Як приготувати заварне тісто для пиріжків з сухими дріжджами?
Заварне тісто – це тісто, замішуючи яке борошно заварюють в окропі. Таке тісто роблять для еклерів, пельменів, мантів, вареників, чебуреків, пиріжків і домашньої піци. Вироби виходять м’якими і не опадають.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 10-12.
Склад:
- Вода – 120 мл
- Молоко – 120 мл
- Масло вершкове – 110-120 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
Процес приготування:
1. У каструлю влийте воду і молоко. Масло наріжте на невеликі кубики і додати в каструлю. Поставте каструлю на повільний вогонь і доведіть масу до кипіння. Простежте, щоб масло повністю розтанула.
2. Після закипання зніміть каструлю з вогню і додайте борошно. Швидко розмішуйте інгредієнти до утворення однорідної маси.
3. Після того, як тісто придбає гладку і однорідну структуру, рівномірно розподіліть його по дну каструлі і поверніть її на середній вогонь. Через деякий час тісто почне потріскувати. Якщо на дні утворилася скоринка, значить суміш досить підсушився і можна знімати її з вогню.
4. Тісто трохи остудіть. Потім по одному додайте всі яйця, кожен раз добре вимішуючи тісто.
5. Готове тісто має бути гладким і блискучим. Можна відразу використовувати його або залишити на зберіганні в холодильнику, але не більше, ніж на 3 години.
Приємного апетиту!