Покроковий рецепт класичного Мурашника з медом
Дуже незвичайний торт: тут тісто не печеться в духовій шафі, а обсмажується на сковороді, до нього не додається цукор. Присмачується всі кремом-соусом на основі меду.
Час приготування: 1 годину.
Порцій: 6.
Склад:
- Яйця курячі – 2 шт.;
- Вода – 200 мл;
- Сода – 1 неповна ч. л.;
- Борошно пшеничне – скільки візьме тісто;
- Мед – 1 склянка;
- Цукор – 0,5 склянки;
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Сіль розчинити у склянці води, вбити яйця, розмішати.
2. Всипати кілька склянок просіяного борошна, щоб отримати круте тісто, як для вареників або пельменів.
3. Відірвати невеликий шматок тіста, розкачати дуже тонко.
4. Розрізати розкатане тісто квадратиками.
5. Обсмажити квадратики тіста, наливши в сковороду багато рослинної олії без запаху. Сковорода повинна бути чавунної, важкою та глибокою.
6. Діставати квадратики з сковороди шумівкою або виделкою і викладати їх на паперові рушники, щоб вони ввібрали залишок жиру.
7. У сотейник вилити мед, всипати цукровий пісок. Поставити сотейник на слабкий вогонь і розтопити масу до розчинення цукру. Коли суміш почне закипати, слід зняти каструлю з вогню.
8. Шматочки тіста скласти в глибокий посуд, залити їх соусом з меду.
9. Ретельно все перемішати, щоб кожна печенька покрилася шаром соусу.
10. Викласти на плоске блюдо гіркою, дати охолонути і порізати на шматочки.
Приємного апетиту!