Простий і смачний рецепт варення з агрусу з ківі
Незвичайний смак, текстуру і смарагдовий колір з чорними вкрапленнями додасть крыжовниковому варенню ківі. Певна кислотність цього заморського фрукта максимально зберігає вітаміни і корисні речовини агрусу при заготівлі і зберіганні.
Інгредієнти:
- Агрус – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Ківі великі – 4 шт.
- Вода – ½ склянки
Процес приготування:
1. Підготуйте ягоди агрусу до варінні варення: відріжте кінчики, промийте ягоди, обсушіть і наколіть в декількох місцях зубочисткою.
2. Ківі почистіть від шкірки і порізати на середні кубики.
3. Покладіть нарізані ківі в каструлю для варення, засипте цукром в зазначеній кількості і залиште на деякий час, щоб з’явився фруктовий сік.
4. Потім налийте в каструлю до ківі воду, всипте підготовлений агрус і акуратно перемішайте.
5. Каструлю поставте на маленький вогонь і варіть варення протягом 5 хвилин від початку кипіння. За бажанням таке варення можна поварити 20-30 хвилин.
6. Гаряче варення перекладіть в стерильні баночки, загорніть і після охолодження перенесіть на зберігання.
Приємного чаювання!