Цвітна капуста в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати заморожену цвітну капусту в духовці

Заморожена цвітна капуста доступна в магазинах круглий рік. Як правило, вона продається у вигляді окремих суцвіть, що полегшує процес готування: вже не треба їх розбирати і розділяти. Заморожені суцвіття мало коли вимагають попередньо розморожування перед приготуванням. Їх ніжна м’якоть готується досить швидко, тому можна використовувати капусту прямо з морозилки. Ця запіканка – тому підтвердження: ще тверді холодні суцвіття укладаємо в форму і заливаємо соусом. Запікаємо – вуаля, страва готова!

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

Капуста цвітна заморожена – 800 гр.

Сир твердий – 150 гр.

Сметана – 300 гр.

Сіль – за смаком.

Коріандр – ½ ч. л.

Куркума – ½ ч. л.

насіння Фенхелю – ½ ч. л.

Перець чорний горошок – 2-3 шт.

Базилік сушений – 1 ч. л.

Селера сушений – 1 ч. л.

Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Отже, цвітну капусту необов’язково розморожувати для запікання. Звільняємо суцвіття від упаковки і при необхідності розрізаємо їх, якщо частини занадто великі.

2. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Висипаємо отриману стружку в миску.

3. Для приготування соусу сметану краще використовувати високої жирності – це дасть велику насиченість соусу, і готове блюдо буде смачніше. Викладаємо сметану в окрему ємність. Додаємо до неї зазначені спеції: насіння фенхелю, коріандр, куркуму, сушений базилік і сухий селера. Також кладемо сіль за смаком і горошини чорного перцю. Ретельно змішуємо всі разом.

4. Виливаємо сметану зі спеціями до тертому сиру і добре перемішуємо.

5. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо в неї суцвіття цвітної капусти.

6. Заливаємо капусту приготованим соусом. Сир, що осів на поверхні суцвіть, розрівнюємо з допомогою ложки. Духовку розігріваємо до температури 190 градусів. Ставимо форму з кольоровою капустою на нижній рівень і запікаємо протягом тридцяти п’яти-сорока хвилин.

7. Щоб перевірити готовність капусти, можна увіткнути в запіканку тонкий ніж – він повинен входити вільно, без опору. На поверхні до цього часу повинна помітно зарум’янитися сирна скоринка. Готову капусту дістаємо з духовки і подаємо до столу в гарячому вигляді як самостійне блюдо або як гарнір до м’яса, птиці.

Приємного апетиту!