Абрикосовий джем через м’ясорубку на зиму
Ніжний і ароматний абрикосовий джем виходить за допомогою подрібнення плодів у м’ясорубці. Така заготівля послужить вам оригінальним домашнім десертом. А ще вас порадує швидкість приготування ласощів.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 банка
Інгредієнти:
- Абрикоси – 700 р.
- Цукор – 150 р.
Процес приготування:
1. Абрикоси отмачиваем в холодній воді і ретельно промиваємо. Потім розрізаємо плід навпіл, витягуючи кісточки.
2. Абрикоси пропускаємо через м’ясорубку до стану кашки.
3. Отримане пюре переливаємо в каструлю, засипаємо цукром, перемішуємо і наполягаємо 10-1 хвилин, щоб сухий інгредієнт трохи розчинився. Потім каструлю ставимо на плиту і кип’ятити 20 хвилин, періодично помішуючи.
4. Заздалегідь починаємо стерилізувати банку. У неї відразу ж заливаємо гарячий джем і закриваємо кришкою. Даємо повністю охолонути при кімнатній температурі, потім можна відправляти на зберігання. Готово!