Гуляш зі свинячого серця з підливою
Якщо серце правильно приготувати, то воно вийде ніжним і смачним, Ви точно не будете розчаровані. А ароматний соус підійде до будь-якого гарніру, будь то каша, картоплю або макарони.
Час готування: 150
Час приготування: 50 хв
Порцій – 6
Склад:
- Серце свиняче – 800 гр.
- Перець запашний горошком – 6-7 шт.
- Соус томатний – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2-4 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 2 склянки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку помийте серце і зваріть до готовності. Час варіння 1-2 години в залежності від розміру та якості субпродукту.
Крок 2. Варене серце наріжте соломкою.
Крок 3. Цибулю і моркву очистити. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, спочатку обсмажте цибулю протягом пари хвилин, потім викладіть моркву і смажте до м’якості овочів.
Крок 4. Після цього викладіть на сковороду серце, перемішайте і продовжуйте смажити все разом.
Крок 5. Залийте вміст сковороди водою, додайте томатний соус і тушкуйте 7-10 хвилин на невеликому вогні. Посоліть і приправте підливку за смаком.
Крок 6. Окремо в двох столових ложках води розведіть крохмаль. Отриману масу додайте в підливу, перемішайте, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Дрібно наріжте часник, додайте в блюдо, перемішайте і дайте гуляшу постояти пару хвилин.
Крок 7. Посипте гуляш рубаною зеленню і подавайте до столу з гарніром на ваш вибір.