Тушонка в автоклаві – це неймовірно смачний і натуральний продукт, який запросто можна приготувати власними руками, головне – використовувати свіже та якісне м’ясо в якості основи. Автоклав – дуже корисний винахід, який відмінно справляється з приготуванням м’ясних консервів власного виробництва, які добре зберігаються навіть при кімнатній температурі. У цій статті ви дізнаєтеся, як приготувати наивкуснейшую тушонку не тільки м’яса, але й з птиці.
Тушонка в автоклаві в домашніх умовах
Тушонка в автоклаві в домашніх умовах – це простий спосіб заготовити соковите і натуральне м’ясо у власному соку без яких-небудь домішок і хімікатів. Для приготування кулінару потрібно лише кілька компонентів, які завжди є під рукою.
Інгредієнти на
0.5 л.
- Свинина 450 гр.
- Томатний соус 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Тушонка в автоклаві легко готується в домашніх умовах. Свинину ретельно промиваємо під струменем води і даємо час обсохнути.
- Нарізаємо основний компонент досить великими шматочками, приблизно, як для шашлику.
- Посипаємо м’ясо меленим перцем і сіллю, орієнтуючись на свій смак, і гарненько перемішуємо.
- Відкриваємо баночку з насиченим томатним соусом.
- Доповнюємо свинину соусом – заважаємо до рівномірного розподілу.
- Розподіляємо заготовку по банкам і закриваємо кришками, ставимо заготовки в автоклав і заливаємо водою на три сантиметри вище рівня посуду. Включаємо тиск на 1,2 атмосфер.
- Ставимо агрегат на конфорку і гріємо до 120 градусів, продовжуємо процес 20 хвилин і переходимо до охолодження, в кілька етапів спускаючи тиск. Готову тушонку переносимо в місце зберігання. Приємного апетиту!
Домашня тушонка в автоклаві в скляній банці
Домашня тушонка в автоклаві в скляній банці – це проста в приготуванні і надзвичайно смачна заготовка, яка завжди прийде на допомогу», коли у вас немає часу на приготування обіду або вечері для всієї родини. Відкривши банку з тушонкою, вам залишиться лише попрацювати над гарніром!
Час готування – 13 ч.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 0,5 л.
Склад:
- Свинина – 450 гр.
- Сіль – 6-7 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Промите і обсушенное м’ясо нарізаємо довільними шматочками, солимо і розкладаємо по стерильним банкам (до плічок). Закатуємо гарячими кришками.
Крок 2. Поміщаємо банки в автоклав і заливаємо водою так, щоб банку була повністю покрита рідиною і навіть на 2 сантиметри вище. Щільно закриваємо кришку і піднімаємо тиск до однієї атмосфери, на 50 хвилин вмикаємо 110 градусів.
Крок 3. Вранці ємності витягаємо і обтираем рушником, переносимо в місце зберігання.
Крок 4. Відкривши таку заготовку, на поверхні ви побачите шар застиглого жиру – його можна використовувати для заправки каш.
Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Тушонка з курки в автоклаві
Тушонка з курки в автоклаві – це не тільки дуже смачний продукт, але ще й корисний, так як він готується у власному соку з використанням солі і натуральних спецій. Візьміть таку заготовку з собою в похід або на рибалку, або просто додайте в відварені макарони – буде дуже смачно!
Час готування – 13 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 500 мл
Склад:
- Курка – 500 гр.
- Перець чорний горошком – 3-4 шт.
- Сіль – 5 гр.
- Лист лавра – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Курку розбираємо на невеликі сегменти, для готування рекомендується використовувати стегна, грудку і гомілки. Паралельно ретельно промиваємо банки з використання соди, стерилізуємо разом з кришками.
Крок 2. Ємності заповнюємо м’ясом, залишаючи до горлечка близько 2 сантиметрів.
Крок 3. Зверху додаємо сіль.
Крок 4. Додаємо такі спеції, як горошини перцю і лаврушку.
Крок 5. Банки щільно закорковуємо кришками і переставляємо в автоклав, вливаємо воду на 3-4 сантиметри вище рівня банки.
Крок 6. Поміщаємо агрегат на вогонь і нагріваємо до температурної позначки в 110 градусів, тиск не повинен перевищувати 0,8 атмосфер. Через 25-30 хвилин вимикаємо вогонь.
Крок 7. Відкриваємо кришку тільки в той момент, коли температури спала до 40 градусів. Остуджуємо тушонку, поставивши банки догори дном і обернувши в рушник.
Крок 8. Зберігаємо загортання в льосі або при кімнатній температурі. Приємного апетиту!
Тушонка з свинини в автоклаві
Тушонка з свинини в автоклаві – це смачна і дуже ситна заготовка, яка позбавить вас від тривалого процесу приготування основного блюда, тому як просто відкривши баночку і виклавши вміст до відвареної картоплі або гречці, ваш прийом їжі буде готовий через кілька секунд!
Час готування – 5 ч.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 20 банок по 500 мл
Інгредієнти:
- Свинина – 10 кг
- Перець чорний горошком – 100 гр.
- Сіль – 10 ч. л.
- Лист лавра – 7 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо під струменем води м’ясо, обсушуємо і ріжемо на невеликі шматочки довільної форми.
Крок 2. У кожну банку кладемо по кілька горошин перцю і лавр, вливаємо близько півсантиметра води.
Крок 3. Викладаємо у скляну банку свинину, в середині заповнення насипаючи чайну ложку солі.
Крок 4. Не доходячи до верху 1-2 сантиметри, за допомогою спеціального ключа банки закатуємо стерильними кришками. Ставимо заготовки в автоклав і готуємо 4 години 10 хвилин при тиску в 1,5 атмосфер.
Крок 5. Після закінчення часу, спускаємо повітря і через 10 хвилин виймаємо заготовки. Переносимо в місце зберігання. Приємного апетиту!
Тушонка з яловичини в автоклаві
Тушонка з яловичини в автоклаві готується настільки просто і легко, що найважче в цьому процесі – свіже м’ясо нарізати шматочками однакового розміру для рівномірного приготування. Крім яловичини, нам також потрібні жерстяні банки.
Час готування – 10 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6 банок по 320 мл
Інгредієнти:
- Яловичина – 1,5 кг
- Цибулина – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Лист лавра – 6 шт.
- Перець чорний горошком – 18 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Шматок яловичини обполіскуємо водою, обрізаємо плівки.
Крок 2. Також очищаємо цибулю.
Крок 3. Дрібно нарізаємо цибулю, м’ясо нарізаємо кубиками середнього розміру – два компонента перемішуємо і солимо.
Крок 4. На дно ретельно промитих банок закидаємо за три горошина перцю і по одному лавровому листу.
Крок 5. Щільно заповнюємо баночки яловичиною, трохи не доходячи до верху. Закатуємо за допомогою спеціальної машинки.
Крок 6. Заготовки відправляємо в автоклав і заливаємо водою так, щоб рідина покривала банки на 3-4 сантиметри.
Крок 7. Стерилізуємо тушонку протягом півгодини при 120 градусах, тиск не повинен перевищувати двох атмосфер.
Крок 8. Далі вимикаємо вогонь і остуджуємо агрегат до 40-50 градусів, після чого стравливаем тиск і витягаємо заготовки. Приємного апетиту!