Незважаючи на те, що український борщ є візитною карткою місцевої української кухні, навчитися його готувати мріють господині всіх сусідніх країн. Особливо гаряче блюдо припаде до місця в холодний зимовий період року. Пропонуємо вам ознайомитися з родзинкою кожного рецепту і отримати задоволення в процесі приготування.
Класичний рецепт приготування українського борщу з буряками
Щоб домашній борщ виправдав всі очікування, потрібно більше часу приділити на правильне приготування бульйону на основі яловичого м’яса і капусти. А для додання насиченого і яскравого кольору борщу додаємо буряк.
Інгредієнти на
6 порц.
- Яловичина 400 гр.
- Капуста білоголова 300 гр.
- Буряк 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Картопля 4 шт.
- Часник 2 зуб.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Масло рослинне для смаження
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Вода-3 л
Процес приготування:
- Як зварити смачний український борщ? Підготовлене м’ясо заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні 15-20 хвилин. Не зволікаючи зливаємо бульйон, м’ясо обполіскуємо холодною водою і перекладаємо в іншу каструлю, заповнену на 2/3 водою. Знову доводимо до кипіння і уварюють на повільному вогні протягом кількох годин.
- Цибулину і моркву ріжемо хаотично на великі частини, додаємо до бульйону і продовжуємо варити. Готовий бульйон вже проціджуємо, викидаючи цибулю і моркву. А знімаємо м’ясо з кісток і нарізаємо на дрібні шматочки. Нарізану кубиками картоплю відправляємо в проціджений бульйон і варимо на невеликому вогні необхідний час до готовності.
- Морква і буряк нарізаємо соломкою, цибулю подрібнюємо на дрібні кубики. Розігріваємо сковороду, змащуємо рослинним маслом і відправляємо першим смажитися цибулю до золотистого кольору. Додаємо до цибулі моркву і продовжуємо тушкувати хвилин п’ять.
- У цю ж сковорідку додаємо буряк і за необхідності додаємо рослинне масло. Заправляємо овочі томатною пастою, посипаємо дрібкою цукру, солимо, перчимо на свій розсуд і залишаємо тушкуватися хвилин десять до повної готовності. У разі якщо не вистачає овочів рідини, додаємо черпак бульйону.
- Дрібно шаткуємо капусту і перевіряємо готовність картоплі.
- Перевіряємо готовність картоплі. Якщо картопляні бруски розварилися, пора додавати в каструлю обидві засмажки, а потім нашатковану капусту. Всі сполучені інгредієнти доводимо до кипіння. Додаємо спеції за смаком, подрібнений часник.
- Даємо борщу настоятися і можна подавати до столу зі сметаною і хлібом.

Приємного вам апетиту!