Тертий пиріг з варенням – 10 покрокових рецептів на маргарині, олії

Покроковий рецепт приготування тертого пирога на сметані з начинкою з варення

Ніжний і рум’яний тертий пиріг виходить з тіста на сметані. Начинка з варення робить випічку ще більш ароматною. Просте виконання частування складе відмінну компанію чашечці чаю або кави.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Варення – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.

Процес приготування:

1. Даємо вершкового масла трохи підтанути і з’єднуємо його з цукром. Починаємо збивати продукти.

2. Збиваємо за допомогою міксера до утворення пишної маси. Поступово додаємо яйце і сметану. Далі додаємо борошно з розпушувачем.

3. З отриманого тесту відокремлюємо невеликий шматок і кладемо його в морозильну камеру. Інший продукт тонко розкачуємо і розташовуємо на деку.

4. Обмазуємо поверхню тіста тонким шаром варення.

5. Заморожену заготівлю натираємо. Обсипаємо стружкою пиріг.

6. Випікаємо блюдо 20 хвилин. Підходяща для цього температура 200-220 градусів.

7. Готовий десерт розрізаємо на рівні шматочки. Готово, ласощі можна подавати до столу!