Тісто на кефірі для пиріжків – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і швидкий рецепт тесту на кефірі для пиріжків з картоплею

Це відмінний рецепт для пиріжків з начинкою з картоплі, а головне – без використання дріжджів. Запечені в духовці або смажені на сковороді, вони вийдуть ніжними і чудово смачними. Сам рецепт дуже простий і сподобається багатьом господиням.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Перелийте кефір в миску, додайте сіль, цукор і соду, перемішати. Потім додайте олію і ще раз перемішайте.

2. Борошно просійте кілька разів. Половину борошна всипте в миску і почніть замішувати тісто лопаткою. Потім поступово частинами всипайте муку і продовжуйте замішувати тісто.

3. Тісто перекладіть на просыпанную мукою стільницю і рухати руками. Дайте настоятися тесту 10-15 хвилин, потім приступайте до ліплення пиріжків.

4. Для начинки можна використовувати варену картоплю, розім’яту до стану пюре. За бажанням можна додати в начинку трохи свіжої зелені, вона дуже добре доповнює смак картоплі.

Приємного апетиту!