Варення з агрусу на зиму – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт варення з агрусу з ківі

Незвичайний смак, текстуру і смарагдовий колір з чорними вкрапленнями додасть крыжовниковому варенню ківі. Певна кислотність цього заморського фрукта максимально зберігає вітаміни і корисні речовини агрусу при заготівлі і зберіганні.

Інгредієнти:

  • Агрус – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Ківі великі – 4 шт.
  • Вода – ½ склянки

Процес приготування:

1. Підготуйте ягоди агрусу до варінні варення: відріжте кінчики, промийте ягоди, обсушіть і наколіть в декількох місцях зубочисткою.

2. Ківі почистіть від шкірки і порізати на середні кубики.

3. Покладіть нарізані ківі в каструлю для варення, засипте цукром в зазначеній кількості і залиште на деякий час, щоб з’явився фруктовий сік.

4. Потім налийте в каструлю до ківі воду, всипте підготовлений агрус і акуратно перемішайте.

5. Каструлю поставте на маленький вогонь і варіть варення протягом 5 хвилин від початку кипіння. За бажанням таке варення можна поварити 20-30 хвилин.

6. Гаряче варення перекладіть в стерильні баночки, загорніть і після охолодження перенесіть на зберігання.

Приємного чаювання!