Домашнє сирне печиво «Трикутники» з цукром і корицею
Рецепт для любителів м’якого сирного печива в поєднанні з ароматною корицею, яка разом з запеченим цукром утворює апетитну хрустку скоринку.
Час готування: 70 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 10
Склад:
- Борошно пшеничне – 330 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сир – 500 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Перед тим, як почнете готувати, приберіть вершкове масло в морозильну камеру на 15-20 хвилин. Коли воно стане досить твердим, дістаньте і натріть його на крупній тертці в глибоку миску.
2. До натертому олії додайте сир і перетріть все до пастоподібного стану. Для зручності це можна зробити за допомогою заглибного блендера.
3. На цьому етапі відправте сухі інгредієнти в миску, а саме борошно, сіль і розпушувач (цукор в тісто додавати не потрібно). Вимішувати тісто можна відразу руками, якщо сирна маса вийшла досить сухий, але якщо вона спочатку сильно прилипає, то зручніше буде скористатися лопаткою. Також можете самі регулювати кількість борошна залежно від того, наскільки вологим виходить тісто.
4. В кінцевому результаті у вас повинно вийти м’яке, пружне і не прилипающее до рук тісто, яке потрібно сформувати в кулю, покласти в пакет або харчову плівку, а потім прибрати в холодильник на 20 хвилин.
5. Через зазначений час дістаньте тісто з холодильника. Увімкніть духовку до 230 С. Сирну основу викладіть на ретельно присипану борошном поверхню і розкачати пласт товщиною близько 5 мм Склянкою відповідного діаметру виріжте кола. Повторюйте цю процедуру до тих пір, поки тісто не закінчиться.
6. У неглибокій тарілці змішайте цукор і корицю.
7. По черзі вмочайте в суміші сирні гуртки в три етапи: спочатку одну сторону, потім складіть цей круг навпіл цукром всередину і знову умочіть в цукор однією стороною. Отриманий півколо так само складіть навпіл і умочіть одну його сторону в корично-цукрову суміш.
8. Розкладіть отримані трикутники на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком і відправте запікатися в духовку на 15-20 хвилин, до утворення рум’яної скоринки.
9. Як тільки побачите, що печиво набуло темно-золотистий відтінок, можете діставати його і викладати на тарілку. У гарячому вигляді воно ще дуже м’яке і ніжне, коли охолоне – придбає зовні більш тверду скоринку, але всередині залишиться таким же ніжним. Приємного апетиту!