Як приготувати заморожену цвітну капусту в духовці
Заморожена цвітна капуста доступна в магазинах круглий рік. Як правило, вона продається у вигляді окремих суцвіть, що полегшує процес готування: вже не треба їх розбирати і розділяти. Заморожені суцвіття мало коли вимагають попередньо розморожування перед приготуванням. Їх ніжна м’якоть готується досить швидко, тому можна використовувати капусту прямо з морозилки. Ця запіканка – тому підтвердження: ще тверді холодні суцвіття укладаємо в форму і заливаємо соусом. Запікаємо – вуаля, страва готова!
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
Капуста цвітна заморожена – 800 гр.
Сир твердий – 150 гр.
Сметана – 300 гр.
Сіль – за смаком.
Коріандр – ½ ч. л.
Куркума – ½ ч. л.
насіння Фенхелю – ½ ч. л.
Перець чорний горошок – 2-3 шт.
Базилік сушений – 1 ч. л.
Селера сушений – 1 ч. л.
Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Отже, цвітну капусту необов’язково розморожувати для запікання. Звільняємо суцвіття від упаковки і при необхідності розрізаємо їх, якщо частини занадто великі.
2. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Висипаємо отриману стружку в миску.
3. Для приготування соусу сметану краще використовувати високої жирності – це дасть велику насиченість соусу, і готове блюдо буде смачніше. Викладаємо сметану в окрему ємність. Додаємо до неї зазначені спеції: насіння фенхелю, коріандр, куркуму, сушений базилік і сухий селера. Також кладемо сіль за смаком і горошини чорного перцю. Ретельно змішуємо всі разом.
4. Виливаємо сметану зі спеціями до тертому сиру і добре перемішуємо.
5. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо в неї суцвіття цвітної капусти.
6. Заливаємо капусту приготованим соусом. Сир, що осів на поверхні суцвіть, розрівнюємо з допомогою ложки. Духовку розігріваємо до температури 190 градусів. Ставимо форму з кольоровою капустою на нижній рівень і запікаємо протягом тридцяти п’яти-сорока хвилин.
7. Щоб перевірити готовність капусти, можна увіткнути в запіканку тонкий ніж – він повинен входити вільно, без опору. На поверхні до цього часу повинна помітно зарум’янитися сирна скоринка. Готову капусту дістаємо з духовки і подаємо до столу в гарячому вигляді як самостійне блюдо або як гарнір до м’яса, птиці.
Приємного апетиту!