Ситний і наваристий український борщ з салом та часником
Ця версія борщу не відноситься до дієтичної, однак підійде всім любителям українського наваристого і поживного борщу. Пропонуємо підвищити смакові якості і додати неповторний аромат з додаванням заправки з перетертого сала з часником.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 180 хв.
Порцій – 7.
Склад:
- М’ясо (будь-яке) – 500 гр.
- Буряк – 200 гр.
- Капуста білокачанна – 150 гр.
- Картопля – 110 гр.
- Морква – 100 мл
- Сало – 200 г
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Оцет яблучний (9%) – 3 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Часник – 4 зубчики.
- Зелень – за смаком.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Вода – 2 л
- Сметана – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Попередньо необхідні овочі промиваємо, очищаємо і нарізаємо звичним для вас способом. М’ясо миємо й опускаємо у теплу підсолену воду. Доводимо до кипіння, знімаємо зібралася пінку і продовжуємо варити протягом години.
2. Сотейник розігріваємо і заливаємо олією. До розігрітому олії відправляємо нарізану соломкою буряк, заправляємо сіллю і цукром за смаком. Ретельно перемішуємо і продовжуємо тушкувати пару хвилин, поки вона не виділить свій сік.
3. До буряка вмішуємо томатну пасту з оцтом. Кисла томатна паста допоможе зберегти колір і структуру буряків.
4. Тепер підливаємо туди трохи води і тушкуємо на слабкому вогні 40 хвилин.
5. В окрему каструлю наливаємо воду, додаємо залишки буряка і трохи оцту. Залишаємо на плиті до появи перших пухирців.
6. Пасеруємо цибулю і моркву. Розігріваємо сковорідку з олією і на середньому вогні доводимо цибулю до золотистого кольору.
7. Коли цибуля обсмажили до напівготовності, додаємо моркву і тушкуємо хвилин 10-15. Обсяг моркви трохи зменшиться, а зажарка придбає приємний золотистий колір. Потім засмажку залишаємо чекати своєї години.
8. Переходимо до приготування заправки для борщу з сала, часнику та зелені. Знімаємо з сала шкірку і нарізаємо кубиками. Відправляємо це все в блендер. В цю ж чашу додаємо чотири зубчики часнику, порізану зелень, мелений перець солодкий болгарський перець.
9. Основні етапи приготування борщу позаду і приступаємо до складання всіх компонентів. У киплячий бульйон викладаємо нарізану картоплю і шинковану капусту і тримаємо на середньому вогні хвилин 10.
10. Далі додаємо зажарку до борщу і продовжуємо варити ще 10 хвилин. Висипаємо спеції за власним смаком і перемішуємо.
11. У каструлю з буряком додаємо приготовану бурякову фарбу з додаванням оцту. Борщ доводимо до кипіння і даємо час настоятися.
12. Сервіруємо. Додаємо сметану, заправку і приступаємо до трапези.
Приємного апетиту!