Сирний торт – 10 смачних рецептів з домашніх умовах з покроковими фото

Сирний торт зі збитими вершками

Оригінальний торт для вашого столу – сирний торт зі збитими вершками. Солодке частування підходить як для свят, так і для звичайного чаювання в колі сім’ї. Беріть на замітку!

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • імбирний Порошок – 15 гр.
  • Розпушувач – 5 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для сирного шару:

  • Сир – 350 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сметана – 50 гр.
  • цукрова Пудра – 120 гр.
  • Цукор ванільний – 5 гр.

Для прикраси:

  • Вершки – 250 гр.
  • цукрова Пудра – 50 гр.
  • Цукати – за смаком.

Процес приготування:

  1. В глибоку миску вливаємо кефір, доповнюємо його сіллю, цукром і збиваємо.
  2. Сюди ж розбиваємо курячі яйця.
  3. Слідом вливаємо розтоплене остигле масло. Продовжуємо збивати.
  4. Поступово просіваємо борошно з розпушувачем і содою.
  5. Додаємо імбирний порошок.
  6. Збиваємо тісто до однорідності.
  7. Після переливаємо його в форму і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  8. Для сирного шару гарненько збиваємо зазначені в списку інгредієнти.
  9. Обмазуємо масою запечений корж.
  10. Вершки збиваємо з цукровою пудрою до пишної маси. Укладаємо заготовку на сирний шар.
  11. Прикрашаємо торт цукатами, ставимо його в холодильник для просочення і подаємо до столу.