Свиняче серце – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Гуляш зі свинячого серця з підливою

Якщо серце правильно приготувати, то воно вийде ніжним і смачним, Ви точно не будете розчаровані. А ароматний соус підійде до будь-якого гарніру, будь то каша, картоплю або макарони.

Час готування: 150

Час приготування: 50 хв

Порцій – 6

Склад:

  • Серце свиняче – 800 гр.
  • Перець запашний горошком – 6-7 шт.
  • Соус томатний – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2-4 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 2 склянки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку помийте серце і зваріть до готовності. Час варіння 1-2 години в залежності від розміру та якості субпродукту.

Крок 2. Варене серце наріжте соломкою.

Крок 3. Цибулю і моркву очистити. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, спочатку обсмажте цибулю протягом пари хвилин, потім викладіть моркву і смажте до м’якості овочів.

Крок 4. Після цього викладіть на сковороду серце, перемішайте і продовжуйте смажити все разом.

Крок 5. Залийте вміст сковороди водою, додайте томатний соус і тушкуйте 7-10 хвилин на невеликому вогні. Посоліть і приправте підливку за смаком.

Крок 6. Окремо в двох столових ложках води розведіть крохмаль. Отриману масу додайте в підливу, перемішайте, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Дрібно наріжте часник, додайте в блюдо, перемішайте і дайте гуляшу постояти пару хвилин.

Крок 7. Посипте гуляш рубаною зеленню і подавайте до столу з гарніром на ваш вибір.