Суп з кропиви – 8 рецептів з яйцем, картоплею, щавлем з покроковими фото

Щі із молодої кропиви і щавлю

Простий, але від того не менш смачний спосіб приготування весняних щей з молодої зелені. Смачніше всього такий суп вийде на яловичому бульйоні, проте за бажанням можна використовувати будь-яке м’ясо або птицю.

Час приготування: 120 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Щавель – 2 пучка
  • Листя кропиви – 1 пучок
  • Картопля – 5 шт.
  • Ребра яловичі – 1 кг
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Спеції – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Яловичі ребра ретельно промиваємо і поділяємо.

2. Після чого перекладаємо ребра в каструлю і заливаємо холодною водою.

3. На сильному вогні доводимо воду до кипіння, видаляємо утворилася пінку і зменшуємо вогонь.

4. Додаємо спеції за смаком, прикриваємо каструлю кришкою і залишаємо нудитися протягом півтора годин.

5. Кропиву і щавель перебираємо, видаляємо все зайве, змішуємо зелень і додаємо столову ложку солі.

6. Заливаємо трави водою, перемішуємо і залишаємо приблизно на півгодини.

7. Потім промиваємо зелень під проточною водою.

8. Шаткуємо трави не занадто дрібно.

9. Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками, після чого додаємо його в бульйон.

10. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо на нього зелень.

11. Гарненько перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо нудитися протягом 5 хвилин. Потім знімаємо кришку і, помішуючи тушкуємо до стану як на фото.

12. Коли картопля буде готовий, додаємо в каструлю тушковану зелень.

13. Гарненько перемішуємо, додаємо сіль при необхідності і через 10 хвилин вимикаємо вогонь. Прикриваємо каструлю кришкою і залишаємо настоятися протягом півгодини.

14. Подаємо суп з вареним яйцем. Приємного апетиту!