Як заготовити ткемалі з аличі і яблук в банках на зиму?
Ткемалі з аличі і яблук має менш щільну консистенцію, але неймовірно ніжну і гладку текстуру, якою може похвалитися далеко не кожен грузинський соус.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:25 хв.
Порцій – 15.
Склад:
- Алича жовта – 1000 гр.
- Яблука зелені – 5-6 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 2-3 ч. л.
- Перець гострий мелений – 0,5 ч. л.
- Часник – 3-5 зуб.
- Кінза – 1 пучок.
- Вода – 70 мл
Процес приготування:
1. Всю аличу перебираємо, промиваємо і заливаємо водою, щоб вона була повністю покрита. Відправляємо її на невеликий вогонь і варимо з моменту закипання 10 хвилин.
2. Після закінчення цього часу відкидаємо розм’якшену аличу на друшляк і ретельно перетираємо, позбавляючись від шкірки і кісточок. Робимо це можливим будь-яким підходящим способом.
3. Переходимо до підготовки зелені та спецій. Пучок свіжої кінзи промиваємо і досить довільно нарубаем. Також подрібнюємо часник і перемішуємо всі сипучі спеції разом.
4. На даному етапі займемося підготовкою яблук. Краще брати зелені. Плоди промиваємо, нарізаємо і перебиваємо в блендері до стану пюре.
5. Перетерту аличу ставимо на слабкий вогонь, додаємо трохи води і часник.
6. Слідом викладаємо пюре з яблук і подрібнені спеції.
7. А в завершенні опускаємо подрібнену кінзу. Все добре перемішуємо і варимо на цьому ж вогні протягом 10-12 хвилин до повної готовності.
8. Після чого готовий соус в гарячому вигляді відразу розливаємо по банках і відправляємо на зберігання.
Бажаємо приємного апетиту!