Простий рецепт тіста для сирних рогаликів
Не секрет, що найбільш вдалим для домашньої випічки є сирне тісто і основа його – дует сиру з вершковим маслом. Ці продукти повинні бути якісні і свіжі, а з сирного продукту або сухого знежиреного сиру смачна випічка не виходить. Сирне тісто зручно для роботи і з нього можна випікати як рогалики-пустушки, так і з різною начинкою.
Час готування: 1 годину 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 0,85 кг
Склад:
- Сир – 300 гр.
- Борошно – 350 гр.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Ванілін – 2 гр.
- Розпушувач – 11 гр.
- Сіль – ¼ ч. л.
Процес приготування:
1. У посуд для замішування тіста насипте потрібну кількість просіяного борошна, додайте до неї сіль, розпушувач, ванілін і віночком ці сухі інгредієнти добре перемішайте.
2. Холодне або краще витримане 15 хвилин в морозилці масло натріть на крупній тертці відразу до борошна. Потім масло з борошном руками перемішайте, щоб вийшло подобу крихти.
3. Потім до отриманої крихті перекладіть сир і також пересыпающими рухами рук все ще раз перемішайте. Отримана маса повинна бути рихлою.
4. Потім в цю масу розбийте куряче яйце і замісити тісто.
5. Замішаного тіста з цієї кількості інгредієнтів виходить багато, тому для зручної роботи розділіть його на дві частини і скрутіть їх в колобки. Потім перекладіть тісто в поліетиленові пакети і на 1 годину і покладіть в холодильник. Це час потрібно, щоб тісто відпочило і набуло потрібну текстуру.
6. Після закінчення цього часу сирне тісто буде готове і можна приступати до формування рогаликів.
Вдалою і смачної випічки!