Український борщ – 8 найсмачніших рецептів приготування з покроковими фото

Ситний і наваристий український борщ з салом та часником

Ця версія борщу не відноситься до дієтичної, однак підійде всім любителям українського наваристого і поживного борщу. Пропонуємо підвищити смакові якості і додати неповторний аромат з додаванням заправки з перетертого сала з часником.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 180 хв.

Порцій – 7.

Склад:

  • М’ясо (будь-яке) – 500 гр.
  • Буряк – 200 гр.
  • Капуста білокачанна – 150 гр.
  • Картопля – 110 гр.
  • Морква – 100 мл
  • Сало – 200 г
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Оцет яблучний (9%) – 3 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Вода – 2 л
  • Сметана – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Попередньо необхідні овочі промиваємо, очищаємо і нарізаємо звичним для вас способом. М’ясо миємо й опускаємо у теплу підсолену воду. Доводимо до кипіння, знімаємо зібралася пінку і продовжуємо варити протягом години.

2. Сотейник розігріваємо і заливаємо олією. До розігрітому олії відправляємо нарізану соломкою буряк, заправляємо сіллю і цукром за смаком. Ретельно перемішуємо і продовжуємо тушкувати пару хвилин, поки вона не виділить свій сік.

3. До буряка вмішуємо томатну пасту з оцтом. Кисла томатна паста допоможе зберегти колір і структуру буряків.

4. Тепер підливаємо туди трохи води і тушкуємо на слабкому вогні 40 хвилин.

5. В окрему каструлю наливаємо воду, додаємо залишки буряка і трохи оцту. Залишаємо на плиті до появи перших пухирців.

6. Пасеруємо цибулю і моркву. Розігріваємо сковорідку з олією і на середньому вогні доводимо цибулю до золотистого кольору.

7. Коли цибуля обсмажили до напівготовності, додаємо моркву і тушкуємо хвилин 10-15. Обсяг моркви трохи зменшиться, а зажарка придбає приємний золотистий колір. Потім засмажку залишаємо чекати своєї години.

8. Переходимо до приготування заправки для борщу з сала, часнику та зелені. Знімаємо з сала шкірку і нарізаємо кубиками. Відправляємо це все в блендер. В цю ж чашу додаємо чотири зубчики часнику, порізану зелень, мелений перець солодкий болгарський перець.

9. Основні етапи приготування борщу позаду і приступаємо до складання всіх компонентів. У киплячий бульйон викладаємо нарізану картоплю і шинковану капусту і тримаємо на середньому вогні хвилин 10.

10. Далі додаємо зажарку до борщу і продовжуємо варити ще 10 хвилин. Висипаємо спеції за власним смаком і перемішуємо.

11. У каструлю з буряком додаємо приготовану бурякову фарбу з додаванням оцту. Борщ доводимо до кипіння і даємо час настоятися.

12. Сервіруємо. Додаємо сметану, заправку і приступаємо до трапези.

Приємного апетиту!