Щі із молодої кропиви і щавлю
Простий, але від того не менш смачний спосіб приготування весняних щей з молодої зелені. Смачніше всього такий суп вийде на яловичому бульйоні, проте за бажанням можна використовувати будь-яке м’ясо або птицю.
Час приготування: 120 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Щавель – 2 пучка
- Листя кропиви – 1 пучок
- Картопля – 5 шт.
- Ребра яловичі – 1 кг
- Масло вершкове – 50 гр.
- Спеції – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Яловичі ребра ретельно промиваємо і поділяємо.
2. Після чого перекладаємо ребра в каструлю і заливаємо холодною водою.
3. На сильному вогні доводимо воду до кипіння, видаляємо утворилася пінку і зменшуємо вогонь.
4. Додаємо спеції за смаком, прикриваємо каструлю кришкою і залишаємо нудитися протягом півтора годин.
5. Кропиву і щавель перебираємо, видаляємо все зайве, змішуємо зелень і додаємо столову ложку солі.
6. Заливаємо трави водою, перемішуємо і залишаємо приблизно на півгодини.
7. Потім промиваємо зелень під проточною водою.
8. Шаткуємо трави не занадто дрібно.
9. Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками, після чого додаємо його в бульйон.
10. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо на нього зелень.
11. Гарненько перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо нудитися протягом 5 хвилин. Потім знімаємо кришку і, помішуючи тушкуємо до стану як на фото.
12. Коли картопля буде готовий, додаємо в каструлю тушковану зелень.
13. Гарненько перемішуємо, додаємо сіль при необхідності і через 10 хвилин вимикаємо вогонь. Прикриваємо каструлю кришкою і залишаємо настоятися протягом півгодини.
14. Подаємо суп з вареним яйцем. Приємного апетиту!