Як зварити густий абрикосовий джем з агар-агаром?
Абрикосове варення – одне з найпопулярніших і улюблених солодких домашніх заготовок. Його варять з цілими ягодами або у вигляді джему. Додавання агар-агару зробить консистенцію абрикосового варення густою і щільною.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Абрикоси – 1,5 кг
- Цукор – 1 кг
- Агар-агар – 1,5 ч. л.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Абрикоси ретельно промийте під проточною водою і дайте їм обсохнути.
2. Абрикоси розріжте навпіл і видаліть кісточки.
3. Перекладіть абрикоси в каструлю, посипте їх цукром і перемішайте.
4. У каструлю влийте холодну воду і залиште фрукти на 30-40 хвилин.
5. Поставте каструлю на вогонь і варіть 5 хвилин після закипання. Потім дайте варенню трохи охолонути і повторіть цю процедуру ще два рази.
6. При третьому кип’ятінні додайте агар-агар. Після кипіння, зніміть каструлю з вогню і варення розлийте по стерилізованим банкам. Залиште загортання при кімнатній температурі до повного охолодження, потім перемістіть його в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!