Свинина дуже смачне і ароматне м’ясо, саме завдяки цим критеріям, його обожнюють всі м’ясоїди. Існує безліч рецептів приготування цього продукту, однак, щоб отримати соковите і ніжне блюдо, яке буде розходитися по волокнах і танути в роті – це безперечно запікання. Бо при смаженні, м’ясо дуже сильно ужаривается, приблизно на 40%, із-за чого, в готовому вигляді виходить сухим і часто навіть «гумовим».
Свинина, запечена шматком в рукаві
При готуванні в рукаві для запікання, будь-яке м’ясо зберігає в собі максимальну кількість соку і корисних компонентів, наприклад, білок. А також мінімально втрачає у вазі через ужарки, що теж є великим плюсом.
Інгредієнти на
4 порц.
- Свинина 900 гр.
- Часник 1 шт.
- Базилік свіжий 2 гілки
- Кінза 2 гілки
- Прованські трави за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Гірчиця французька за смаком
Процес приготування:
- Як запекти соковиту свинину в рукаві в духовці? Для даного рецепту ідеально підходить ошийок – шматок правильної форми, з невеликою кількістю сала. Свинину гарненько обполіскуємо під струменем води і насухо витираємо паперовими рушниками.
- М’ясо викладаємо на обробну дошку жиром вгору і надрізаємо по всій довжині, трохи не доходячи до кінця. Щедро натираємо шматок сіллю, чорним меленим перцем і ароматними травами.
- Головку часнику очищаємо, зубці нарізаємо слайсами і 2/3 частина пластинок викладаємо в рукав.
- Між часточками часнику, розкладаємо гілочки свіжого базиліка і кінзи.
- Трохи замариноване м’ясо посипаємо залишками часнику і розрізи кладемо зелень. Зверху посипаємо зернами гірчиці і акуратно покласти в рукав. Випікаємо 50-60 хвилин при температурі 200 градусів.
- за годину, акуратно розрізаємо рукав і розкладаємо свинину по тарілках. Приємного апетиту!
Шашлик зі свинини в рукаві в духовці
На жаль, далеко не завжди є можливість вибратися на природу і посмажити шашлик прямо на розжареному вугіллі, але є рішення! Готуємо соковитий і ароматний шашлик зі свинини прямо у вас на кухні, використовуючи лише рукав для запікання і духову шафу.
Час готування – 7 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Свинина – 1 кг
- Оцет 9% — 3 ст. л.
- Спеції для шашлику – 2 ст. л.
- Сік лимонний – 2-3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо м’ясо. Шматок свинини ретельно промиваємо під струменем води і нарізаємо шматками однакового розміру (для рівномірного пропікання).
2. Посипаємо м’ясні кубики спеціями для шашлику, чорним меленим перцем, сіллю, а також додаємо 1 столову ложку оцту.
3. Поливаємо соком лимона і гарненько розмішуємо.
4. Накриваємо свинину харчовою плівкою і відправляємо в холодильну камеру на 6-8 годин для маринування.
5. Після закінчення часу, приступаємо до цибулі. Кілька цибулин очищаємо і нарізаємо півкільцями.
6. Кладемо подрібнену овоч у глибоку піалу і додаємо цукровий пісок, 2 ложки оцту і воду – перемішуємо.
7. Прибираємо цибульні півкільця в холодильник на 1 годину для просочення.
8. Приступаємо до збірки. На дно рукава викладаємо половину цибулі, потім м’ясо і знову цибулю.
9. Рідину, що залишилася від цибулі, також виливаємо в рукав до інших компонентів.
10. Рукав щільно зав’язуємо і робимо кілька проколів за допомогою голки.
11. Наповнений рукав кладемо на деко і відправляємо в духовку при температурі 240 градусів на 50-60 хвилин. Через годину обережно розрізаємо рукав, розправляємо його і готуємо ще 10-15 хвилин.
12. Гарячий шашлик подаємо до столу з молодим відварною картоплею і салатом. Приємного апетиту!
Соковита буженина з свинини в рукаві
Буженина – це універсальний продукт, який можна вживати як в холодному, так і в гарячому вигляді. А також запечене м’ясо чудово поєднується з будь-якими гарнірами і просто з хлібом, у вигляді бутербродів. Свинина, приготована за цим рецептом, виходить неймовірно ніжною і соковитою.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Свинина (з жиром) – 600 гр.
- Перець мелений (суміш) – 1 ст. л.
- Паприка червона (мелена) – 1 ч. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Базилік (сушений) – ½ Ч. л.
- Часник – 10 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
Процес приготування:
1. Для приготування маринаду, в глибокій ємності змішуємо всі сухі спеції і заливаємо оливковою олією – перемішуємо.
2. М’ясо промиваємо під струменем води і старанно натираємо заправкою. Закриваємо харчовою плівкою і прибираємо на 1 годину в холод, а краще на всю ніч.
3. Поки свинина просочується займемося часником. Зубки очищаємо і ріжемо навпіл.
4. Цибулину очищаємо і нарізаємо півкільцями середньої товщини.
5. В рукав для запікання викладаємо цибульні півкільця.
6. На цибулю – часник.
7. На овочеву подушку кладемо шматок м’яса, зав’язуємо рукав і робимо кілька проколів вістрям ножа. Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів, а потім знижуємо температуру до 170 і випікаємо ще півтори години.
8. Після закінчення часу розрізаємо рукав вздовж і заправляємо з боків. Для утворення рум’яної скоринки готуємо ще 15 хвилин при температурі 200 градусів. Приємного апетиту!
Як смачно запекти свинину з картоплею в рукаві?
Коли немає часу і сил довго стояти біля плити – готуємо комплексне блюдо, яке буде включати в себе і гаряче, і відразу ж гарнір. При запіканні свинини з картоплею, м’ясо виходить неймовірно ніжним і ароматним, а картопля просочується м’ясним соком, завдяки чому має неповторний смак.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Вирізка свиняча – 500 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Спеції для шашлику – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо паперовими рушниками і зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру. М’якоть нарізаємо шматочками невеликого розміру.
2. До м’ясних кубиках додаємо півкільця цибулі і моркви.
3. До нарізаним компонентів кладемо дві столові ложки майонезу.
4. І поливаємо невеликою кількістю рослинного масла.
5. По своєму смаку посипаємо приправою для шашлику, сіллю і чорним меленим перцем.
6. Картоплю очищаємо від шкірки, ріжемо четвертинками і засипаємо до свинини.
7. Всі підготовлені і заправлені інгредієнти ретельно перемішуємо і кладемо в рукав для запікання.
8. Зав’язуємо рукав з одного боку, натисканням випускаємо повітря і зав’язуємо з другого кінця.
9. Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
10. Після закінчення часу розрізаємо рукав вздовж і готуємо ще 10-15 хвилин для утворення апетитною скоринки. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт свинини з овочами в рукаві
Готуємо легке і дуже просте страву без єдиної краплі масла! І навіть пропустивши цей інгредієнт, свинина і овочі виходять шалено соковитими і ароматними, а все це завдяки готуванні в рукаві для запікання.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Свинина – 600-700 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля біла – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Селера (стебло) – ½ шт.
- Приправа «хмелі-сунелі» — 1 ч. л.
- Паприка (мелена) – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Шматок м’яса промиваємо, обсушуємо і нарізаємо кубиками невеликого розміру.
2. До свинини додаємо подрібнені овочі: півкільця цибулі і моркви, шматочки селери і болгарського перцю, пластинки часнику.
3. Картоплю очищаємо і нарізаємо брусочками – відправляємо до м’яса. Всі компоненти приправляємо спеціями і сіллю – ретельно перемішуємо.
4. Свинину з овочами перекладаємо в рукав для запікання.
5. Зав’язуємо рукав спеціальним жгутиком і поміщаємо в розігріту духовку до 200 градусів на 35-40 хвилин. Після закінчення часу обережно розрізаємо рукав, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Ніжний рулет зі свинини в рукаві в духовці
Приготувати домашній рулет зі свинини, який можна подавати до столу в якості м’ясної закуски, а також для нарізки, дуже просто і швидко. Лише один раз, спробувавши цю страву, ви назавжди забудете, що таке купувати магазинну буженину або шинку.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Окіст свинячий – 1500 гр.
- Сік яблучний (без м’якоті) – 200 мл
- Гірчиця – 4 ст. л.
- Гірчиця в зернах – 4 ст. л.
- Трави італійські – ¼ ч. л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Часник – 6 зуб.
Процес приготування:
1. Свинячий окіст надрізаємо в товстих місцях і розкладаємо, формуючи м’ясний пласт, намагаючись досягти однакової товщини.
2. Щоб уникнути бризок, накриваємо пласт харчовою плівкою і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.
3. Приправляємо м’ясо сіллю, чорним меленим перцем і італійськими травами.
4. Викладаємо на м’ясо по 2 столових ложки звичайної та зернової гірчиці – розподіляємо рівним шаром.
5. Зубці часнику очищаємо, ріжемо на кілька частин і хаотично викладаємо на окіст.
6. Звертаємо пласт в тугий рулет.
7. Зверху натираємо заготівлю залишками гірчиці з усіх боків.
8. Перев’язуємо рулет товстою ниткою вздовж і поперек, відрізаємо хвостики.
9. Викладаємо рулет в рукав, зав’язаний з одного боку. Вістрям ножа робимо кілька проколів для вільного виходу пари.
10. Притримуючи відкритий кінець – вливаємо яблучний сік.
11. Щільно зав’язуємо рукав з другої сторони і кладемо у форму для запікання.
12. Випікаємо в духовій шафі при температурі 220 градусів протягом 60 хвилин.
13. Через годину розрізаємо рукав і щедро поливаємо рулет соком, присутніх на дні форми.
14. Повертаємо в духовку ще на 5-7 хвилин для утворення рум’яної скоринки.
15. За допомогою вилки і гострого ножа зрізаємо нитки.
16. Розрізаємо страва навпіл, а потім на тонкі слайсы.
17. До столу подаємо в гарячому або охолодженому вигляді. Приємного апетиту!
Соковита і м’яка свинина з грибами в рукаві
Ситне, соковите і ароматне блюдо приготувати дуже просто: заздалегідь замаринувати м’ясо, нарізати гриби і картоплю – запекти в духовій шафі. Витративши лише 20 хвилин свого часу, ви отримаєте неймовірно смачний обід чи вечерю, яким можна з легкістю нагодувати всю сім’ю.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Свинина – 300 гр.
- Печериці – 10-12 шт.
- Овочі (заморожені) – 150 гр.
- Картопля – 6-8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкове – 5 ст. л.
- Лист лавра – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 3 шт.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Гірчиця французька – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Гриби і м’ясо ретельно промиваємо під струменем води і насухо витираємо паперовими рушниками.
2. Цибулини очищаємо і ріжемо півкільцями.
3. Свинину нарізаємо кубиками середнього розміру.
4. Заморожені овочі відкидаємо на друшляк і занурюємо в теплу воду на кілька хвилин. Після, промиваємо і залишаємо в ситі ще на 3-5 хвилин, щоб стекла зайва рідина.
5. У глибокій тарі з’єднуємо м’ясо і печериці.
6. Додаємо цибульні півкільця.
7. Наступним кроком, засипаємо овочі.
8. Приправляємо компоненти сіллю, червоним і запашним перцем, лавровим листом.
9. Також додаємо столову ложку зернової гірчиці.
10. Суміш інгредієнтів поливаємо оливковою олією.
11. З половини лимона видавлюємо максимальну кількість соку.
12. І на завершення, відправляємо в ємність часник, пропущений через прес.
13. Гарненько розмішуємо весь вміст посуду, закриваємо харчовою плівкою і ставимо в холод на 40-50 хвилин маринуватися.
14. Поки овочі зі свининою просочуються – очищаємо і нарізаємо великими кубиками картоплю, засипаємо до інших компонентів і знову перемішуємо.
15. Поміщаємо приправлені продукти в рукав для запікання і готуємо при температурі 180 градусів протягом 60-70 хвилин.
16. За 5-7 хвилин до готовності, рукав розрізаємо – це допоможе утворення апетитною скоринки.
17. Гаряче страву розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як смачно запекти свинину в соєвому соусі в рукаві?
Готуємо свинину в рукаві для запікання, в маринаді з соєвого соусу і часнику – ці компоненти додадуть страві нотки азіатської кухні. Така страва ідеально підходить, як для святкового столу, так і для різноманітності щоденного сімейного раціону.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- М’якоть свиняча – 500 гр.
- Часник – 3 зуб.
- соєвий Соус – 100 мл
- Чебрець (свіжий) – 1 гілочка.
- Приправа «гриль» — 1 пачка.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину промиваємо під водою і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
2. Зубчики часнику очищаємо і тремо на дрібній тертці – отриманою сумішшю старанно натираємо м’ясо.
3. Після, втираємо в свинину приправу «гриль» і суміш перців.
4. Укладаємо свинину в рукав для запікання.
5. Заливаємо вміст пакета соєвим соусом, додаємо гілочку свіжого чебрецю і зав’язуємо рукав. Випікаємо протягом однієї години при температурі 180 градусів.
6. Через 60 хвилин акуратно виймаємо свинину з рукава, перекладаємо на плоске блюдо і подаємо в поєднанні з овочами і салатом. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування свинячої шиї в рукаві в духовці
Шия – це одна з найбільш ніжних частин, особливо, якщо приготувати її у рукаві для запікання в духовій шафі. М’ясо, приправлене сіллю, меленим перцем і часником, тане в роті і розходиться по волокнах, чудово поєднується з різними гарнірами і свіжими овочами.
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Склад:
- свиняча Шия – 2 кг
- Часник – 6-8 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Для готування даного рецепту, потрібно використовувати виключно шию. М’ясо ретельно промиваємо під струменем води й обсушуємо.
2. По всьому периметру шматка робимо невеликі надрізи і вставляємо очищені зубки часнику.
3. Перевертаємо і повторюємо маніпуляцію.
4. З усіх боків посипаємо сіллю і чорним меленим перцем – натираємо.
5. Укладаємо м’ясо в рукав, зав’язуємо з двох кінцем і проколюємо в декількох місцях для вільного виходу пари.
6. Випікаємо при температурі 180-200 градусів протягом півтора-двох годин. Час може змінюватись в залежності від товщини та розміру шматка.
7. Гаряче і пропекшееся свиняче м’ясо виймаємо з рукава, нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Ніжна свинина, запечена з гірчицею в рукаві
Готуємо соковите і ароматне гаряче блюдо з шматка свинячого м’яса з овочами, попередньо замаринованого в гірчиці і запікати в духовій шафі. Таку страву буде виграшно виглядати на святковому столі, до того ж, воно прекрасно поєднується з різними гарнірами: починаючи картоплею і закінчуючи вареною гречкою або булгуром.
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Гірчиця – 3 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для м’яса – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо гарненько обполіскуємо під струменем води, даємо трохи часу обсохнути і нарізаємо великими шматками – перекладаємо в глибоку ємність, де в подальшому буде зручно заважати.
2. Моркву очищаємо і ріжемо кільцями – засипаємо до свинини.
3. Також до м’яса додаємо цибулю, який попередньо ріжемо півкільцями.
4. Приправляємо м’ясо з овочами дрібно подрібненим часником, гірчицею, сіллю і спеціями. Ретельно перемішуємо і ставимо в холодильну камеру на годину маринуватися.
5. Просочену приправами свинину викладаємо у рукав разом з морквою та цибулею, зав’язуємо з двох сторін. Духовку розігріваємо до 190-200 градусів.
6. Готуємо приблизно 1 годину (час може змінюватися в більшу або меншу сторону в залежності від потужності духової шафи) і в гарячому вигляді викладаємо на плоске загальне блюдо. Приємного апетиту!