Суп з сирними галушками на курячому бульйоні
Суп із сирними галушками на курячому бульйоні точно нікого не залишить байдужим і яскраво урізноманітнить обідній стіл. Гаряча страва виходить цікавою за смаком, ароматною та поживною. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Крупа манна – 100 гр.
- Сир твердий – 80 гр.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Шпинат – 50 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Сіль – 1 год.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Кріп – для подачі.
Для курячого бульйону:
- Спинки курячі – 400 гр.
- Морква – 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Корінь селери – 0,25 шт.
- Вода – 2,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку підготуємо всі продукти для курячого бульйону. Моркву, цибулю і корінь селери добре промиваємо і очищаємо від лушпиння і шкірки.
Крок 2. Складаємо в каструлю куряче м’ясо та овочі. Заливаємо їх водою і доводимо до кипіння, потім варимо на слабкому вогні 40 хвилин. У процесі обов’язково прибираємо піну.
Крок 3. Після готовності з бульйону дістаємо всі продукти за допомогою шумівки.
Крок 4. Тепер підготуємо решту інгредієнтів. Відразу можна розігріти духовку до 180 °.
Крок 5. У глибоку миску відправляємо курячі яйця, манну крупу, сіль і сюди натираємо на дрібній тертці сир.
Крок 6. Вміст миски збиваємо за допомогою занурювального блендера.
Крок 7. Отриману масу ділимо на три рівні частини. Розливаємо тісто по різних тарілках. В одну тарілку додаємо томатну пасту, в другу шпинат.
Крок 8. Ще раз вимішуємо всі заготовки. Так у нас виходить три сирні тести різного кольору.
Крок 9. Лист застилаємо пергаментом і викладаємо сюди всі підготовлені маси.
Крок 10. Випікаємо у розігрітій духовці близько 10 хвилин. Після виймаємо та остуджуємо.
Крок 11. Заготівлі, що остигли, обробляємо на акуратні кубики.
Крок 12. Занурюємо оригінальні сирні галушки в курячий бульйон і знову доводимо до кипіння. Після цього варимо 5 хвилин. Додаємо сіль та чорний мелений перець.
Крок 13. Вимикаємо вогонь і даємо настоятися супу під кришкою близько 10 хвилин.
Крок 14. Суп із сирними галушками на курячому бульйоні готовий. Розливайте по тарілках та спробуйте!