Простий і швидкий рецепт тесту на кефірі для пиріжків з картоплею
Це відмінний рецепт для пиріжків з начинкою з картоплі, а головне – без використання дріжджів. Запечені в духовці або смажені на сковороді, вони вийдуть ніжними і чудово смачними. Сам рецепт дуже простий і сподобається багатьом господиням.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Кефір – 250 мл
- Масло соняшникове – 40 мл
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Перелийте кефір в миску, додайте сіль, цукор і соду, перемішати. Потім додайте олію і ще раз перемішайте.
2. Борошно просійте кілька разів. Половину борошна всипте в миску і почніть замішувати тісто лопаткою. Потім поступово частинами всипайте муку і продовжуйте замішувати тісто.
3. Тісто перекладіть на просыпанную мукою стільницю і рухати руками. Дайте настоятися тесту 10-15 хвилин, потім приступайте до ліплення пиріжків.
4. Для начинки можна використовувати варену картоплю, розім’яту до стану пюре. За бажанням можна додати в начинку трохи свіжої зелені, вона дуже добре доповнює смак картоплі.
Приємного апетиту!