Тірамісу класичний – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Простий та смачний рецепт тірамісу у склянці

Простий і смачний рецепт тірамісу в склянці виходить привабливим, ніжним та приємним до смаку. Такий десерт нікого не залишить байдужим: сподобається як дорослим, так і дітям. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним покроковим рецептом з фотографіями.

Час готування – 6 годин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печиво савоярді – 200 гр.
  • Сир Маскарпоне – 250 гр.
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Коньяк – 30 мл.
  • Ваніль – 0,5 ч.л.
  • Вершки 33% – 200 мл.
  • Пудра цукрова – 20 гр.
  • Кава еспресо – 150 мл.
  • Какао-порошок – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яєчні жовтки з’єднуємо з цукром і збиваємо до однорідності.

Крок 2. Сюди занурюємо сир маскарпоне і перемішуємо лопаткою.

Крок 3. Також масу можна збити міксером на низькій швидкості.

Крок 4. Окремо збиваємо жирні вершки із цукровою пудрою до утворення піків.

Крок 5. Підготовлені маси з’єднуємо один з одним.

Крок 6. Заварюємо міцну каву, остуджуємо її і перемішуємо з коньяком.

Крок 7. Підготуємо склянки для формування десерту. На дно склянки викладаємо трохи крему. Печиво занурюємо у каву та викладаємо на крем.

Крок 8. На печиво також кладемо крем та повторюємо всі шари. Забираємо десерт у холодильник на 4-6 годин для просочення. Перед подачею посипаємо какао.

Крок 9. Простий і смачний рецепт тірамісу у склянці готовий. Подавайте до столу!