Простий і смачний сирний соус на молоці
Легкий рецепт смачного соусу, який готують з додаванням молока і улюбленого бульйону – овочевого або м’ясного. Якщо використовувати рибний бульйон, соус можна подавати до рису, пасти або морепродуктів.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 4.
Склад:
- Молоко – 200 мл
- Бульйон (курячий, рибний, овочевий) – 200 мл
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- або плавлений Сир твердий – 150 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.+ 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. У глибокій сковороді розтоплюють масло (30 гр.) і додають до нього пшеничне борошно, ретельно розмішуючи.
2. Молоко і бульйон попередньо розігрівають, щоб вони були тієї ж температури, що і олійно-борошняна маса.
3. У сковороду поступово вводять молоко, а потім бульйон. При цьому масу потрібно інтенсивно заважати і нагрівати, щоб соус почав густіти. Тримають суміш на середньому вогні протягом 3 хвилин.
4. Після цього в соус додають натертий сир твердих сортів або нарізаний плавлений сирок. Гарненько перемішують і нагрівають, поки сир не розчиниться.
5. Коли соус придбає потрібну консистенцію, його приправляють сіллю за смаком, додають спеції і ще трохи вершкового масла (20 гр.), щоб він став більш ніжним і насиченим.