Суші-торт — дуже смачне і незвичайне блюдо, яке добре підійде для великої компанії і дозволить вам здивувати гостей. Якщо ви любите насолодитися смаком суші та ролів, ця стаття створена для вас. На жаль, на їх приготування йде багато часу і сил. Тому вам варто приділити увагу рецептами суші-тортів. Вони не поступаються ні своїм смаком, ні подачею.
Суші-торт «Філадельфія» в домашніх умовах
Сьогодні суші є одним з найпопулярніших страв. Однак приготувати їх не так просто, як здається. Цей рецепт не вимагає від вас унікальних кулінарних навичок. Зате смак страви ніяк не поступається оригіналу.
Інгредієнти на
5 порц.
- Рис круглозерний 200 гр.
- Норі 2 шт.
- Сир Філадельфія 120 гр.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Огірок 2 шт.
- Форель 200 гр.
- Кунжут за смаком
- Імбир за смаком
- Лимон за смаком
- Оцет рисовий 50 мл
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Сіль ½ ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати суші-торт в домашніх умовах? Приготування рису потрібно почати з його ретельного промивання. В результаті вода повинна стати повністю прозорою. Перекладаємо рис в сотейник і заливаємо його двома склянками води. Ставимо все на повільний вогонь. Коли вода закипить, накриваємо рис кришкою. Варити треба на повільному вогні протягом 20 хвилин. Коли рис буде готовий, вимикаємо вогонь і даємо йому постояти протягом 10 хвилин. Поки він ще гарячий, заправляємо його рисовим укусом, цукром і сіллю. Все добре перемішуємо.
- На будь-яку плоску поверхню кладемо один лист норі. Зверху необхідно поставити боковину. За своїми розмірами вона повинна відповідати формі для випічки. Вирізаємо лист норі за обсягом форми.
- Другий лист норі і залишки першого аркуша необхідно нарізати на невеликі шматочки.
- На велике блюдо кладемо круглий лист норі і ставимо форму для випічки. Починаємо викладати половину порції нашого рису. Намагайтеся рівномірно розподілити його по всій площі норі і добре ущільнити.
- Не поспішайте викладати крем-сир «Філадельфія». Спочатку ми переносимо його в невелику миску, додаємо соєвий соус і ретельно все перемішуємо. Тепер викладаємо його на шар рису, рівномірно розподіляючи ложкою по всі поверхні. Одну столову ложку сиру залишаємо для оформлення торта.
- Промиваємо два огірка під проточною водою. Очищаємо шкіру, а після нарізаємо на тонкі смужки. Викладаємо огірки на сир. Нарізаємо червону рибу на тонкі скибочки. Рекомендується робити це не шматка поперек, а вздовж нього. Тоді смужки вийдуть тонкими і рівними. Викладаємо рибу на огірки.
- другу половину рису нам необхідно змішати із заздалегідь нарізаними шматочками норі. Отриману суміш викладаємо на рибу. Вирівнюємо шар ложкою і з її ж допомогою ущільнюємо його.
- Залишився сир ми намазуємо тонким шаром на рис. Зверху посипаємо його насінням кунжуту. Торту необхідно дати постояти протягом години.
- Ви можете оформити торт шматочками риби або листами норі, або, наприклад, часточками лимона і маринованим імбиром. Цей торт вразить вас своїм приємним і ніжним смаком. Простота приготування робить цей рецепт дуже популярним. Пора накривати на стіл, нарізати торт і пробувати, що у вас вийшло. Приємного апетиту!
Як приготувати листковий суші-торт з червоною рибою?
Цей рецепт максимально простий. Він не вимагає вправності і навичок, які необхідні для скручування ролів. Плюсом є і те, що в даному рецепті за своїм бажанням ви можете замінити будь-які інгредієнти, не погіршуючи смак страви.
Час приготування: 2 години 30 хвилин.
Час приготування: 2 години.
Порцій – 5.
Склад:
- Норі – 1 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Вода – 250 мл
- Вершковий сир – 120 гр.
- Цукор – 10 гр.
- Червона риба – 200 гр.
- Оцет – 20 мл
- Соєвий соус – 50 гр.
- Рис – 200 гр.
Процес приготування:
1. Перед приготуванням добре промиваємо рису. Робимо це не менше 5 разів, щоб вода стала повністю прозорою. Перекладаємо рис на друшляк і залишаємо його стояти протягом 30 хвилин.
2. Переміщаємо рис в каструлю і заливаємо його водою. Ставимо її на сильний вогонь. Коли вода закипить, накриваємо каструлю кришкою і варимо рис протягом 10-15 хвилин. Необхідно пам’ятати, що під час приготування відкривати кришку не варто. Коли рис буде повністю готовий, залишаємо його стояти під кришкою протягом 15 хвилин.
3. Для заправки рису ми змішуємо оцет і цукор. Отриману суміш необхідно підігріти в мікрохвильовій печі. Дерев’яною лопаткою переміщуємо рісу в глибоку тарілку. Додаємо до нього суміш оцту і цукру, а також соєвий соус. Різкими рухами добре перемішуємо рис.
4. Лист норі нам необхідно нарізати на невеликі шматочки. Ви можете зробити це за допомогою ножиць або порвати його руками. Додаємо шматочки норі до заправленному рісу і ретельно все перемішуємо до однорідності.
5. На велике блюдо кладемо форму. Це може бути звичайна форма для випічки. Застеляємо її харчовою плівкою так, щоб вона висіла на бортах.
6. Приступаємо до нарізці риби. Якщо ви хочете, щоб ваші шматочки вийшли тонкими і рівними, варто нарізати її не шматка поперек, а вздовж нього. Отримані смужки риби рівномірно викладаємо першим шаром в нашій формі.
7. Вершковий сир ви можете змішати з соєвим соусом. Переміщаємо його в кондитерський мішок і викласти на шар риби. Ложкою або силіконової лопаткою вирівнюємо сир. Ви також можете викладати його за допомогою звичайної ложки. Ущільніть шар з сиром.
8. Промиваємо під проточною водою два огірка. За бажанням ви можете очистити його від шкірки або залишити її. Цей вибір залежить тільки від ваших уподобань. Нарізати огірки необхідно на тонкі смужки. Ви можете зробити це за допомогою ножа або овочечистки. Викладаємо їх рівномірно на шар сиру.
9. На шар з огірками знову викладаємо вершковий сир. Рівномірно розподіляємо його на поверхні форми і ущільнюємо новий шар.
10. Останнім шаром у нас йде рис з шматочками норі. Викладаємо його на вершковий сир з допомогою ложки. Рис необхідно рівномірно розподілити по площі нашого торта. Краї плівки ми завертаємо на верхній шар і даємо торту постояти протягом години.
11. Коли торт постоїть, його необхідно перевернути так, щоб шар риби став верхнім. За бажанням ви можете прикрасити торт насінням кунжуту, смужками червоної риби або імбиром. Залишається нарізати його на шматочки і приготувати палички для дегустації.
Простий і смачний рецепт суші-торта з червоною рибою і авокадо
Цей рецепт стане ідеальною закускою для вашої вечірки або просто вечора з друзями. Страва виглядає дуже ефектно, але в той же час воно неймовірно ситне і смачне. А найголовнішим плюсом є те, що воно не вимагає особливих силових витрат для свого приготування.
Час приготування: 3 години 30 хвилин.
Час приготування: 3 години.
Порцій – 7.
Склад:
- Рис – 200 гр.
- Вода – 300 мл
- Авокадо – 1 шт.
- Сирний сир – 400 гр.
- Форель або сьомга слабосолона – 300 гр.
- Норі – 1 шт.
- Оцет рисовий – 0,5 ст. л.
- Соєвий соус – за смаком.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку приступаємо до підготовки рису. Він повинен бути спеціально для приготування суші та ролів. Для початку ми промиваємо 200 грам рису кілька разів. В результаті вода повинна стати прозорою. Переміщаємо рис в каструлю і заливаємо його 300 мл води. Ставимо на великий вогонь. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до середнього і варіть рис ще протягом 10 хвилин, не заважаючи і не відкриваючи кришку. Після приготування залишаємо каструлю стояти на плиті. Потім заправляємо рис оцтом, цукрів і сіллю. Ретельно все перемішуємо.
2. Готуємо червону рибу. Нам необхідно нарізати її на тонкі та рівні пластинки. Для цього потрібно використовувати гострий ніж, який є на вашій кухні. Різати рибу необхідно уздовж шматка.
3. Авокадо ретельно промиваємо під проточною водою. Нам необхідно повністю очистити його від шкіри. Ви можете зробити це за допомогою ножа або заощадити свій час і скористатися овочечисткою. Авокадо також нарізаємо вздовж плода на тонкі пластинки.
4. Можна приступати до збірки нашого суші-торта. Глибоку ємність застеляємо харчовою плівкою. Першим шаром буде йти риба. Викладаємо її рівномірно по всій поверхні ємкості. Укласти потрібно так, щоб не залишилося ні одного зазору.
5. На шар риби нам необхідно викласти рис. Це можна зробити руками, заздалегідь змочивши їх у холодній воді. Рис рівномірно розподіляємо на шар риби. Вирівняти його можна за допомогою ложки. Не забудьте ущільнити шар рису.
6. Тепер нам необхідно викласти шар сирного сиру. Додаємо до нього соєвий соус і ретельно перемішуємо. Перекладаємо його в кондитерський мішок і з його допомогою викладаємо сир на шар рису. Рівномірно розподіляємо його з допомогою ложки або дерев’яної лопатки. Шар повинен бути рівномірним.
7. На сир викладаємо тонкі пластинки авокадо. Вони повинні щільно прилягати один до одного та не залишати дірок.
8. Залишився рис викладаємо верхнім шаром на авокадо. Акуратно розподіляємо його, щоб все було рівномірно. Останній шар рису також не забуваємо ущільнити.
9. Завершальним шаром нашого торта буде сирний сир. За допомогою кондитерського мішка викладаємо його і рівномірно розподіляємо на поверхні нашого суші-торта.
10. Зверху на сир кладемо лист норі. Його необхідно заздалегідь вирізати за формою ємності, в якій ми збираємо торт. Норі повинен щільно прилягати до сиру.
11. Торт необхідно прибрати в холодильник на 2-3 години. За цей час він стане більш щільним. Дістаємо його з холодильника і перекладаємо на блюдо, щоб риба стала верхнім шаром. Прикрасити торт ви можете насінням кунжуту. Зверху можна красиво розкласти імбир або лимон. Залишилося тільки нарізати цей кулінарний шедевр і пригостити ним своїх гостей.
Як зробити домашній суші-торт з червоною рибою і огірком?
Цей рецепт в домашньому варіанті обійдеться вам набагато дешевше, ніж доставка суші або ролів. Ви здатні самі вибирати інгредієнти, які увійдуть в блюдо. Подачу можна зробити максимально незвичайною, а смак дуже схожий на оригінальний.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 1 годину.
Порцій – 5.
Склад:
- Круглий рис – 120 гр.
- Оцет рисовий – 3 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- Норі – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Червона риба – 300 гр.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Вершковий сир – 3 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Кунжут – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Рис нам необхідно ретельно промити. Робіть це до тих пір, поки не помітите, що вода стала повністю прозорою. Перекладаємо рис на друшляк і даємо йому трохи постояти. Потім перекладаємо в каструлю і заливаємо 360 мл холодної води. Ставимо на вогонь і варимо протягом 5 хвилин, не знімаючи кришку з каструлі. Знімаємо каструлю з вогню і залишаємо на столі на 15 хвилин.
2. Приступаємо до заправки для рису. Нам необхідно змішати 3 столові ложки рисового оцту, 1 столову ложку цукру і 1 чайну ложку солі. Отриману суміш переміщаємо в мікрохвильовку і підігріваємо. У результаті цукор повинен повністю розчинитися. Готової ми поливаємо заправкою рис і ретельно перемішуємо його дерев’яною лопаткою.
3. Переходимо до підготовки риби. Ми повинні нарізати на невеликі кубики. Найзручніше використовувати гострий ніж. Переносимо її в ємність, додаємо 2 столові ложки кунжуту. Добре все перемішуємо.
4. Огірок вимиваємо під проточною водою. Нам необхідно очистити його від шкірки. Огірок нарізаємо на тонку і дрібну соломку.
5. Наступним елементом нашого торта стане авокадо. Промиваємо його від забруднень і очищаємо від шкірки. Нарізаємо наше авокадо поперек плода. В результаті у вас повинна вийти тонка соломка.
6. Невеликими шматочками нарізаємо зелень. Її ви можете вибрати на свій смак. Додаємо зелень до 3 столових ложок вершкового сиру і ретельно перемішуємо.
7. Приступаємо до складання торта. Нам доведеться використовувати форму для випічки. З її допомогою ми вирізаємо лист норі у вигляді кола і укладаємо його на велике блюдо.
8. Першим шаром у нас йде рис. Нам необхідно рівномірно розподілити його по всій площі листа норі. Ущільнюємо наш перший шар.
9. На рис починаємо викладаємо вершковий сир із зеленню. Ви можете зробити це за допомогою кондитерського мішка або скористатися звичайною ложкою. Акуратно і рівномірно розподіляємо сир.
10. Наступним шаром у нас підуть овочі. Викладаємо огірки щільно один до одного. Зверху на огірках розміщуємо тонко нарізане авокадо.
11. На авокадо викладаємо червону рибу з кунжутом. Шматочки повинні щільно прилягати один до одного. Всі вирівнюємо. Потім ми ще раз повторюємо всі шари у такій же послідовності. Торт залишаємо в холодильнику на 60 хвилин.
12. Для прикраси ви можете використовувати зелень або маринований імбир. Торт виходить ніжним і схожим на всіма улюблені суші. Завдяки годині в холодильнику він стає дуже щільним і не розвалюється на частини. Насолоджуйтеся цим неймовірним смаком.
Покроковий рецепт приготування суші-торта з креветками
Цей рецепт є більш ускладненою версією страви, але він вартий вашої уваги. Вам знадобиться більше інгредієнтів і часу, однак цей торт точно порадує любителів морепродуктів і незвичайних поєднань.
Час приготування: 3 години 40 хвилин.
Час приготування: 3 години.
Порцій – 8.
Склад:
- Рис – 1 склянка
- Норі – 4 шт.
- Креветки – 150 гр.
- Сьомга солона – 200 гр.
- Огірки свіжі – 2 шт.
- Зелені яблука – 2 шт.
- Сир вершковий – 200 гр.
- Гірчиця – за смаком.
- Соєвий соус – за смаком.
- Васабі – за смаком.
- Соєвий соус – за смаком.
- Оцет рисовий – за смаком.
- Імбир маринований – за смаком.
Процес приготування:
1. Для суші-торта нам знадобиться 1 стакан рису. Для початку ретельно промиваємо рис кілька разів. Нам необхідно, щоб вода стала прозорою. Потім ми перекладаємо рис в каструлю і заливаємо його водою. Переносимо на повільний вогонь. Чекаємо, коли рис закипить, і накриваємо його кришкою. Продовжуємо варити його на повільно вогні протягом 20 хвилин. Після приготування необхідно дати рису постояти і трохи охолонути. Перекладаємо його в глибоку ємність і заливаємо рисовим оцтом. Додавати його треба на свій смак. Ретельно все перемішуємо, накриваємо рис рушником і даємо йому остаточно охолонути.
2. Нам необхідно заздалегідь відварити креветки. Приготувати їх можна в пароварці за 5-10 хвилин. Коли креветки будуть готові, ретельно очищаємо їх.
3. Моєму два невеликих зелених яблука. Очищаємо їх від шкірки і нарізаємо на невеликі шматочки. Потім чистимо огірок і також нарізаємо його невеликими брусочками.
4. Тепер нам потрібно вирізати 4 круглих листа норі. Для цього знадобиться тарілка, діаметр якої буде відповідати діаметру вашого суші-торта. По контуру тарілки починаємо обрізати наші листи норі, надаючи їм форму кола.
5. Рибу нарізаємо на невеликі і тонкі шматочки. Для цього візьміть самий гострий ніж, який є на вашій кухні.
6. Для складання торта використовуємо форму для випічки. Змащуємо її шаром рослинного масла. Це допоможе швидко і без зайвих зусиль дістати наш торт після приготування. Першим шаром викладаємо креветки по всій площі форми.
7. Починаємо розподіляти шар рису. Ви можете викладати його руками, які необхідно заздалегідь змочити, або ложкою. Рис вирівнюємо і ущільнюємо шар. Зверху змащуємо його гірчицею і додаємо трохи соєвого соусу.
8. На рис рівномірно розподіляємо тонкий шар вершкового сиру в поєднанні з соєвим соусом. Кладемо на нього лист норі і злегка притискаємо його. Яблука перемішуємо з вершковим сиром, вкладаємо їх близько один до одного і накриваємо ще одним листом норі.
9. Починаємо викладати червону рибу. Всі шматочки повинні лежати близько один до одного, щоб не було ніяких зазорів. Потім перемішуємо нарізані огірки з вершковим сиром і викладаємо їх рівним шаром на рибу. Завершальним стає ще один шар рису, які ми також змащуємо гірчицею і невеликою кількістю соєвого соусу.
10. Готовий торт ставимо в холодильник на 2-3 години. Після цього ми акуратно викладаємо його на блюдо, щоб шар креветок став першим. Знімаємо форму для випічки. Ви можете прикрасити краї торта і його верхній шар маринованим імбиром, а з боків додати листи норі. Однак навіть без всіх цих прикрас торт виглядає дуже незвично і красиво. Чай з таким «десертом», звичайно, не поп’єш, зате у поєднанні з соєвим соусом ви зможете насолодитися яскравим смаком, яким він володіє. Поспішайте приготувати цей кулінарний шедевр.
Оригінальний суші-торт з крабовими паличками
Любителі японської кухні точно оцінять по достоїнству цей рецепт. Його перевага полягає в тому, що для приготування потрібно бажання, а не особливі навички та досвід. За смаком це все ті ж традиційні суші. Однак подача цієї страви постає в іншому форматі.
Час приготування: 2 години 40 хвилин.
Час приготування: 2 години.
Порцій – 4.
Склад:
- Рис – 200 гр.
- Вода – 250 мл
- Оцет рисовий – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Червона риба – 200 гр.
- Крабові палички – 200 гр.
- Листи норі – 3 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Сир вершковий – 200 гр.
- Вершки 20% — 100 мл
- Маринований імбир – 1 шт.
- Кунжут – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. При виборі рису ви повинні пам’ятати, що для суші підходить той, в якому присутній високий вміст крохмалю. Починаємо промивати 200 грам рису до того моментів, поки вода не стане прозорою. Перекладаємо його в невелику каструлю і заливаємо 250 мл води. Накриваємо кришкою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, зменшіть вогонь і варіть рис на протязі 10-15 хвилин, не відкриваючи кришку. Він повинен повністю увібрати всю воду.
2. У глибокій мисці змішуємо 1 чайну ложку солі, одну чайну ложку цукру і дві столові ложки рисового оцту. Ставимо нашу суміш в мікрохвильовку і нагріваємо. У результаті цукор повинен розчинитися. Виливаємо отриману заправку в рис і акуратно все перемішуємо. В результаті він повинен стати липким.
3. Приступаємо до підготовки червоної риби. Нарізаємо його невеликими і тонкими смужками. Різати потрібно уздовж шматка і вибрати самий гострий ніж. Рибу можна трохи змастити оливковою олією.
4. 200 грам крабових паличок потрібно нарізати на тоненькі смужки. Ріжемо їх також уздовж. Нам знадобиться приблизно 10 крабових паличок для нашого торта.
5. Переходимо до підготовки огірка і авокадо. Ретельно промиваємо під проточною водою. Сушимо з допомогою паперових рушників. Очищаємо від шкірки огірок і авокадо. Нам необхідно нарізати їх на тонкі пластинки. Ви можете використовувати як ніж, так і овощечистку, яка значно полегшить вам життя.
6. Починаємо збирати торт. Першим викладаємо лист норі. Його потрібно розмістити шорсткою стороною вгору. На норі розподіляємо наш рис. Це можна зробити мокрими руками або за допомогою звичайної ложки. Шар повинен бути рівномірним.
7. Вершковий сир збиваємо з вершками до однорідності. Отриманою масою змащуємо рис. Наверх ми кладемо тонко нарізані крабові палички і поливаємо їх соєвим соусом.
8. Наступним шаром викладаємо смужки червоної риби. Вони повинні щільно прилягати один до одного. На рибу викладаємо тонко нарізані огірки і маринований імбир. Ще раз чергуємо всі шари, але замість огірків тепер кладемо авокадо, а завершальним шаром стане червона риба.
9. Ви можете оригінально прикрасити верхівку суші-торта імбиром. Наприклад, зробити з нього трояндочки. Ви також можете просо посипати його кунжутом. Переносимо торт в холодильник на 2 години. За цей час він стане дуже щільним. Подавати його слід разом з соєвим соусом і васабі. Нарізати торт рекомендується мокрим ножем, щоб інгредієнти не прилипали до нього. Беріть палички в руки і швидше пробуйте, що у нас вийшло.
Простий і швидкий рецепт ледачого суші-торта
Якщо ви не дуже любите готувати і вважаєте за краще замовляти їжу, то цей рецепт вам точно варто випробувати. Він абсолютно простий, як і інгредієнти, які вам знадобляться. Всього годину часу, витраченого на приготування, і незвичайний обід готовий.
Час приготування: 2 години 30 хвилин.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Порцій – 5.
Склад:
- Риба червона, малосольна – 400 гр.
- Сир вершковий – 150 г
- Авокадо – 1 шт.
- Огірки свіжі – 2 шт.
- Рис – 250 гр.
- Вода – 280 мл
- Оцет рисовий – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Норі – 2 шт.
- Лимонний сік – 2 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування кільця.
Інгредієнти для подачі:
- Соєвий соус – за смаком.
- Васабі – за смаком.
- Імбир маринований – за смаком.
Процес приготування:
1. Для торту ви можете вибрати рис, який використовується для приготування ролів і суші. Рис необхідно кілька разів промити під водою. Потім ми перекладаємо в каструлю і заливаємо 280 мл води. Ставимо на вогонь. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь і варимо рис ще протягом 20 хвилин. Запам’ятайте, що в цей час не можна відкривати кришку каструлі. Вимикаємо вогонь і переносимо рис на стіл. У каструлю кладемо кілька паперових рушників і закриваємо її кришкою. Залишаємо так на рис 15 хвилин. За цей час рушники вбере в себе зайву вологу.
2. В окремій ємності з’єднуємо рисовий оцет (якщо такого немає, можете взяти який-небудь інший), цукор і сіль. Соус ретельно перемішуємо. У результаті цукор і сіль повинні розчинитися.
3. Поділяємо рибу на дві половини. Одну нарізаємо на дуже тонкі смужки. Для цього використовуємо самий гострий ніж. Іншу половину риби нам необхідно нарізати великими кубиками. За бажанням ви можете замінити рибу креветками, а також крабовими паличками.
4. Рис викладаємо на тарілку. Заправляємо його нашим соусом і ретельно перемішуємо. Даємо рису остаточно охолонути.
5. Два листа норі подрібнюємо. Ви можете використовувати для цього ножиці. Якщо у вас не виявиться листів норі, просто їх не використовувати. Частина рису додаємо до подрібненим норі. Ретельно все перемішуємо. Якщо ви вирішите використовувати весь рис, то вам доведеться подрібнити 4 листа норі.
6. Приступаємо до підготовки огірків і авокадо. Вимиваємо їх під холодною водою. Огірки нарізаємо на невеликі кубики. Ви можете почистити їх, якщо цей момент для вас дуже важливий. Авокадо потрібно очистити від шкірки. Нарізаємо його на кубики. Намагайтеся вибрати саме стигле авокадо. Якщо не хочете, щоб авокадо потемніло ще до подачі, змастіть його лимонним соком.
7. Приступаємо до складання торта. На невелике блюдо ставимо кільце для випічки. Рекомендується змастити рослинним або оливковою олією. Тоді ваш рис не буде прилипати до стінок кільця. Першим шаром викладаємо суміш рису з листами норі. Акуратно всі вирівнюємо.
8. Наступним шаром буде йти вершковий сир. Ви можете перенести його на торт з допомогою кондитерського мішка або звичайною ложкою. Лопаткою вирівнюємо сир.
9. Викладаємо першу частину риби, яка нарізана кубиками. Зверху додаємо трохи сиру. Наступним шаром стануть огірки. Викладаємо їх рівномірно, близько один до одного.
10. Потім йде шар з другої частини рису, яку ми не додавали норі. Вирівнюємо шар і викладаємо вершковий сир. Його кількість залежить від ваших уподобань.
11. Викладаємо кубики авокадо. Останнім шаром стане вершковий сир. Залишилися слайсы з риби ми використовуємо в якості прикрас. Скручуємо їх у вигляді трояндочок. Викладаємо рибу на верхній шар торта в довільному порядку. Розташовувати трояндочки з риби стоїть перед подачею страви, так як авокадо може потемніти. Торт кладемо на годину в холодильник, щоб він став більш щільним. Подаємо страву в поєднанні з соєвим соусом, васабі або маринованим імбиром. Перед нарізкою торта рекомендується змочити ніж водою. Пора накривати на стіл.
Неймовірно смачний суші-торт з ікрою на святковий стіл
В одній порції цієї страви міститься всього лише 150 ккал. Якщо ви боїтеся погладшати, але хочете побалувати себе смачним блюдом, зберігайте цей рецепт. Спосіб приготування так само простий, як і інгредієнти, необхідні для цього рецепта.
Час приготування: 2 години 30 хвилин.
Час приготування: 1 годину.
Порцій – 5.
Склад:
- Рис – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Червона риба – 120 гр.
- Оцет – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Норі – 2 шт.
- Авокадо — 1 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Сир сирний – 180 гр.
- Ікра червона – 80 гр.
- Кунжут – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Починаємо промивати рис до чистої води. Перекладаємо в каструлю і заливаємо двома склянками води. Їх обсяг складає 250 мілілітрів. Ставимо рис на вогонь і чекаємо, поки вода закипить. Після цього необхідно зменшити вогонь до мінімуму і накрити каструлю кришкою. Продовжуємо варити рис на протязі 15-20 хвилин. Після приготування вимикаємо плиту і залишаємо вміст каструлі під кришкою на 15 хвилин.
2. В окремій ємності готуємо заправку для рису. Змішуємо 2 столові ложки оцту, 1 чайну ложку солі і 3 столові ложки цукру. Ви також можете використовувати цукрову пудру. Отриману суміш кладемо в мікрохвильовку і підігріваємо. У результаті цукор і сіль розчиняться. Заправку додаємо до рису і ретельно перемішуємо.
3. Добре вимиваємо авокадо і огірок. Авокадо очищаємо від шкірки і нарізаємо на тонкі пластинки. Огірок нарізаємо тонкою соломкою. Переходимо до підготовки риби. Нарізаємо її на невеликі кубики. Переносимо в глибоку ємність і відкладаємо до складання торта.
4. Кладемо лист норі на рівну поверхню. Першим шаром викладаємо одну третю частину нашого рису. Вирівнюємо його мокрими руками і добре ущільнюємо.
5. Наступним шаром буде йти сирний сир. Ми може викласти його за допомогою звичайної ложки або кулінарного мішка. Вирівнюємо сир по всі площі торта.
6. Починаємо викладати авокадо. Пластинки маємо щільно один до одного, щоб між ними не було великої відстані. На авокадо викладаємо соломку з огірків.
7. Наступним шаром починаємо викладати червону рибу. Маємо кубики близько один до одного. Накриваємо шар риби ще одним листом норі, який заздалегідь необхідно вирізати за формою кільця.
8. Повторюємо шар рису та кисломолочного сиру, який ви можете рясно змастити соєвим соусом. Останнім шаром стане червона ікра. Щільно викладаємо її по всій поверхні торта.
9. Страви необхідно дати постояти в холодильнику протягом кількох годин. Подавати відразу на стіл не рекомендується. Прикрасити верхній шар торта можна зеленню або маринованим імбиром. Нарізаємо суші-торт мокрим ножем, щоб ніякі інгредієнти до нього не прилипали. Подаємо торт з соєвим соусом. Якщо ви любите гостру їжу, доведеться заздалегідь придбати васабі та інші гострі соуси на ваш смак. Суші-торт готовий. Швидше спробуйте його.