Томатний суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Гострий суп харчо з томатною пастою

Улюблений багатьма грузинський суп харчо – м’ясний, насичений і гострий. Він готується досить просто, але підкорює великою кількістю спецій і аромату, а рис і баранина роблять його дуже ситним.

Час приготування: 3 години 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • М’ясо яловичини або баранини на кісточці – 700 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний горошком – 3 шт.
  • Перець запашний горошком – 1 шт.
  • Приправа «хмелі-сунелі» — 2 ч. л.
  • Кріп мелений – 2 ст. л.
  • Петрушка мотаючи – 2 ст. л.
  • Кінза свіжа рубана – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. М’ясо промити, залити холодною водою і довести до кипіння. Додати в бульйон лавровий лист і горошини двох видів перцю і варити при слабкому нагріванні близько 2 годин. Після цього м’ясо вийняти з бульйону, нарізати порційно і покласти назад в проціджений бульйон.

2. Очищену картоплю нарізати великими скибочками і варити в бульйоні 15 хвилин, поки не стане дуже м’якою.

3. Рис окремо зварити до напівготовності, а потім процідити.

4. Ріпчасту цибулю, нарізану дрібним кубиком, обсмажити протягом 4-5 хвилин в сковороді на знятому з бульйону жирі.

5. З помідорів зняти шкірку, натерти його на тертці і разом з томатною пастою і меленою паприкою покласти до цибулі. Готувати ще кілька хвилин.

6. Картоплю дістати з бульйону і розім’яти його в сковороді з томатною заправкою. Викласти масу назад в бульйон, додати рис. Всипати решту, ще не використані приправи і готувати 10 хвилин, поки рис не досягне повної готовності. Вимкнути плиту, покласти в харчо товчений часник і зелень, дати настоятися протягом 30 хвилин і подавати з коржиком.