Свинина з грибами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Свинина з грибами у горщику

Свинина з грибами у горщику – цікаве кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Урізноманітнюйте звичне меню разом із нашим перевіреним покроковим рецептом. Готове блюдо порадує поживними властивостями, яскравим смаком та апетитним зовнішнім виглядом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Гриби печериці – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Сир – 80 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо та розрізаємо картоплю з грибами на невеликі частини. Свинину і цибулю нарізаємо кубиками.

Крок 2. Обсмажуємо м’ясо з цибулею до золотистої скориночки в сковороді. Перекладаємо в горщик, що підходить для запікання.

Крок 3. Далі швидко смажимо картоплю не до готовності, а до рум’янцю. Потім додаємо печериці.

Крок 4. Викладаємо всі заготовки в горщик. Додаємо сіль та мелений перець за смаком.

Крок 5. Обмазуємо вміст горщика сметаною.

Крок 6. Сир можна натерти на тертці або нарізати тонкими пластинками. Кладемо його в горщик із вмістом. Запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Свинина з грибами у горщику готова. Подавайте апетитне частування до столу!