Сирний суп з куркою – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Класичний сирний суп з куркою по-французьки

Цей сирний суп за французьким рецептом не складно приготувати в домашніх умовах. Страва підходить для обідньої перерви і обов’язково порадує ваших рідних ніжним смаком і яскравим ароматом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп сушений – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Куряче філе промиваємо і відварюємо в підсоленій воді.

2. Підготуємо інші овочі. Картоплю ріжемо кубиками, моркву і цибулю подрібнюємо будь-яким зручним способом.

3. В окремій каструлі з товстим дном обсмажуємо цибулю і моркву на рослинній олії.

4. Заливаємо овочі курячим бульйоном. Додаємо в нього картоплю, сушений кріп і чорний мелений перець.

5. Викладаємо плавлений сир, солимо за смаком. Варимо 3 хвилини і вимикаємо плиту.

6. Готовий суп розливаємо по тарілках і додаємо в них нарізане кубиками куряче філе.

7. Подрібнюємо петрушку і також додаємо в тарілки. Готово, подаємо сирний суп по-французьки до столу!