Тещин язик з кабачків на зиму – 10 рецептів салату з покроковими фото

«Тещин язик» з кабачків, помідорів і перцю на зиму

«Тещин язик» з кабачків, помідорів і перцю на зиму – це яскрава і смачна заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю, пікантністю і апетитним виглядом. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Часник – 100 гр.
  • Перець болгарський – 5 шт.
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет 70% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо болгарський перець. Поділяємо його на частини, видаляємо насіння.

Крок 2. Промиваємо і очищаємо кабачки. Потім овочі ріжемо невеликими кубиками.

Крок 3. З помідорів знімаємо плодоніжки. Після продукт прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 4. Також прокручуємо через м’ясорубку гострий перець.

Крок 5. Подрібнюємо часник. Його також можна прокрутити через м’ясорубку.

Крок 6. Подрібнені овочі викладаємо в каструлю.

Крок 7. Всипаємо в масу вказану кількість цукру.

Крок 8. Додаємо сіль і рослинне масло.

Крок 9. Перемішуємо вміст і ставимо на вогонь.

Крок 10. Варимо суміш 10 хвилин після закипання.

Крок 11. Викладаємо сюди шматочки кабачків.

Крок 12. Перемішуємо і тушкуємо заготовку на слабкому вогні близько 35-40 хвилин після закипання. В кінці вливаємо оцет.

Крок 13. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в плед і залишаємо до повного охолодження.

Крок 14. «Тещин язик» з кабачків, помідорів і перцю на зиму готовий. Прибирайте на зберігання.