Сирний крем для торта – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Сирний крем для торта – це неймовірно ніжне і повітряне ласощі, яке дуже легко приготувати в домашніх умовах. Такий продукт зробить ваш десерт ще більш яскравим і цікавим за смаком. Перед тим як переступити до кулінарного процесу, рекомендуємо скористатися перевіреними рецептами з нашої збірки.

Сирний крем для бісквітного торта в домашніх умовах

Сирний крем простий у приготуванні і не вимагає багато часу для виконання. Мабуть, основна умова для успішного результату – це якісний сир. Він повинен бути свіжим, м’яким і ніжним. З поганої сировини смачний крем не вийде. Також важливо добре пробити блендером сир або протерти через сито – дрібні крупинки повинні розійтися, а загальна консистенція стати однорідною.

Інгредієнти на
0.9 кг.

  • Сир 9% 500 гр.
  • Масло вершкове 300 гр.
  • Цукрова пудра 150 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати сирний крем для торта в домашніх умовах? Сир протираємо через дрібне сито або добре пробиваємо блендером – важливо домогтися однорідності, кремообразности продукту і позбутися від крупинок. Що стосується жирності сиру, то варто зупинитися на низькому або середньому відсотку. До складу крему входить також вершкове масло, тому підсумкова жирність маси і так висока, не варто її збільшувати додатково сиром.
  2. Вершкове масло дістаємо з холодильника і даємо йому повністю розм’якнути.
  3. масло Викладаємо в миску, висипаємо також цукрову пудру і починаємо збивати на низьких обертах, поступово додаючи швидкість.
  4. Коли олійно-цукрова маса стане пишною, починаємо частинами додавати підготовлений сир. Після кожного додавання добре збиваємо. Після того, як всі компоненти будуть змішані і збиті, припиняємо роботу і готовий крем ставимо в холодильник до моменту використання.

Приємного апетиту!

Домашній сирно-вершковий крем для торта

Такий крем відмінно підходить для прошарку тортів. Це вдала альтернатива популярному крем чизу, і особливо вона порадує тих, хто любить сирний смак в десертах. Жирність сиру, за великим рахунком, для крему значення не має. Важливо вибрати якісний, свіжий сир з приємним смаком і ніжною консистенцією – це запорука отримання смачного крему. Не забуваємо також, що для використання в крем годяться тільки жирні вершки, а перед приготуванням їх потрібно обов’язково охолодити в холодильнику.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 600 гр. готового сирного крему.

Склад:

Сир – 350 гр.

Молоко згущене – 2 ст. л.

Вершки 30-33% — 300 мл

цукрова Пудра – 50 гр.

Процес приготування:

1. Сир покласти в підходящу ємність і додаємо до нього згущене молоко. Заглибним блендером пробиваємо масу. Працювати потрібно так довго, як того потребує конкретна сир. Важливо повністю розбити всі крупинки і домогтися ніжною однорідної консистенції маси.

2. Добре охолоджені вершки виливаємо в об’ємну миску, висипаємо до них цукрову пудру і ванілін. Починаємо збивати суміш міксером на низьких обертах, поступово збільшуючи швидкість. Як тільки вершки стануть пишними і почнуть формувати піки від віночка, збивання припиняємо, щоб ніжний продукт не розшарувалося.

3. У миску до вершків частинами додаємо підготовлений сир. Після кожного додавання, акуратно перемішуємо.

4. Після додавання всього кількості сиру готовий крем повинен придбати густу, гладку і оформлену консистенцію. До моменту використання масу потрібно зберігати в холодильнику.

5. Крем добре тримає форму і його можна використовувати для відсадження об’ємних декорацій. Краї отсаженного крему можуть мати злегка рвані обриси – це «поведінка» сиру в складі.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт сирного крему зі згущеним молоком

Таким кремом можна не тільки вкривати торти, але також використовувати його для наповнення листкових трубочок, пісочних кошичків, еклерів. Маса добре тримає форму за рахунок вершкового масла, що входить до складу. Сирний крем виходить помірно солодким, має ніжну молочну нотку згущеного молока і відмінно поєднується з різними джемами, повидлом і, в цілому, з будь-яким варенням, якщо говорити про додаткові прошарках в десертах.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 500 гр. готового сирного крему орієнтовно.

Склад:

Сир – 250 гр.

Масло вершкове – 170 гр.

Молоко згущене – 70 гр.

цукрова Пудра – 70 гр.

Ванілін – ¼ ч. л.

Процес приготування:

1. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб до моменту приготування крему воно встигло добре розм’якнути. Кладемо його в об’ємну миску і починаємо збивати міксером на низьких обертах, поступово нарощуючи швидкість. Домагаємося отримання пишної світлої маси.

2. У збите масло висипаємо ванілін і цукрову пудру. Рекомендуємо просіяти її перед додаванням, щоб розбити всі грудочки і забезпечити хороше розчинення пудри в маслі. Збиваємо все разом міксером до повного змішування.

3. В окрему миску викладаємо сир і відразу вливаємо до нього згущене молоко.

4. Заглибним блендером продукти змішуємо і добре пробиваємо суміш, щоб вийшла однорідна, практично гладка маса.

5. Викладаємо сирну масу у збите масло з цукровою пудрою.

6. Перемішуємо ложкою обидві суміші до отримання однорідного крему. Збивати на цьому етапі вже не потрібно. Щоб крем краще тримав форму при оздобленні поверхні випічки, перед отсаживанием обов’язково витримайте його в холодильнику протягом півгодини. Маса стане твердіше і трохи щільніше.

Приємного апетиту!

Швидкий і легкий рецепт сирно-сметанного крему для торта

Інгредієнти для такого крему знайдуться в практично будь-якому холодильнику. Сам процес приготування не вимагає особливих умов. Отриманий крем вдало підходить для прошарку бісквітних виробів, медівника, а також млинцевих тортів. Важливо вибрати правильний сир: він повинен бути обов’язково свіжий і не занадто вологий, щоб готовий крем не вийшов рідким. Сметану краще використовувати пожирніше. Якщо в наявності маложирная сметана, то її можна підвісити в марлі на ніч – сироватка стече, і залишиться густа ніжна маса, яка ідеально підходить для крему.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 700 гр. сирно-сметанного крему орієнтовно.

Склад:

Сир 9% – 200 гр.

Сметана 25% – 400 гр.

Цукор-пісок – 50 гр.

згущене Молоко – 200 гр.

Ванілін – 1/5 ч. л.

Процес приготування:

1. Сметану перед приготуванням крему тримаємо в холодильнику – вона повинна бути добре охолодженою. Сир можна використовувати будь-якої жирності, але чим він жирніше, тим більш насичено-вершковий і ніжний смак буде у крему.

2. Сметану викладаємо в миску для збивання. Додаємо згущене молоко, ванілін і починаємо працювати міксером. Важливо змішати ці компоненти і зробити суміш трохи більш пишною, ніж вона була спочатку.

3. Тепер черга сиру. Його необхідно обробити так, щоб максимально розбити всі крупинки: або протираємо його через дрібне сито, або грунтовно пробиваємо блендером. В останньому випадку відразу додаємо до нього цукровий пісок. Якщо сир протирали крізь сито, то вмішуємо до нього цукор вже після цієї процедури.

4. Тепер змішуємо сир зі сметанною масою. Міксером на низькій швидкості збиваємо масу, щоб домогтися повної однорідності й гладкості. До моменту використання крем зберігаємо в холодильнику.

Приємного апетиту!

Як приготувати сирний крем для вирівнювання торта

Сирний крем можна успішно використовувати для вирівнювання торта. Перша важлива умова в приготуванні сирного крему для цієї мети – використання якісного вершкового масла. По-перше, в його складі не повинно бути нічого, крім вершків. По-друге, жирність продукту повинна стартувати від 80 відсотків. Друга умова – свіжий невлажный сир. Його жирність може бути будь-якою. Третя умова – наявність блендера і потужного міксера. Без цієї техніки дуже важко домогтися гладкої однорідності й пишноти крему.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 600 гр. готового сирного крему орієнтовно.

Склад:

Сир – 350 гр.

Масло вершкове – 180 гр.

цукрова Пудра – 150 гр.

Ванілін – щіпка.

Процес приготування:

1. Сир використовуємо свіжий і якісний. Від його первинного смаку залежить підсумковий смак крему. Якщо продукт з кислинкою – результат буде мати також кислий присмак, навіть якщо покласти цукрової пудри побільше.

2. Сир необхідно позбавити від крупинок і надати йому однорідну консистенцію. Можна пропустити продукт через м’ясорубку з дрібною решіткою, або пробити блендером, або протерти через сито.

3. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника і залишаємо при кімнатній температурі для розм’якшення. Потім нарізаємо його невеликими кубиками і кладемо в миску. Засипаємо цукровою пудрою і збиваємо міксером до пишної однорідної маси.

4. Цукрова пудра повинна повністю розчинитися, а маса – придбати кремоподібний характер.

5. В отриману масу додаємо підготовлений сир і знову працюємо міксером, поки суміш не стане однорідною.

6. В кінці приготування ароматизируем крем ваніліном і знову збиваємо ще пару хвилин.

7. Готовий крем прибираємо в холодильник на п’ятнадцять-двадцять хвилин, після чого можна приступати до вирівнювання.

Приємного апетиту!

Сирно-йогуртовий крем для торта в домашніх умовах

Сирно-йогуртовий крем має специфічну делікатну кислинку, властиву йогурту. Він ідеальний для легких бісквітних тортів або інших виробів, яким потрібно надати вологості і соковитості без обважнення. При з’єднанні йогурту з сиром загальна маса виходить досить рідкою, що, звичайно, незручно при роботі з тортами. Для стабілізації текстури вводимо желатин – після охолодження крем густіє і приймає потрібну щільність.

Час приготування: 25 хв. без урахування часу набухання желатину.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 850 гр. готового сирно-йогуртового крему орієнтовно.

Склад:

Сир – 450 гр.

Йогурт натуральний питної – 200 гр.

Вершки 30-33% — 150 гр.

Пудра цукрова – 130 гр.

Ванілін – ¼ ч. л.

Желатин – 25 гр.

Вода холодна – 100 мл

Процес приготування:

1. Сир для такого крему краще використовувати пожирніше. Саме жирний продукт дає насиченість смаку і вершкові нотки готового крему. Втім, якщо стоїть завдання зменшити калорійність вироби, тоді відмінно підійде і знежирений сир – все одно вийде смачно. Поміщаємо сир в миску, додаємо до нього цукрову пудру і ванілін. Пробиваємо компоненти заглибним блендером до максимальної однорідності – бажано розбити всі дрібні крупинки.

2. Вливаємо до сирної маси натуральний йогурт і продовжуємо працювати блендером, щоб змішати продукти і отримати однорідність.

3. Желатин покласти в окрему невелику ємність і заливаємо його водою у зазначеній кількості. Залишаємо набухати на двадцять-двадцять п’ять хвилин.

4. В цей час холодні вершки виливаємо в об’ємну миску і збиваємо їх міксером на високій швидкості до загущення та пишноти. Як тільки маса стане формувати піки за віночком, припиняємо роботу, щоб не допустити розшарування.

5. Збиті вершки вмішуємо частинами в сирно-йогуртову суміш. На даному етапі збивання не потрібно, можна просто змішувати маси лопаткою. Набряклий желатин ставимо на плиту і нагріваємо, безперервно помішуючи ложкою або віночком. Як тільки всі крупинки будуть розчинені, припиняємо нагрівання. Отриманої рідини даємо охолонути до теплого стану, після чого вливаємо її тонкою цівкою до сирно-йогуртовому крему. Готово! Крем відразу після приготування має рідковату консистенцію, але після охолодження добре застигає.

Приємного апетиту!

Дуже смачний сирний крем для торта з фруктами

Для такого крему можна використовувати груші, солодкі яблука, абрикоси, персики. Фрукти попередньо відварюємо, щоб пом’якшити тверду м’якоть. Після цього пюрируем і змішуємо з сиром. Такий варіант крему особливо оцінять ті, хто любить торти, але стурбований їх високою калорійністю. По суті, частина крему замінюється фруктовою м’якоттю, причому підсумковий смак виробу від цього тільки виграє! Коржі отримують більше вологи і стають більш ніжними. Вершковою насиченості тут не буде, але фруктова соковитість забезпечена.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 450 гр. готового крему орієнтовно.

Склад:

Сир – 260 гр.

Груші – 300 гр.

цукрова Пудра – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Даний рецепт готуємо з грушами. Промиваємо їх і поміщаємо в каструлю. Заливаємо водою і ставимо на плиту. З моменту закипання варимо орієнтовно сім-десять хвилин. До кінця варіння проткніть фрукти тонким ножем: якщо лезо входить без сильного опору, то груші можна діставати. Даємо їм повністю охолонути. Якщо збивати гарячі або теплі фрукти з сиром, підсумкова маса вийде занадто рідкою. Після охолодження вирізаємо насінну коробочку.

2. Сир кладемо в чашу блендера, засипаємо цукровою пудрою і пробиваємо всі разом до максимально однорідного стану.

3. Далі прямо в чашу до сирної маси кладемо порізані на шматочки варені груші, закриваємо кришкою і знову включаємо блендер. М’якоть фруктів повинна повністю пюрироваться і змішатися з сиром.

4. Крем готовий. Його консистенція виходить однорідною, трохи рихлою і повітряної. З ложки такий крем падає легким грудкою. Його ідеально використовувати для прошарку повітряних бісквітів – їх пори швидко вбирають ніжний крем.

Приємного апетиту!

Сирний крем з желатином для бісквітного торта

При приготуванні сирних кремів для тортів завжди постає питання: «А чи не вийде маса занадто рідкою?» Це багато в чому залежить від якості сировини, тому передбачити результат часом може бути складно. Але завжди є вихід у вигляді желатину. З його додаванням питання про консистенції не стоїть в принципі – ніжний щільний, тримає форму шар крему між коржами забезпечений. Такий крем вдало підходить для бісквітного типу виробів – пористі коржі частково вбирають ніжну масу, дозволяючи їй залишатися в вигляді шару на поверхні.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 550 гр. готового крему орієнтовно.

Склад:

Сир – 250 гр.

Вершки 30-33% — 250 гр.

Цукор-пісок – 100 гр.

Желатин – 10 гр.

Вода холодна – 50 гр.

Процес приготування:

1. Желатин покласти в невелику ємність і заливаємо зазначеною кількістю води. Перемішуємо і залишаємо на двадцять-двадцять п’ять хвилин для набухання.

2. Сир протираємо через дрібне сито або пробиваємо заглибним блендером. На цьому етапі важливо надати продукту однорідну консистенцію.

3. Поверх перетертого сиру висипаємо цукровий пісок.

4. Блендером ще раз пробиваємо масу, поки цукрові кристали не розчиняться – так сир ще раз отримає можливість стати ніжніше і однорідніше.

5. Замочений желатин ставимо на водяну баню і при постійному помішуванні нагріваємо до повного розчинення гранул.

Приємного апетиту!

Сирний крем для прикраси торта в домашніх умовах

Щоб крем сирний крем вийшов гладким і однорідним, рекомендуємо брати для його приготування пастоподібний сир. Оптимальна жирність для смаку і консистенції – 9%. А для того, щоб готовий крем добре тримав форму і дозволяв відсадити будь-які прикраси, додаємо вершкове масло. Це має бути виключно натуральний продукт з вершків, ні в якому разі не рослинний маргарин. Такий крем ідеальний як для прошарку коржів, так і для декоративного оформлення тортів.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 400 гр. готового крему орієнтовно.

Склад:

Сир пастоподібний – 260 гр.

Масло вершкове – 150 гр.

цукрова Пудра – 200 гр.

Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

1. Перед приготуванням крему сир краще добре охолодити, а ось вершкове масло, навпаки, залишити при кімнатній температурі для повного розм’якшення. Розтоплювати його не можна, оскільки це повністю порушить консистенцію маси і не дозволить сформуватися крему.

2. У миску відповідного обсягу перекладаємо пастоподібний охолоджений сир, висипаємо ванілін і кладемо кубики розм’якшеного вершкового масла. Починаємо збивати міксером на низькій швидкості, поступово збільшуючи оберти. Потрібно отримати однорідну трохи пишну масу.

3. Якщо міксер досить потужний, на попередньому етапі можна відразу до сиру і масла додавати пудру і збивати за один прийом. Якщо техніка низької або середньої потужності, додавання пудри краще робити після попереднього збивання сирно-масляної суміші.

4. Продовжуємо збивати міксером, поки пудра не розчиниться. Повинна вийти однорідна, гладка, зберігає форму маса. Прибираємо приготований крем в холодильник і даємо йому охолонути п’ятнадцять-двадцять хвилин. Після цього крем можна використовувати для прикраси торта.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт сирно-сирний крем для торта

Універсальний варіант крему, який відмінно підходить як для тортів, так і для начинки інших кондитерських виробів. Він добре тримає форму, володіє ніжним вершковим смаком з часткою кислинки, легкий нежирний по консистенції. До того ж, вартість крему бюджетніше, ніж, наприклад, у крем-чизай, оскільки до складу входить недорогий сир. Він же і «відповідає» за легку кислинку на тлі загальної солодощі. Це не дає крему стати нудною і нав’язливо-солодким.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 500 гр. готового крему орієнтовно.

Склад:

Сир – 200 гр.

Сир сирний – 200 гр.

цукрова Пудра – 100 гр.

Вершки 30-33% — 100 гр.

Процес приготування:

1. Сир краще використовувати м’який, пастоподібний. Якщо він рідкуватим, то попередньо варто підвісити його в марлі на кілька годин, щоб зайва сироватка стекла. Так готовий крем вийде щільніше і насиченішим. Викладаємо сир в миску. Додаємо до нього сирний сир і цукрову пудру. Замінювати пудру на цукор не варто, оскільки виникне проблема з розчиненням великих цукровий кристаликів.

2. Міксером на низькій швидкості починаємо збивати інгредієнти. Поступово нарощуємо обороти і добиваємося отримання однорідної пишної маси. Орієнтовно на збивання піде дві-три хвилини.

3. В окрему ємність поміщаємо жирні вершки і збиваємо їх, поки не вийде щільна пишна піна, добре тримає форму. Як тільки піна буде формувати стійкі піки, припиняємо роботу, щоб не допустити розшарування вершків.

4. Збиті вершки порціями вмішуємо в сирно-сирну масу. Для змішування використовуємо міксер на низькій швидкості. Важливо просто добре змішати обидві маси, але не збивати їх.

5. Крем готовий. прибираємо його в холодильник для охолодження і стабілізації на годину-дві. Після цього використовуємо масу за призначенням – для прошарку, начинки, вирівнювання або виконання декорацій.

Приємного апетиту!