Простий та смачний рецепт тірамісу у склянці
Простий і смачний рецепт тірамісу в склянці виходить привабливим, ніжним та приємним до смаку. Такий десерт нікого не залишить байдужим: сподобається як дорослим, так і дітям. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним покроковим рецептом з фотографіями.
Час готування – 6 годин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Печиво савоярді – 200 гр.
- Сир Маскарпоне – 250 гр.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Коньяк – 30 мл.
- Ваніль – 0,5 ч.л.
- Вершки 33% – 200 мл.
- Пудра цукрова – 20 гр.
- Кава еспресо – 150 мл.
- Какао-порошок – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Яєчні жовтки з’єднуємо з цукром і збиваємо до однорідності.
Крок 2. Сюди занурюємо сир маскарпоне і перемішуємо лопаткою.
Крок 3. Також масу можна збити міксером на низькій швидкості.
Крок 4. Окремо збиваємо жирні вершки із цукровою пудрою до утворення піків.
Крок 5. Підготовлені маси з’єднуємо один з одним.
Крок 6. Заварюємо міцну каву, остуджуємо її і перемішуємо з коньяком.
Крок 7. Підготуємо склянки для формування десерту. На дно склянки викладаємо трохи крему. Печиво занурюємо у каву та викладаємо на крем.
Крок 8. На печиво також кладемо крем та повторюємо всі шари. Забираємо десерт у холодильник на 4-6 годин для просочення. Перед подачею посипаємо какао.
Крок 9. Простий і смачний рецепт тірамісу у склянці готовий. Подавайте до столу!