Домашні супи — це завжди смачно і дуже ситно. Крім цього, страва може бути й корисним. Приготуйте апетитний суп з індички, який точно не зашкодить фігурі. Використовуйте для цього підбірку з 10-і простих кулінарних рецептів з покроковим описом процесу і фотографіями.
Простий і смачний суп з індички з вермішеллю
Легкий, але при цьому живильний домашній супчик, виходить з м’яса індички і вермішелі. Таке блюдо чудово доповнить домашній обідній стіл і сподобається дітям.
Інгредієнти на
6 порц.
- Індичка ½ кг
- Вермішель 120 гр.
- Картопля 4 шт.
- Морква 1 шт.
- Вода 2 л
- Сіль-2 ч. л.
- Кріп 1 пучок
Процес приготування:
- Як зварити простий і смачний суп з індички? М’ясо птиці кладемо в каструлю, заливаємо її водою і відварюємо до готовності.
- З готового бульйону витягаємо птицю і даємо їй охолонути. Сюди ж відправляємо кубики очищеної картоплі.
- Слідом викладаємо моркву. Її також обробляємо кубиками.
- Остиглу індичку дрібно нарізаємо і викладаємо в загальну страву. Сюди ж кладемо вермішель. Варимо ще 5-7 хвилин.
- Апетитний і легкий суп з індичкою і вермішеллю готовий. Розливайте по тарілках, доповнюйте ароматним кропом і подавайте до столу.
Як зварити суп з фрикадельками з індички?
Смачний і корисний суп з фрикадельками люблять і дорослі, і діти. Його можна подавати до обіду разом з хлібом, Приготуйте блюдо з фрикадельками з м’яса індички. Так ви зробите частування менш жирним.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш з індички – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Томат – 2 шт.
- Горошок зелений – 50 гр.
- Корінь петрушки – за смаком.
- Любисток – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. На дно каструлі викладаємо корінь петрушки, любисток і верхні листочки ріпчастої цибулі.
2. Заливаємо спеції водою і варимо до розм’якшення. Після виймаємо з бульйону.
3. В цей час підготуємо інші інгредієнти. Овочі та зелень промиваємо, очищаємо.
4. Дрібно нарізаємо картоплю, моркву, перець, помідори і зелень. Опускаємо їх у каструлю, додаємо зелений горошок.
5. Фарш з індички вимішуємо з яйцем, сіллю і меленим перцем.
6. З отриманої маси руками ліпимо невеликі акуратні кульки.
7. До відварених овочів додаємо лаврове листя.
8. Далі сюди акуратно опускаємо м’ясні кульки. Варимо страву до готовності. Ароматний суп з фрикадельками з індички готовий.
Покроковий рецепт приготування супу з індички з картоплею
Живильний домашній суп легко приготувати з картоплі і нежирної індички. Подавайте його до обіднього столу разом з хлібом, зеленню або сметаною. Порадуйте себе і близьких!
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крило індички – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
1. Крило індички заливаємо водою і варимо близько 30 хвилин.
2. Очищаємо овочі від шкірки. Дрібними кубиками нарізаємо картоплю, моркву і цибулю.
3. Відварне крило птаха виймаємо з бульйону і даємо йому охолонути. Далі відокремлюємо м’ясо від кістки.
4. У бульйон викладаємо картоплю і моркву.
5. Коли овочі розм’якнуть, доповнюємо блюдо цибулею, лавровими листками і горошинами перцю. Солимо за смаком.
6. Викладаємо м’ясо індички і варимо ще 20 хвилин.
7. В кінці готування додаємо подрібнений кріп.
8. Знімаємо каструлю з вогню. Суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу!
Дієтичний суп з філе індички
Корисний і поживний суп виходить з філе індички. Домашнє блюдо вийде легким і не калорійним. Подавайте апетитне частування до обіду. Сподобається як дорослим, так і дітям.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Філе індички – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Макарони – 2/3 склянки
- Цибуля зелена – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Вода – 2 л
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі промиваємо і очищаємо, філе індички промиваємо під водою.
2. Далі філе розбираємо на порційні шматочки.
3. Перекладаємо м’ясо в каструлю з підсоленою водою. Сюди ж кладемо часник і одну цибулину. Вміст доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин.
4. Картопля обробляємо на шматочки.
5. Решту подрібнюємо цибулину, моркву натираємо на тертці.
6. Обсмажуємо цибулю з морквою до м’якості.
7. У готовий бульйон опускаємо картоплю і варимо ще 10 хвилин.
8. Слідом викладаємо цибулю з морквою. Варимо до готовності картоплі.
9. Після опускаємо в каструлю макарони.
10. Через 10-15 хвилин додаємо мелений перець і подрібнену зелень.
11. Апетитний суп з індички готовий. Можна розливати по тарілках і подавати до столу.
Дуже смачний і наваристий суп з стегна індички
Смачний і наваристий суп з індички виходить із стегнової частини птиці. Соковиті м’ясні шматочки в поєднанні з овочами створюють неповторний смак і аромат. Беріть на замітку кулінарну ідею!
Час приготування: 2 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Стегно індички – 200 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Моркву – 1/3 шт.
- Вермішель – 50 гр.
- Вода – 1,5 л
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
1. Промиваємо стегно індички і знімаємо з нього шкірку.
2. Поділяємо продукт на кілька частин.
3. Занурюємо м’ясо в каструлю з водою. Відварюємо до готовності.
4. В процесі солимо вміст і періодично знімаємо пінку.
5. Відварне м’ясо виймаємо з бульйону і даємо йому охолонути.
6. В цей час очищаємо і подрібнюємо цибулю.
7. Відправляємо його в бульйон.
8. Сюди ж кладемо моркву.
9. Варимо близько 10 хвилин.
10. Остигле м’ясо знімаємо з кістки і опускаємо його в каструлю.
11. Ще через 10 хвилин викладаємо кубики картоплі.
12. Опускаємо в заготовку макарони.
13. Варимо близько 10 хвилин.
14. Солимо суп по смаку.
15. Для аромату додаємо лавровий лист.
16. В кінці опускаємо подрібнений кріп.
17. Доводимо вміст до кипіння і прибираємо страву з вогню.
18. Апетитний домашній суп з стегна індички готовий.
Простий і смачний рецепт супу з гомілки індички
Ніжний суп з індички — відмінне рішення для вашого обіду. Спробуйте простий покроковий рецепт з гомілки птиці. Порадуйте себе і близьких смачним і корисним стравою.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Гомілку індички – 1 шт.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Томат – 3 шт.
- Квасоля стручкова – 100 гр.
- Спагетті – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі заздалегідь очищаємо і промиваємо під водою.
2. Гомілка індички добре промиваємо під водою.
3. Занурюємо продукт в каструлю з підсоленою водою. Відварюємо до готовності м’яса.
4. В цей час займемося овочами. Дрібними кубиками нарізаємо моркву.
5. Також обробляємо і картоплю.
6. Подрібнюємо промиті помідори.
7. Відправляємо В бульйон картоплю, моркву і цілу цибулину. Гомілка витягуємо з каструлі.
8. Остуджуємо продукт і відокремлюємо м’ясо від кістки.
9. Коли картопля отварится, доповнюємо масу помідорами.
10. Промиваємо стручкову квасолю і кладемо її в суп.
11. Слідом відправляємо спагетті.
12. Варимо ще 10-15 хвилин. За смаком додаємо сіль.
13. Ароматний суп з гомілки індички готовий. Можна пробувати!
Як приготувати суп з шиї індички?
Цікавий смак супу з індички виходить з шийної частини. Готову страву приємно здивує і точно нікого не залишить байдужим. Оцініть простий покроковий рецепт для вашого столу.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Шия індички – 1 кг
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Перець болгарський сушений – 20 гр.
- Крупа пшенична – 60 гр.
- Зелень – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Промиваємо шию індички і кладемо її в каструлю.
2. Заливаємо продукт водою, солимо і ставимо на плиту.
3. Доповнюємо блюдо лавровими листками і варимо близько 40 хвилин.
4. В цей час додаємо пшеничну крупу.
5. Після готовності шийок, додаємо в каструлю порізану кубиками картоплю.
6. Окремо обсмажуємо цибулю з морквою і сушеним болгарським перцем.
7. Витягуємо шиї з страви, остуджуємо їх і акуратно відокремлюємо від кісток м’якоть.
8. Відправляємо в суп овочеву засмажку.
9. Слідом викладаємо подрібнену зелень.
10. Далі додаємо м’ясо.
11. Тримаємо страву на вогні ще близько 5-7 хвилин.
12. Регулюємо сіль за смаком.
13. Насичений і ароматний суп з шийок індички готовий. Пробуйте!
Смачний суп на бульйоні з кісток індички
Живильний домашній суп можна приготувати на кістках ніжною і нежирної індички. Частування вийде легким і ароматним. Подавайте до обіду, доповнивши чорним хлібом або зеленню.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Індичка на кістки (крильця) – 300 гр.
- Томат – 3 шт.
- Булгур – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Булгур заливаємо холодною водою і залишаємо набухати на 30 хвилин.
2. Вибираємо відповідні частини індички і промиваємо їх під водою.
3. Кладемо продукт в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.
4. Очищаємо і ріжемо навпіл цибулю з морквою.
5. Підсолюємо бульйон, коли він скипить.
6. Сюди ж занурюємо овочі.
7. В цей час подрібнюємо часник.
8. Кубиками розбираємо помідори.
9. Обсмажуємо в олії спочатку шматочки часнику.
10. Потім сюди додаємо помідори. Тушкуємо близько 15 хвилин.
11. З готового бульйону витягаємо індичку і овочі.
12. З кісточок знімаємо трохи м’яса. Викладаємо в каструлю.
13. Також у воду опускаємо і булгур. Варимо 20 хвилин.
14. Очищаємо картоплю і ріжемо її невеликими кубиками.
15. Кладемо картоплю і варимо ще 15 хвилин.
16. Після закінчення цього часу приєднуємо піджарку з помідорів. Доповнюємо заготівлю лавровими листками і готуємо на слабкому вогні ще 20 хвилин.
17. Наваристий супчик на кістках індички готовий.
Як зварити суп гороховий з індичкою?
Апетитний гороховий суп можна приготувати на м’ясі індички. Так домашнє блюдо вийде більш легким і корисним. Порадуйте себе і близьких. Подавайте частування гарячим разом з хлібом за вашим смаком.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Філе індички – 300 гр.
- Горох колотий – 100 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Петрушка – ¼ пучка.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Філе індички промиваємо під водою і нарізаємо невеликими шматочками. Занурюємо м’ясо в каструлю з водою. Солимо і ставимо на плиту, готуємо бульйон.
2. Промиваємо горох і після вимочуємо його у воді 30 хвилин. Потім зливаємо воду, ще раз промиваємо і додаємо в бульйон.
3. Очищаємо картоплю й нарізаємо його дрібними кубиками. Кладемо їх в каструлю, коли м’ясо індички буде повністю готове.
4. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. Їх також відправляємо в суп.
5. Коли картопля розм’якшиться, доповнюємо блюдо подрібненим болгарським перцем, зеленню і лавровим листом. Додаємо мелений перець за смаком.
6. Через 5-10 хвилин суп буде повністю готовий. Розливайте його на порції і подавайте до столу.
Низькокалорійний овочевий суп з індичкою
Шукайте рецепт легкого і низькокалорійного страви до обіду? Приготуйте апетитний і ароматний суп з овочів і м’яса індички. Порадуйте себе яскравим частуванням, на яке ви витратите зовсім небагато часу.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Індичка – 0,5 кг
- Квасоля стручкова – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідори – 400 гр.
- Цукіні – 300 гр.
- Часник – 10 гр.
- італійські Трави – 1 ч. л.
- Зелень – 0,5 пучка.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо індички ріжемо невеликими шматками і обсмажуємо їх у каструлі з товстим дном на оливковій олії.
2. Через 10 хвилин викладаємо в каструлю дрібно порізану цибулю з морквою.
3. Тушкуємо заготівлю ще кілька хвилин. Розмішуємо в процесі.
4. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю, цукіні і стручкову квасолю.
5. Заливаємо продукти водою, кип’ятимо і варимо ще 30 хвилин.
6. Помідори бланшируем в окропі, знімаємо шкірку і нарізаємо дрібними шматочками, додаємо в суп. На цьому етапі слід посолити наш суп.
7. Через 10 хвилин посипаємо частування зеленню і італійськими травами. Знімаємо з вогню.
8. Яскравий домашній суп з овочів і індички готовий!