Варення з абрикосів на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Абрикосовий джем через м’ясорубку на зиму

Ніжний і ароматний абрикосовий джем виходить за допомогою подрібнення плодів у м’ясорубці. Така заготівля послужить вам оригінальним домашнім десертом. А ще вас порадує швидкість приготування ласощів.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 банка

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 700 р.
  • Цукор – 150 р.

Процес приготування:

1. Абрикоси отмачиваем в холодній воді і ретельно промиваємо. Потім розрізаємо плід навпіл, витягуючи кісточки.

2. Абрикоси пропускаємо через м’ясорубку до стану кашки.

3. Отримане пюре переливаємо в каструлю, засипаємо цукром, перемішуємо і наполягаємо 10-1 хвилин, щоб сухий інгредієнт трохи розчинився. Потім каструлю ставимо на плиту і кип’ятити 20 хвилин, періодично помішуючи.

4. Заздалегідь починаємо стерилізувати банку. У неї відразу ж заливаємо гарячий джем і закриваємо кришкою. Даємо повністю охолонути при кімнатній температурі, потім можна відправляти на зберігання. Готово!