Тефтелі – це ситна і дуже смачна м’ясна страва, основою якої виступає фарш і рис. Страву можна приготувати, як з м’яса, так і з птиці – на смакові характеристики це ніяк не вплине, проте, вибираючи птаха та готування в духовці, страва виходить практично дієтичною і зовсім нежирною. Виключивши зі складу насичені спеції, тефтелі також підходять для дитячого раціону. М’ясні кульки добре гармоніюють з різними гарнірами: вершковим картопляним пюре, розсипчастим білим рисом або відвареною пастою.
Класичні тефтелі з фаршу з рисом на сковороді з підливою
Класичні тефтелі з фаршу з рисом на сковороді з підливкою – це популярна м’ясна страва, яка приваблює не тільки простотою та швидкістю приготування, а також збалансованим смаком та неперевершеним ароматом, який заповнює все житло ще в процесі термічної обробки.

Інгредієнти:
на – 7 порції
- Фарш – 800 гр.
 - Рис білий – 150 гр.
 - Цибуля ріпчаста – 1 шт.
 - Часник – 2 зуб.
 - Зелень – ½ пучка
 - Яйце куряче – 1 шт.
 - Олія вершкове – 30 гр.
 - Сіль за смаком
 - Перець чорний мелений – за смаком
 - Для підливки:
 - Сметана – 2 ст.л.
 - Томатная паста – 2 ст.л.
 - Мука – 2 ст.л.
 - Вода – 700 мл.
 - Аджика – ½ ч.л.
 - Сіль за смаком
 - Спеції та Приправи – за смаком
 
Процес приготування:

Класичні тефтелі із фаршу з рисом на сковороді готуються дуже просто. Крупу промиваємо і висипаємо в сотейник, вливаємо воду, яка накриє на пару сантиметрів рис і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо нагрівання до мінімуму і накриваємо кришкою, томимо 4-5 хвилин і зливаємо надлишки рідини, охолоджуємо.

Очищену цибулю та часник, а також петрушку пробиваємо в блендері та викладаємо отриману кашку до фаршу.

Слідом розбиваємо яйце, вводимо чорний перець та сіль.

Додаємо стиглий рис і добре вимішуємо склад до рівномірного розподілу кожного з компонентів.

Змочуємо долоні у воді та формуємо кульки середнього розміру, викладаємо у глибоку сковороду на невеликій відстані один від одного.

Для соусу з’єднуємо борошно, сметану та будь-який томатний соус.

Додаємо аджику, мелений перець та трохи солі. Заливаємо водою та активно перемішуємо.

Отриманою сумішшю заливаємо м’ясні напівфабрикати.

Закидаємо скибочку вершкового масла і доводимо страву до кипіння, зменшуємо полум’я і готуємо 25-30 хвилин.

Гарячі тефтелі подаємо до столу відразу після приготування і насолоджуємося. Смачного!












