Сирний торт зі збитими вершками
Оригінальний торт для вашого столу – сирний торт зі збитими вершками. Солодке частування підходить як для свят, так і для звичайного чаювання в колі сім’ї. Беріть на замітку!
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Склад:
- Борошно – 300 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Цукор – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- імбирний Порошок – 15 гр.
- Розпушувач – 5 гр.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для сирного шару:
- Сир – 350 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сметана – 50 гр.
- цукрова Пудра – 120 гр.
- Цукор ванільний – 5 гр.
Для прикраси:
- Вершки – 250 гр.
- цукрова Пудра – 50 гр.
- Цукати – за смаком.
Процес приготування:
- В глибоку миску вливаємо кефір, доповнюємо його сіллю, цукром і збиваємо.
- Сюди ж розбиваємо курячі яйця.
- Слідом вливаємо розтоплене остигле масло. Продовжуємо збивати.
- Поступово просіваємо борошно з розпушувачем і содою.
- Додаємо імбирний порошок.
- Збиваємо тісто до однорідності.
- Після переливаємо його в форму і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Для сирного шару гарненько збиваємо зазначені в списку інгредієнти.
- Обмазуємо масою запечений корж.
- Вершки збиваємо з цукровою пудрою до пишної маси. Укладаємо заготовку на сирний шар.
- Прикрашаємо торт цукатами, ставимо його в холодильник для просочення і подаємо до столу.