Варення із черешні на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Черешня є практично в кожному саду. Це смачна ягода, яка достигає вже до кінця першої половини літа. Щоб зберегти ваш врожай ягід, ми підібрали 10 відмінних рецептів варення їх черешні.

Як приготувати варення з черешні на зиму без кісточок?

Черешня – ягода невеликого розміру і самою великою морокою при варінні варення з неї є витяг кісточок. Однак, це дозволить вам зробити однорідне ласощі, яке можна їсти ложками і не боятися зламати зуб.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Черешня 1100 гр.
  • Цукор-пісок 700 гр.
  • Кориця 10 гр.

Процес приготування:

  1. Як зварити смачне варення із черешні на зиму? Ягоди промийте, просушіть і видаліть кісточки.
  2. Перекладіть ягоди в каструлю, засипте її цукром.
  3. Перемішайте черешню з цукром і поставте на вогонь. Доведіть варення до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин.
  4. Пості цього зніміть каструлю з вогню і залиште варення на 3-4 години. Потім другий раз закип’ятити варення, додайте корицю, перемішайте, проваріть ще 10 хвилин.
  5. Готове варення розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть їх. Укрийте банки з варенням теплою ковдрою і дайте повністю охолонути. Зберігайте варення в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Смачне варення з черешні з кісточками на зиму

Цей рецепт варення з черешні для ледачих. Черешня вариться в цілому вигляді прямо з кісточками, але це ніяк не впливає на чудовий смак варення.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Черешня – 1 кг
  • Вода – 200 мл
  • Цукор – 900 гр.
  • Пектин – 1 ч. л.
  • Сік лимонний – 1-1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Черешню помийте і відкиньте на друшляк.

2. У каструлю всипте цукор і влийте воду.

3. Поставте каструлю на вогонь, доведіть сироп до кипіння, варіть 2-3 хвилини.

4. У гарячий сироп всипте ягоди, перемішайте і варіть 5 хвилин. Періодично знімайте ложкою піну.

5. Потім зніміть каструлю з вогню і залиште варення на ніч.

6. На наступний ранок поставте каструлю з варенням на вогонь, доведіть до кипіння, додайте лимонний сік і пектин, перемішайте і варіть 5 хвилин.

7. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, загорніть їх, остудіть і перемістіть на зберігання в прохолодний льох.

Приємного апетиту!

Густе варення з черешні з желатином на зиму

Представляємо вашій увазі справжній делікатес – густе черешневе варення. Воно має гарний насичений колір, щільну консистенцію і чудовий аромат.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Черешня – 1 кг
  • Цукор – 400 гр.
  • Желатин – 1 ст. л.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

1. Черешню переберіть, відірвіть хвостики, добре помийте.

2. З черешні видаліть кісточки.

3. Викладіть ягоди в каструлю, засипте цукром і перемішайте, залиште на півгодини.

4. Желатин залийте кип’яченою водою і залиште на 10 хвилин.

5. Каструлю з черешнею поставте на вогонь, доведіть варення до кипіння і продовжуйте варити 10 хвилин. Періодично перемішуйте варення і знімайте пінку.

6. Желатинову масу викладіть у варення, перемішувати до повного розчинення желатину. Доведіть варення до кипіння і зніміть його з вогню.

7. Гаряче варення розкладіть по банках і закатайте. Густе варення з черешні зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Варення-п’ятихвилинка з черешні без стерилізації

Варення з черешні – смачне домашнє ласощі, яке повним ходом використовується господинями в приготуванні різних десертів і випічки. До того ж приготування варення по цьому рецепту не займе багато часу.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Черешня – 800 гр.
  • Цукор – 800 гр.

Процес приготування:

1. Черешню переберіть і промийте.

2. Засипте ягоди цукром і перемішайте.

3. Поставте ємність з черешнею на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.

4. У процесі варіння перемішуйте варення, щоб воно не пригорає і знімайте пінку.

5. Потім гаряче варення відразу розлийте по стерилізованим банкам і закатайте чистими кришками. Укутайте загортання в теплу ковдру до повного охолодження. Зберігайте варення в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Густе варення з черешні з цілими ягодами

Щоб ягоди у варенні залишалися цілими, необхідно дотримуватися певну технологію варіння. Таким чином, у вас вийде густий рубіновий сироп з плаваючими в ньому ягоди черешні.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 15.

Склад:

  • Черешня – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

1. Черешню переберіть від поганих ягід, промийте і просушіть.

2. Перекладіть ягоди в каструлю, висипте один стакан цукру.

3. Перемішайте ягоди з цукром і поставте каструлю на вогонь. Доведіть варення до кипіння і варіть на повільному вогні 10 хвилин.

4. Після цього висипте цукор, що залишився, перемішайте і варіть ще 10 хвилин.

5. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть їх кришками. Смачне, густе варення з цілими ягодами черешні готово. Зберігайте його в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування варення з білої черешні

Варення з білої черешні має ніжний солодкий смак, тонкий аромат і гарний бурштиновий колір. Особливо він популярний в Азербайджані – батьківщині цієї чудової ягоди.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Черешня біла – 0,4 кг
  • Цукор – 150 гр.

Процес приготування:

1. Черешню переберіть, відірвіть хвостики і помийте.

2. Видаліть з ягід кісточки.

3. Черешню перекладіть в металеву ємність і засипте цукром. Поставте каструлю на вогонь, доведіть варення до кипіння і варіть 5 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і залиште на 6 годин.

4. Повторіть процедуру ще 2 рази. Після третього кип’ятіння варення розкладіть по стерилізованим банкам.

5. Загорніть банки металевими кришками і остудіть при кімнатній температурі, загорнувши в ковдру. Зберігайте закачування з варенням з черешні в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Ароматне варення з білої черешні з апельсином

Варення – це найпопулярніший вид зимових заготовок. Біла черешня має особливої терпкістю, щоб трохи розбавити її і зробити смак варення більш легким, додайте до його складу апельсини.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Черешня – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Кориця – 1 паличка.

Процес приготування:

1. Черешню переберіть, помийте і бланшируйте ягоди в окропі протягом 1 хвилини.

2. Кожну ягоду проколіть зубочисткою, щоб вони не тріскалися в процесі термообробки.

3. У каструлю всипте цукор, влийте воду, додайте корицю і зваріть цукровий сироп. Варіть його 5-7 хвилин після закипання.

4. Апельсин вимити, зріжте з нього цедру. Викладіть в цукровий сироп черешню і цедру апельсина. Доведіть варення до кипіння і варіть 5 хвилин на сильному вогні, потім повністю охолодіть.

5. Повторно поставте каструлю на вогонь, знову закип’ятіть варення і проваріть 5 хвилин.

6. Банки для варення стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Гаряче варення розкладіть по банках і загорніть їх. Варення з черешні з апельсином виходить дуже смачним і ароматним.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт варення з черешні з волоськими горіхами

варення часто додають різні види горіхів. Такі заготовки нагадують традиційні солодощі з меду та горіхів. Пропонуємо вам рецепт чудового черешневого варення з волоськими горіхами.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Черешня – 0,6 кг
  • Цукор – 200 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Кислота лимонна – 2 щіпки.

Процес приготування:

1. Черешню помийте, видаліть кісточки і перекладіть в каструлю.

2. Додайте до ягід цукор і лимонну кислоту, перемішайте і залиште на годину.

3. Після цього поставте каструлю на вогонь, доведіть варення до кипіння і варіть 5 хвилин. Зніміть каструлю з плити, залиште на 1-2 години. Потім знову прокип’ятіть варення 5 хвилин.

4. Під час третього кип’ятіння додайте в каструлю рубані волоські горіхи, перемішайте і варіть 5 хвилин.

5. Потім розкладіть гаряче варення по стерилізованим банкам, остудіть і перемістіть в льох на зберігання.

Приємного апетиту!

Як заготовити варення з черешні з лимоном на зиму?

Смачне варення з черешні і лимона можна приготувати власними руками і взимку насолоджуватися його смаком і ароматом. Ягоди для варення краще всього відбирати щільні і злегка недозрілі.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Черешня – 0,5 кг
  • Цукор – 0,5 кг
  • Пектин – 0,5 пакета.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Черешню добре помийте і видаліть кісточки.

2. Лимон обшпарте окропом, помийте і наріжте часточками. Також видаліть кісточки.

3. Перекладіть черешню і лимон в одну ємність, посипте їх цукром. Поставте на плиту і варіть на повільному вогні.

4. Коли варення закипить, зніміть з поверхні піну, яка утворилася.

5. Пектин розведіть невеликою кількістю води. Влийте отриману масу в варення і варіть ще 10 хвилин.

6. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, укутайте їх і остудіть. У зимові вечори це ласощі доведеться як не можна до речі.

Приємного апетиту!

Густе варення з черешні з агар-агаром

Рецептів смачного варення з черешні дуже багато на просторах інтернету. Наприклад, за цим рецептом з агар-агаром ваше варення буде густим і насиченим. До того ж воно швидко готується.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Черешня – 1 кг
  • Цукор – 700 гр.
  • Агар-агар – 1 ч. л.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

1. Черешню промийте і просушіть.

2. Перекладіть ягоди в каструлю і засипте їх цукром, залишити на 2 години, щоб ягоди пустили сік.

3. Поставте каструлю на плиту, варіть варення на невеликому вогні 20 хвилин після закипання.

4. Агар-агар залийте водою і залиште на 15 хвилин. Потім влийте цю масу в варення, перемішайте і варіть ще 5 хвилин.

5. Варення з черешні розлийте по стерилізованим банкам, щільно закрийте їх гвинтовими кришками або загорніть. Зберігайте варення в прохолодному місці.

Приємного апетиту!