Ткемалі з аличі – 8 найсмачніших рецепти на зиму з покроковими фото

Як заготовити ткемалі з аличі і яблук в банках на зиму?

Ткемалі з аличі і яблук має менш щільну консистенцію, але неймовірно ніжну і гладку текстуру, якою може похвалитися далеко не кожен грузинський соус.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:25 хв.

Порцій – 15.

Склад:

  • Алича жовта – 1000 гр.
  • Яблука зелені – 5-6 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 2-3 ч. л.
  • Перець гострий мелений – 0,5 ч. л.
  • Часник – 3-5 зуб.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Вода – 70 мл

Процес приготування:

1. Всю аличу перебираємо, промиваємо і заливаємо водою, щоб вона була повністю покрита. Відправляємо її на невеликий вогонь і варимо з моменту закипання 10 хвилин.

2. Після закінчення цього часу відкидаємо розм’якшену аличу на друшляк і ретельно перетираємо, позбавляючись від шкірки і кісточок. Робимо це можливим будь-яким підходящим способом.

3. Переходимо до підготовки зелені та спецій. Пучок свіжої кінзи промиваємо і досить довільно нарубаем. Також подрібнюємо часник і перемішуємо всі сипучі спеції разом.

4. На даному етапі займемося підготовкою яблук. Краще брати зелені. Плоди промиваємо, нарізаємо і перебиваємо в блендері до стану пюре.

5. Перетерту аличу ставимо на слабкий вогонь, додаємо трохи води і часник.

6. Слідом викладаємо пюре з яблук і подрібнені спеції.

7. А в завершенні опускаємо подрібнену кінзу. Все добре перемішуємо і варимо на цьому ж вогні протягом 10-12 хвилин до повної готовності.

8. Після чого готовий соус в гарячому вигляді відразу розливаємо по банках і відправляємо на зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!