Варення з абрикосів – 10 простих рецептів на зиму з фото покроково

Як зварити густий абрикосовий джем з агар-агаром?

Абрикосове варення – одне з найпопулярніших і улюблених солодких домашніх заготовок. Його варять з цілими ягодами або у вигляді джему. Додавання агар-агару зробить консистенцію абрикосового варення густою і щільною.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1,5 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Агар-агар – 1,5 ч. л.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Абрикоси ретельно промийте під проточною водою і дайте їм обсохнути.

2. Абрикоси розріжте навпіл і видаліть кісточки.

3. Перекладіть абрикоси в каструлю, посипте їх цукром і перемішайте.

4. У каструлю влийте холодну воду і залиште фрукти на 30-40 хвилин.

5. Поставте каструлю на вогонь і варіть 5 хвилин після закипання. Потім дайте варенню трохи охолонути і повторіть цю процедуру ще два рази.

6. При третьому кип’ятінні додайте агар-агар. Після кипіння, зніміть каструлю з вогню і варення розлийте по стерилізованим банкам. Залиште загортання при кімнатній температурі до повного охолодження, потім перемістіть його в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!