Сирно-гарбузова запіканка – це яскраве частування для всієї родини, яке стане повноцінним сніданком, перекусом або десертом. Солодка випічка цікаво різноманітить ваш домашній стіл. Для приготування своїми руками обов’язково беріть на замітку кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями.
Сирно-гарбузова запіканка з манкою в духовці
Сирно-гарбузова запіканка з манкою в духовці порадує вас приємним солодким смаком, повітряної текстурою і яскравим зовнішнім виглядом. Приготуйте апетитне частування для сімейного сніданку, перекусу або чаювання. Ваші близькі не зможуть встояти перед такою цікавою випічкою.
Інгредієнти на
6 порц.
- Гарбуз 500 гр.
- Сир 200 гр.
- Манна крупа 2 ст. л.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Ванілін 1 гр.
- Родзинки 50 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
Процес приготування:
- Промиваємо гарбуз, звільняємо її від м’якоті, після нарізаємо її крупними шматочками. Кладемо на деко з пергаментом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
- У глибоку миску викладаємо сир, половину манної крупи, половину цукру, ванілін і одне куряче яйце.
- Збиваємо вміст миски блендером. Після вмішуємо в цю масу попередньо промитий і обсушенный родзинки.
- Готову гарбуз остуджуємо. Знімаємо шкірку і перемелюємо шматочки блендером до отримання однорідної кашки.
- У гарбузове пюре додаємо цукор, що залишився, манну крупу і куряче яйце. Вимішуємо до однорідності.
- Форму для випікання обмазуємо маслом. Викладаємо сюди сирну і гарбузову масу шарами.
- Випікаємо частування одну годину при температурі 180 градусів.
- Сирно-гарбузова запіканка з манкою в духовці готова. Нарізуйте порційними шматочками і пригощайтеся!
Сирно-гарбузова запіканка «Зебра»
Сирно-гарбузова запіканка «Зебра» – це яскравий десерт для вашого домашнього чаювання або свята. Частування виходить цікавим за смаком і в міру солодким. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Гарбуз – 250 гр.
- Сир – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 4 ст. л.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Кефір – 80 мл
- Сіль – 2 щіпки.
- Ванілін – 1,5 гр.
- Цедра апельсина – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Гарбуз очищаємо і нарізаємо його невеликими кубиками, після випікаємо в фользі 20-25 хвилин. Відповідна температура 180 градусів.
Крок 2. Гарбузове шматочки злегка остуджуємо і подрібнюємо в блендері до стану кашки.
Крок 3. До гарбузової маси відправляємо одне яйце, апельсинову цедру, дві столові ложки цукру, ложку крохмалю і щіпку солі. Збиваємо все разом.
Крок 4. Тепер приготуємо сирну основу. Для цього змішуємо сир, яйце, кефір, цукор, що залишився, крохмаль, ванілін і щіпку солі. Збиваємо до однорідності.
Крок 5. Вийшло дві маси: гарбузова та сиркова.
Крок 6. Форму для випікання устеляємо пергаментом. У центр форми по черзі вливаємо по одній-дві ложки сирною і гарбузової маси. Вливаємо, поки не заповнимо всю форму. Випікаємо частування 40-60 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Сирно-гарбузова запіканка «Зебра» готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Запіканка з сиру з гарбузом в мультиварці
Запіканка з сиру з гарбузом в мультиварці – це простий спосіб порадувати близьких апетитним і живильним десертом. Для приготування солодкої випічки з допомогою кухонної техніки використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Готову запіканку подавайте на сніданок або разом з чашкою гарячого чаю.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Сир – 400 гр.
- Гарбуз – 250 гр.
- Яблуко – 200 гр.
- Кефір – 100 мл
- Крупа манна – 4 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 5 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Гарбуз заздалегідь промиваємо і очищаємо від шкірки.
Крок 2. Манну крупу заливаємо кефіром на 20 хвилин. Гарбуз нарізаємо невеликими шматочками і тушкуємо до м’якості в невеликій кількості води, після розминаємо до стану пюре. Очищені яблука натираємо на крупній тертці.
Крок 3. У глибоку миску кладемо сир, яєчні жовтки і цукор. Розтираємо вміст до однорідної ніжної маси. Яєчні білки на ставимо в холодильник.
Крок 4. Викладаємо сюди шматочки вершкового масла і набряклу манну крупу. Перемішуємо.
Крок 5. Викладаємо сюди гарбуз і яблука. Якщо використовуєте сиру гарбуз, відіжміть з неї сік. Ретельно вимішуємо.
Крок 6. Збиваємо білки та викладаємо їх в загальну масу. Акуратно перемішуємо лопаткою.
Крок 7. Обмазуємо чашу мультиварки вершковим маслом. Викладаємо сюди заготовку. Готуємо в режимі для випічки 1 годину 10 хвилин.
Крок 8. Запіканка з сиру з гарбузом в мультиварці готова. Подавайте до столу!
Сирно-гарбузова запіканка без манки
Сирно-гарбузова запіканка без манки – це ніжний і повітряний десерт для вашого домашнього чаювання або свята. Частування виходить апетитним і в міру солодким. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Сир – 400 гр.
- Гарбуз – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Шоколад – 1 плитка.
Процес приготування:
Крок 1. Гарбуз промиваємо, обсушуємо і запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Після ложкою виймаємо м’якоть в глибоку миску.
Крок 2. До м’якоті додаємо сир, яйця, цукор звичайний і ванільний.
Крок 3. Додаємо дві столові ложки борошна.
Крок 4. Подрібнюємо всі інгредієнти блендером до отримання однорідної маси.
Крок 5. Перекладаємо тісто в змащену вершковим маслом форму для випікання. Готуємо 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 6. Прикрашаємо готовий десерт тертим шоколадом.
Крок 7. Сирно-гарбузова запіканка без манки готова. Подавайте до столу!
ПП сирно-гарбузова запіканка
ПП сирно-гарбузова запіканка – це смачне і корисне частування для вашого сніданку, перекусу або чаювання. Така випічка виходить дуже ніжною, повітряної і в міру солодким. Для приготування в домашніх умовах використовувати покроковий кулінарний рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Сир – 200 гр.
- Гарбуз очищена – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
- Цукрозамінник – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку. Гарбуз промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 2. Викладаємо кубики гарбуза у форму для запікання з фольгою. Запікаємо при температурі 180 градусів 40 хвилин або ставимо в мікрохвильову піч на повну потужність на 7-9 хвилин.
Крок 3. Сир викладаємо в глибоку миску. Перебиваємо його блендером до стану дрібної кашки.
Крок 4. Викладаємо сюди яйце і кукурудзяний крохмаль. Знову все перебиваємо.
Крок 5. Додаємо в загальну масу розм’якшену гарбуз і цукрозамінник. Продовжуємо працювати блендером до отримання ніжної однорідної маси.
Крок 6. Виливаємо тісто у форму для випікання, застелену пергаментом. Випікаємо 40 хвилин при температурі 160 градусів.
Крок 7. ПП сирно-гарбузова запіканка готова. Прикрашайте десерт на свій розсуд і подавайте до столу!
Сирно-гарбузова запіканка з маком
Сирно-гарбузова запіканка з маком – це яскравий і дуже смачний десерт для вашого домашнього чаювання або свята. Частування виходить поживним і в міру солодким. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Склад:
Для сирної основи:
- Сир – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Цукор – 100 гр.
- Мак – 10 гр.
Для гарбузової основи:
- гарбузове Пюре – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 70 гр.
- Крохмаль – 1 ст. л.
Для заливки:
- Сметана – 100 гр.
- гарбузове Пюре – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо сирну основу. Розтираємо сир і викладаємо його в глибоку миску. Доповнюємо продукт яйцем, цукром і сметаною. Подрібнюємо блендером до однорідності.
Крок 2. У сирну масу додаємо мак і крохмаль. Перемішуємо вміст.
Крок 3. В інший глибокої посуді з’єднуємо гарбузове пюре, курячі яйця і цукор. Збиваємо до однорідності.
Крок 4. Вмішуємо в гарбузову масу крохмаль.
Крок 5. Форму для випікання застеляємо пергаментом. Ложками по черзі викладаємо в центр сирну і гарбузову основи. Продовжуємо, поки не заповнимо всю форму.
Крок 6. Дерев’яною шпажкою можна намалювати візерунки. Далі заготівлю відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 55-60 хвилин.
Крок 7. Для заливки збиваємо гарбузове пюре, сметану, яйця і цукор.
Крок 8. Заливаємо отриманою сумішшю готовий пиріг і випікаємо ще 7-10 хвилин.
Крок 9. Сирно-гарбузова запіканка з маком готова. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!