Класичне бездріжджове тісто для заливного пирога в духовці
Цей рецепт тіста, що готується без використання дріжджів, підійде для випічки як солодкого пирога, приміром, з ягідною або фруктовою начинкою, так і для пирога з м’ясом, рибою або овочами. Пиріг вийде з красивою золотистою скоринкою, а нейтральний смак тесту підкреслить смакові нюанси начинки.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування:10 хвилин.
Порцій – 6.
Склад:
- Кефір – 450 мл
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 280 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. До початку приготування краще включити духовку, щоб вона прогрілася. Підготовлене до випічки блюдо потрібно ставити в гарячу духовку.
2. Кефір повинен трохи постояти при кімнатній температурі. Також його можна трохи підігріти в мікрохвильовій печі.
3. Яйця розбити в окремий посуд і злегка збити за допомогою віника або міксера. Поступово ввести до яєць кефір і розмішати.
4. В іншій ємності з’єднати сухі компоненти: просіяти борошно, додати соду, цукор і сіль, добре перемішати і додати в кефірно-яєчну суміш.
5. Ретельно перемішати, щоб тісто набуло консистенцію рідкої сметани.
6. На дно форми для випікання, змащену рослинним маслом, потрібно вилити половину приготованого тіста, викласти обрану начинку і залити рештою тіста, щоб воно рівномірно покрила начинку.
7. Випікати в духовці не менше 30 хвилин при температурі 190 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Пиріг готовий!