Свинина з грибами у горщику
Свинина з грибами у горщику – цікаве кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Урізноманітнюйте звичне меню разом із нашим перевіреним покроковим рецептом. Готове блюдо порадує поживними властивостями, яскравим смаком та апетитним зовнішнім виглядом.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 500 гр.
- Гриби печериці – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Сир – 80 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо та розрізаємо картоплю з грибами на невеликі частини. Свинину і цибулю нарізаємо кубиками.
Крок 2. Обсмажуємо м’ясо з цибулею до золотистої скориночки в сковороді. Перекладаємо в горщик, що підходить для запікання.
Крок 3. Далі швидко смажимо картоплю не до готовності, а до рум’янцю. Потім додаємо печериці.
Крок 4. Викладаємо всі заготовки в горщик. Додаємо сіль та мелений перець за смаком.
Крок 5. Обмазуємо вміст горщика сметаною.
Крок 6. Сир можна натерти на тертці або нарізати тонкими пластинками. Кладемо його в горщик із вмістом. Запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Свинина з грибами у горщику готова. Подавайте апетитне частування до столу!