Пишне тісто для пиріжків з сухими дріжджами на кефірі
Дріжджове тісто на кефірі дуже легко замішується, швидко підходить, а особливо радує те, що воно дуже зручно в роботі. Випічка з нього виходить м’якою, пухкою і довго не черствіє.
Час готування: 160 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Дріжджі сухі – 11 гр.
- Цукор – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 450 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Кефір 3,2 % – 250 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
Процес приготування:
1. Кефір дістаньте з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури. Всипте в кефір дріжджі. Перемішайте і залиште на 20 хвилин. Потім вбийте яйце в кефірну опару, всипте цукор, сіль і перемішайте.
2. Борошно просіяти через дрібне сито. Починайте всипають невеликими частинами борошно в кефірну опару. Замішуйте тісто без грудок.
3. Коли заважати лопаткою буде важко, викладіть тісто на рівну поверхню і продовжуйте вимішувати його руками, додаючи борошно.
4. Коли тісто перестане липнути до рук і придбає однорідну консистенцію, накрийте його харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1,5-2 години.
5. Потім ще раз трохи перемніть його і залиште підходити повторно. Потім можна приступати до ліплення пиріжків.
Приємного апетиту!