Тушковані кабачки – 10 рецептів на сковороді з фото покроково

Простий і швидкий спосіб приготування тушкованих кабачків з грибами

Для приготування страви можна вибрати абсолютно будь-які гриби-печериці, гливи або лісові. Головне, щоб вони були свіжими. Сушені гриби для цієї страви не підійдуть.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 40-45 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Печериці – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо молодий кабачок. Обсушуємо його кухонним рушником. Шкірку не видаляємо. Розрізаємо овоч по довжині на дві частини. Нарізаємо кожну частину на часточки.

2. Очищаємо цибулю та моркву. Промиваємо морква теплою водою і розрізаємо вздовж ножем. Нарізаємо півкільцями. Подрібнюємо цибулю на кубики.

3. Перебираємо гриби, очистити від верхнього шару. Промиваємо теплою водою. Висушуємо паперовими рушниками. Нарізаємо.

4. Вливаємо в сковороду олію. Ставимо її на плиту, включаємо її. Через пару хвилин, коли сковорода з маслом розігріється, додаємо цибулю і обсмажуємо його пару хвилин. Слідом додаємо моркву, змішуємо її з цибулею і продовжуємо обсмажувати ще близько 5 хвилин.

5. Відправляємо в сковороду кабачки і гриби. Перемішуємо інгредієнти. Продовжуємо обсмажувати. Солимо і перчимо за смаком. Знову перемішуємо масу.

6. Тушкуємо овочі 7 хвилин без кришки. Потім накриваємо сковороду кришкою і продовжуємо тушкувати масу близько 10 хвилин.

Приємного апетиту!