Тісто для пиріжків з сухими дріжджами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пишне тісто для пиріжків з сухими дріжджами на кефірі

Дріжджове тісто на кефірі дуже легко замішується, швидко підходить, а особливо радує те, що воно дуже зручно в роботі. Випічка з нього виходить м’якою, пухкою і довго не черствіє.

Час готування: 160 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 450 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кефір 3,2 % – 250 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

1. Кефір дістаньте з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури. Всипте в кефір дріжджі. Перемішайте і залиште на 20 хвилин. Потім вбийте яйце в кефірну опару, всипте цукор, сіль і перемішайте.

2. Борошно просіяти через дрібне сито. Починайте всипають невеликими частинами борошно в кефірну опару. Замішуйте тісто без грудок.

3. Коли заважати лопаткою буде важко, викладіть тісто на рівну поверхню і продовжуйте вимішувати його руками, додаючи борошно.

4. Коли тісто перестане липнути до рук і придбає однорідну консистенцію, накрийте його харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1,5-2 години.

5. Потім ще раз трохи перемніть його і залиште підходити повторно. Потім можна приступати до ліплення пиріжків.

Приємного апетиту!