картоплі яйце, борошно, трохи солі і замішуємо круте тісто. Воно не повинно прилипати до столу.

6. Тепер готуємо зажарку. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому овочі протягом 5 хвилин до м’якості.

7. Тісто для галушок розгортаємо в ковбаски з діаметром 2-3 см і нарізаємо на невеликі шматочки. У киплячий бульйон додаємо трохи солі і відправляємо туди наші галушки. Після того як вони спливуть, додаємо зажарку в суп, лавровий лист і кип’ятимо його ще 5 хвилин.

8. Потім вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо страві постояти таким чином 5 хвилин. Тепер розливаємо суп з картопляними галушками по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню, додаємо улюблені спеції і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Курячий суп з галушками і фрикадельками

В бульйоні відварюють фрикадельки з курячого фаршу, далі до них надсилаються галушки з картопляного пюре, яйця і солі, а також зажарка з моркви і цибулі. Все вариться 5 хвилин після спливання галушок, розливається по тарілках і подається до столу.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 15.

Порції – 6.

Склад:

  • картопляне Пюре – 250 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Бульйон курячий – 2.5 л.

Процес приготування:

1. Починаємо з приготування фрикадельок. Половину цибулі дуже дрібно нарізаємо і обсмажуємо її на рослинній олії до м’якості.

2. Куряче філе кладемо в чашу блендера і подрібнюємо до стану фаршу. Далі додаємо до нього сіль, чорний мелений перець і обсмажену цибулю. Все ретельно перемішуємо до однорідності.

3. Тепер формуємо з отриманого фаршу невеликі фрикадельки.

4. Курячий бульйон відправляємо на вогонь, доводимо його до кипіння, закидаємо туди курячі фрикадельки, після чого зменшуємо вогонь.

5. В цей час готуємо галушки. В остигле картопляне пюре вбиваємо одне яйце і додаємо дрібку солі.

6. Далі засипаємо 3 столові ложки борошна і замішуємо однорідне тісто. Воно повинно вийде дуже густим.

7. Очищену моркву нарізаємо чверть кільцями, а другу половину цибулини дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому овочі до м’якості.

8. Тепер беремо дві чайні ложки і при їх допомозі формуємо галушки. Відправляємо їх у каструлю з фрикадельками. Чекаємо поки вони вплывут, після чого відправляємо зажарку в суп, доводимо його до кипіння і варимо 5 хвилин.

9. Вимикаємо вогонь, пробуємо суп на сіль, розливаємо його по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як зварити курячий суп з манними галушками?

В каструлі відварюється курка з цибулею, картоплею та морквою. Далі туди закидаються галушки з манки, яйця, сіль і все вариться 5 хвилин. Готовий суп розливають по тарілках і прикрашається зеленню. Він виходить дуже смачний і ароматний.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Курка – 500 гр.
  • Вода питна – 2.5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп свіжий – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Для галушок:

  • Крупа манна – 5 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – ¼ ч. л.

Процес приготування:

1. Починаємо з приготування бульйону. Курку добре промиваємо під проточною водою, після чого кладемо її в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Далі зливаємо перший бульйон, промиваємо курку разом з каструлею під холодною водою.

2. Повертаємо курку в каструлю, додаємо туди очищену цибулину і знову заливаємо все водою. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо протягом 40 хвилин. Додаємо в бульйон лавровий лист, сіль і чорний мелений перець. У процесі варіння також знімаємо піну, що утворюється. Далі дістаємо курку з бульйону, знімаємо з неї все м’ясо, дрібно нарізаємо і перекладаємо в окрему тарілку. Цибуля викидаємо.

3. Під час варіння курки готуємо тісто для галушок. В окрему ємність розбиваємо яйце, додаємо до нього сіль і все добре збиваємо. Далі поступово всипаємо туди манну крупу, не перестаючи помішувати. Потім відставляємо ємність в бік, поки манка не набубнявіє.

4. Картоплю миємо, чистимо і дрібно нарізаємо. Відправляємо його в бульйон разом з курячим м’ясом і варимо 15-20 хвилин. В цей час натираємо на крупній тертці моркву, а цибулю дрібно нарізаємо. Відправляємо овочі в суп, доводимо його до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і готуємо ще 10 хвилин. За допомогою двох чайних ложок формуємо з готового тіста в галушки і додаємо їх в киплячий бульйон.

5. Варимо наш суп ще 5 хвилин, поки галушки не будуть готові. Далі додаємо в нього дрібно нарізану свіжу зелень, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

6. Розливаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний суп з галушками з борошна з яйцем

Спочатку в каструлі відварюється курка з цибулею, морквою і селерою. В отриманому бульйоні вариться картопля, потім туди відправляється зажарка з цибулі і моркви. В кінці приготування в супі варяться галушки протягом 5 хвилин, після чого готову страву розливається по тарілках.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

Для бульйону:

  • Курка – 400 гр.
  • Вода питна – 2 л
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Селера – 1 стебло.

Для супу:

  • Картопля – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Кріп свіжий – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.

Для галушок:

  • Борошно пшеничне – 80 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Курку добре промиваємо під проточною водою і відправляємо її в каструлю, в якій будемо варити суп. Далі додаємо до м’яса морква, одну цибулину і стебло селери.

2. Тепер заливаємо все водою і ставимо на вогонь. Доводимо про кипіння, після чого зменшуємо вогонь до маленького і варимо протягом півгодини. Обов’язково знімаємо утворюється на поверхні піну.

3. В цей час готуємо зажарку. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо його протягом 2-3 хвилин.

4. Морква також чистимо і натираємо її на крупній тертці. Відправляємо її до цибулі і обсмажуємо овочі до золотистого кольору.

5. Через деякий час дістаємо з курячого бульйону овочі разом з м’ясом.

6. Картоплю миємо, чистими нарізаємо дрібним кубиком. Закидаємо його в бульйон, додаємо туди лавровий лист і сіль за смаком. Потім прикриваємо кришкою і варимо протягом 10 хвилин.

7. В цей час готуємо тісто для галушок. В підходящу ємність засипаємо борошно, розбиваємо туди яйця і додаємо дрібку солі. Все ретельно перемішуємо виделкою, поки у нас не вийде однорідне тісто.

8. З остиглої курки знімаємо м’ясо, нарізаємо його невеликими шматочками і відправляємо її в каструлю до картоплі.

9. Далі додаємо зажарку з цибулі з морквою і варимо суп ще 3 хвилини.

10. Тепер беремо чайну ложку і з її допомогою поміщаємо галушки в бульйон. Бажано змочувати ложку в холодній воді, щоб тісто не прилипало до неї. Все перемішуємо, щоб галушки піднялися з дна.

11. Доводимо суп до кипіння і варимо ще 5 хвилин. Потім додаємо чорний мелений перець за смаком і дрібно нарізаний кріп. Після того як бульйон знову закипить, вимикаємо вогонь.

12. Розливаємо готовий суп з галушками по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати курячий суп з галушками і грибами?

У воді відварюється курка, після чого вона дістається з бульйону і з неї знімається все м’ясо. Гриби з цибулею обсмажується на рослинному і відправляються в бульйон. Потім в суп додаються галушки і все вариться до готовності 5 хвилин. Готове блюдо подається до столу зі сметаною.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Курка – ½ тушки.
  • Вода – 3.5 л
  • Гриби – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 0.5 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Курку добре промиваємо під проточною водою, далі кладемо її в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, після чого продовжуємо варити на маленькому вогні до готовності. Потім виймаємо курку з бульйону, знімаємо з неї м’ясо, нарізаємо невеликими шматочками і знову відправляємо в каструлю.

2. У цей час на сковороді розігріваємо оливкову олію разом з вершковим маслом і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю. Далі додаємо до нього нарізані гриби і смажимо все разом близько 4 хвилин.

3. Кладемо обсмажені гриби з цибулею в каструлю з бульйоном і куркою і чекаємо, поки він знову закипить.

4. В цей час готуємо тісто для галушок. В підходящу ємність засипаємо борошно, додаємо до неї щіпку солі, соди і розбиваємо туди одне яйце. Все ретельно перемішуємо виделкою до однорідності.

5. Зверху на каструлю встановлюємо друшляк, виливаємо туди тісто і за допомогою дерев’яної лопатки або ложки проштовхуємо все в каструлю.

6. В підсумку повинні вийде зовсім маленькі галушки. Все перемішуємо і варимо протягом пари хвилин.

7. В кінці додаємо в наш суп сметану, улюблені спеції, знову все доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь.

8. Розливаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!