Тісто для заливного пирога – 8 кращих рецептів приготування з покроковими фото

Неймовірно смачне холодець тісто для солодкого домашнього пирога

Для цього рецепту потрібно більше цукру і вершкове масло замість рослинного. Ягоди надають випічці приємну кислинку і свіжість. Пиріг підійде для вечірніх посиденьок з родичами або друзями.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування:15 хвилин.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 2/3 склянки
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Ягоди свіжі або заморожені – 300 гр.

Процес приготування:

1. Яйця збити з цукром, поки маса не побіліє.

2. Додати в яєчно-цукрову суміш розм’якшене вершкове масло. Додати в масу кефір і добре перемішати.

3. Поступово ввести в суміш борошно і розпушувач, зігнати тісто міксером протягом пари хвилин.

4. Форму для випікання змастити вершковим маслом, вилити в неї тісто. Зверху розкласти ягоди. Якщо вони занадто кислі, можна присипати їх цукром.

5. Випікати пиріг близько 35 хвилин, відрегулювати температуру в духовці на 185 градусів.

6. Готову випічку викласти на блюдо, подавати до чаю або кави зі сметаною або посипати цукровою пудрою.