Варена аджика на зиму – це цікаве пікантне частування для вашого домашнього столу. Готовий продукт можна подавати як соус до м’ясних, рибних страв або додавати в різні обідні страви, в тому числі супи. Для заготівлі використовуйте перевірену кулінарну ідею з семи рецептів з покроковими фотографіями.
Варена аджика з помідорів з часником на зиму
Варена аджика з помідорів з часником на зиму порадує вас своєю пікантністю, соковитістю і дивним ароматом. Відмінне доповнення до м’ясних або рибних страв. Для заготівлі овочевого соусу використовувати перевірену кулінарну ідею з нашої збірки.
Інгредієнти на
2.5 л.
- Помідори 3 кг
- Часник 130 гр.
- Перець болгарський 1 кг
- Перець чилі 90 гр.
- Сіль 100 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Оцет яблучний 6% 150 мл
Процес приготування:
- Приступаємо до заготівлі вареної аджики з помідорів на зиму з часником. Очищаємо зубчики часнику. Промиваємо гострі перці, зрізаємо з них хвостики.
- Болгарські перці очистити від насіння, розбираємо на частини. Помідори промиваємо і розбираємо на частини.
- Прокручуємо всі інгредієнти через м’ясорубку і кладемо у велику каструлю. Рекомендується використовувати емальований посуд або посуд з товстим дном.
- Доводимо масу до кипіння. Даємо покипіти, поки не піде вся піна. Доповнюємо сіллю з цукром.
- Вливаємо яблучний оцет. Даємо покипіти ще пару хвилин.
- Вимикаємо вогонь і розливаємо частування по стерилізованим банкам.
- Закочує наповнені банки, перевертаємо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.
- Варена аджика з помідорів з часником на зиму готова. Прибирайте на зберігання!
Варена аджика з перцем на зиму
Варена аджика з перцем на зиму – це цікавий і цікавий продукт, який кожен зможе заготовити в домашніх умовах. Готове овочеве частування вийде соковитим і апетитним. Можна подавати до гарячих гарнірів, м’ясних страв або просто намазувати на хліб.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 2 кг
- Перець болгарський – 500 гр.
- Часник – 200 гр.
- Перець гострий стручковий – 2 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет 9% – 25 мл
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо необхідну кількість продуктів для заготівлі вареної аджики з перцем на зиму.
Крок 2. Часник ділимо на зубчики. Для швидкого очищення можна залити їх окропом на кілька секунд і відразу злити воду.
Крок 3. Знімаємо з лушпиння часнику.
Крок 4. Промиваємо помідори і ошпарюємо їх.
Крок 5. Охолоджуємо овоч і знімаємо з нього шкірку.
Крок 6. Очищаємо болгарські перці від насіння і ріжемо на частини.
Крок 7. Прокручуємо Через м’ясорубку очищені помідори, болгарські та гострі перці.
Крок 8. Доповнюємо масу сіллю, цукром і рослинним маслом. Перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні близько 1-2 годин. Тушкуємо до одержання густої маси.
Крок 9. Викладаємо сюди подрібнений часник і виливаємо оцет. Варимо ще три хвилини і прибираємо з вогню. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закутуємо в плед і даємо повністю охолонути.
Крок 10. Варена аджика з перцем на зиму готова. Прибирайте на зберігання.
Варена аджика з яблуками на зиму
Варена аджика з яблуками на зиму відрізняється особливою соковитістю і оригінальністю. Такий соус порадує вас насиченим смаком з пікантними нотками. Приготувати його на тривале зберігання нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 1 кг
- Перець болгарський – 1,5 кг
- Яблуко – 0,5 кг
- Часник – 3 головки.
- Перець чилі – 5 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо заготівлю вареної аджики з яблуками на зиму. Очищаємо болгарські перці від насіння і ділимо їх на частини.
Крок 2. Промиваємо помідори і розділяємо їх на частини.
Крок 3. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.
Крок 4. Розбираємо яблука, акуратно видаливши серцевину.
Крок 5. Підготовлені овочі та яблука і прокручуємо через м’ясорубку. Виливаємо масу в каструлю з товстим дном, доповнюємо сіллю і цукром. Варимо 30 хвилин при слабкому кипінні.
Крок 6. Гарячу масу розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Варена аджика з яблуками на зиму готова. Зберігайте в прохолодному приміщенні.
Варена аджика з морквою на зиму
Варена аджика з морквою на зиму – це цікава кулінарна ідея, яка точно урізноманітнює полиці своєї комори. Таке частування яскраво доповнить ваш домашній стіл. Подавайте до гарячих страв або використовуйте для різних закусок. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4,5 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 5 кг
- Морква – 1 кг
- Яблуко – 1 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Перець чилі – 5 шт.
- Часник – 0,5 кг
- Масло рослинне – 2 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцтова есенція 70% – 2,5 ст. ложки
Процес приготування:
Крок 1. Спробуйте приготувати варену аджику з морквою на зиму. Промиваємо овочі. Помідори подрібнюємо або прокручуємо через м’ясорубку, відправляємо у велику каструлю.
Крок 2. Два види перцю також прокручуємо через м’ясорубку. Масу викладаємо до помідорів.
Крок 3. Очищаємо яблука і також подрібнюємо їх.
Крок 4. Прокручуємо через м’ясорубку очищену моркву. Всі овочі з’єднуємо в каструлі і варимо на повільному вогні 2,5 години, періодично помішуючи.
Крок 5. За 10 хвилин до закінчення готування додаємо подрібнений часник.
Крок 6. Також вливаємо оцет, рослинне масло, додаємо сіль. Перемішуємо вміст. Масу розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Варена аджика з морквою на зиму готова. Прибирайте на зберігання!
Аджика з хроном на зиму з варінням
Аджика з хроном на зиму з варінням – це смачний, ароматний і цікавий продукт, який кожен зможе заготовити в домашніх умовах. Готове частування вийде соковитим і апетитним. Можна подавати до гарячих гарнірів, м’ясних, рибних страв або просто намазувати на чорний хліб.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 2 кг
- Перець болгарський – 0,5 кг
- Перець гострий стручковий – 5 шт.
- Часник – 100 гр.
- Корінь хрону – 0,5 кг
- Яблуко – 2 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 100 гр.
- Оцет 9% – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти для приготування аджики з хроном на зиму з варкою. Промиваємо та очищаємо овочі.
Крок 2. Помідори ділимо на частини і прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 3. Очищаємо болгарські перці від насіння, їх також пропускаємо через м’ясорубку.
Крок 4. Також в овочеву масу відправляємо подрібнені гострі перці.
Крок 5. Викладаємо сюди подрібнені яблука.
Крок 6. Перемелюємо корінь хрону і отриману масу додаємо в каструлю з іншими овочами.
Крок 7. Доповнюємо вміст сіллю і цукром. Добре все перемішуємо.
Крок 8. Кип’ятимо заготівлю і варимо близько 25 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 9. В кінці готування вливаємо в масу оцет і додаємо подрібнений часник. Перемішуємо, проварюємо ще 5 хвилин і вимикаємо плиту.
Крок 10. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.
Крок 11. Аджика з хроном на зиму з варінням готова. Прибирайте на зберігання!
Аджика без оцту з варінням на зиму
Аджика без оцту з варінням на зиму відрізняється особливою соковитістю і ніжністю. Такий соус порадує вас насиченим смаком з пікантними нотками. Приготувати продукт на тривале зберігання можна без оцту. Для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 1,5 кг
- Яблуко – 1 кг
- Перець болгарський – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 голівки.
- Перець гострий стручковий – 1 шт.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування аджики без оцту з варінням на зиму першим ділом промиваємо помідори і подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.
Крок 2. Ділимо яблука на часточки, видаливши серцевину. Обробляємо На шматочки болгарські перці.
Крок 3. Прокручуємо яблука і перці через м’ясорубку. Також чинимо і з ріпчастою цибулею.
Крок 4. Подрібнюємо часник і гострі перці.
Крок 5. Всі підготовлені інгредієнти з’єднуємо в каструлі, доповнюємо їх рослинному маслом і сіллю. Ставимо на вогонь і варимо 30 хвилин після закипання.
Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованим банкам.
Крок 7. Закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Аджика без оцту з варінням на зиму готова. Можна відносити на зберігання!
Гостра аджика з варінням на зиму
Гостра аджика з варінням на зиму – це апетитна кулінарна ідея, яка урізноманітнює полиці своєї комори. Таке частування можна подавати до гарячих гарнірів чи інших страв. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 1,2 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 1,5 кг
- Перець болгарський – 3 кг
- Перець чилі – 3 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Часник – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Оцет 9% – 1 склянка
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Беремо необхідні інгредієнти для заготівлі гострої аджики з варінням на зиму.
Крок 2. Промиваємо овочі. Помідори, болгарські та гострі перці ділимо на великі частини.
Крок 3. Прокручуємо інгредієнти через м’ясорубку. Також подрібнюємо часник і зелень.
Крок 4. У великій каструлі змішуємо масу з помідорів і солодкого перцю. Доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин на слабкому вогні. Постійно помішуємо, щоб овочева суміш не пригоріла.
Крок 5. Додаємо сюди цукор, сіль, оцет і рослинне масло. Перемішуємо, знову кип’ятимо і варимо близько 10-15 хвилин.
Крок 6. Викладаємо сюди подрібнений часник і гострий перець. Перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.
Крок 7. Після додаємо зелень. Готуємо 10 хвилин і прибираємо з вогню.
Крок 8. Стерилізуємо банки-яким зручним для вас способом. Кип’ятимо кришки.
Крок 9. Наповнюємо банки гарячої заготівлею.
Крок 10. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути в такому положенні.
Крок 11. Гостра аджика з варінням на зиму готова. Прибирайте на зберігання.