Тарталетки з листкового бездріжджового тіста з начинкою
Начинка для тарталеток може бути самою різною: овочевий, грибний, м’ясний. Блюдо просто незамінне для святкового столу, так як служить відмінною ситної закускою.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій – 18.
Інгредієнти для тіста:
- Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно для розкочування тіста.
Інгредієнти для начинки:
- Палички крабові – 4 шт.
- Сир – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Печериці – 100 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Зелень – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку дістаємо тісто з холодильника і розморожуємо його відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці. Потім присипаємо борошном робочу поверхню столу і розкачуємо тісто в тонкий пласт. Підбираємо круглі формочки: одну трохи більшого діаметру, іншу – меншого. Вирізаємо з тіста кружечки формочкою більшого розміру. Потім половину гуртків залишаємо недоторканими, а у решти вирізаємо серцевину за допомогою форми з меншим діаметром.
Крок 2. Розкладаємо лист пергаментного паперу. Викладаємо на нього кружечки тіста. В окрему ємність вбиваємо яйце і збиваємо його віночком. Потім за допомогою кулінарної кисті змащуємо заготовки яєчною масою. Поверх гуртків розміщуємо заготовки з вирізаною серцевиною. Слідкуйте за тим, щоб краї обох пластів рівне стикалися один з одним.
Крок 3. Щоб тісто не роздулося і добре пропеклося, протикаємо дно тарталеток виделкою. Потім промазуємо збитим яйцем бортики заготовок. Розігріваємо духовку при температурі 200 градусів і викладаємо тарталетки на деко. Вирізані денця не викидаємо. Змащуємо їх яйцем і також викладаємо на деко. Випікаємо заготовки 15 хвилин.
Крок 4. Поки основа для страви остигає, приготуємо начинку. Для цього спочатку перебираємо гриби, промиваємо і дрібно нарізаємо. Цибулину очистити і також дрібно нарізаємо. Вливаємо в сковороду олію і після підігріву його на плиті, обсмажуємо гриби з цибулею.
Крок 5. Відварюємо яйце: викладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою, доводимо воду до кипіння на плиті, а потім варимо інгредієнт до готовності 7-10 хвилин. Натираємо сир на крупній тертці, дрібно нарізаємо крабові палички. Зливаємо гарячу воду з каструлі з яйцем і заливаємо його холодною рідиною, щоб охололо.
Крок 6. Потім видаляємо шкаралупу і нарізаємо яйце. Змішуємо всі інгредієнти в глибокій ємності, солимо їх і заправляємо майонезом.
Крок 7. Заправляємо тарталетки начинкою і подаємо до столу. За бажанням, їх можна прикрасити зеленню.
Приємного апетиту!