Тісто для заливного пирога – 8 кращих рецептів приготування з покроковими фото

Класичне бездріжджове тісто для заливного пирога в духовці

Цей рецепт тіста, що готується без використання дріжджів, підійде для випічки як солодкого пирога, приміром, з ягідною або фруктовою начинкою, так і для пирога з м’ясом, рибою або овочами. Пиріг вийде з красивою золотистою скоринкою, а нейтральний смак тесту підкреслить смакові нюанси начинки.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування:10 хвилин.

Порцій – 6.

Склад:

  • Кефір – 450 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 280 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. До початку приготування краще включити духовку, щоб вона прогрілася. Підготовлене до випічки блюдо потрібно ставити в гарячу духовку.

2. Кефір повинен трохи постояти при кімнатній температурі. Також його можна трохи підігріти в мікрохвильовій печі.

3. Яйця розбити в окремий посуд і злегка збити за допомогою віника або міксера. Поступово ввести до яєць кефір і розмішати.

4. В іншій ємності з’єднати сухі компоненти: просіяти борошно, додати соду, цукор і сіль, добре перемішати і додати в кефірно-яєчну суміш.

5. Ретельно перемішати, щоб тісто набуло консистенцію рідкої сметани.

6. На дно форми для випікання, змащену рослинним маслом, потрібно вилити половину приготованого тіста, викласти обрану начинку і залити рештою тіста, щоб воно рівномірно покрила начинку.

7. Випікати в духовці не менше 30 хвилин при температурі 190 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Пиріг готовий!