Покроковий рецепт приготування тертого пирога на сметані з начинкою з варення
Ніжний і рум’яний тертий пиріг виходить з тіста на сметані. Начинка з варення робить випічку ще більш ароматною. Просте виконання частування складе відмінну компанію чашечці чаю або кави.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Варення – 100 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Розпушувач – 10 гр.
Процес приготування:
1. Даємо вершкового масла трохи підтанути і з’єднуємо його з цукром. Починаємо збивати продукти.
2. Збиваємо за допомогою міксера до утворення пишної маси. Поступово додаємо яйце і сметану. Далі додаємо борошно з розпушувачем.
3. З отриманого тесту відокремлюємо невеликий шматок і кладемо його в морозильну камеру. Інший продукт тонко розкачуємо і розташовуємо на деку.
4. Обмазуємо поверхню тіста тонким шаром варення.
5. Заморожену заготівлю натираємо. Обсипаємо стружкою пиріг.
6. Випікаємо блюдо 20 хвилин. Підходяща для цього температура 200-220 градусів.
7. Готовий десерт розрізаємо на рівні шматочки. Готово, ласощі можна подавати до столу!