Варення-п’ятихвилинка з агрусу на зиму
Крыжовниковая «п’ятихвилинка» – відмінний спосіб заготівлі на зиму цієї смачної ягоди. Це варення вариться 3-кратним кип’ятінням по 5 хвилин з перервами між варінням. Щоб сироп вийшов більш густим, можна додати за бажанням трохи варення пектину.
Інгредієнти:
- Аґрус – 3 склянки
- Цукор – 2 склянки
- Пектин – 4 р.
- Вода – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Агрус добре промийте під проточною водою і ножицями видалити кінчики з обох сторін у кожної ягідки. Потім ягоди в декількох місцях наколіть гострим предметом, щоб в процесі варіння вони не лопнули і добре просочилися сиропом.
2. Підготовлені ягоди помістіть в ємність для варіння варення. Потім засипте їх необхідною кількістю цукру і залиште на всю ніч, щоб агрус дав свій сік.
3. Вранці можете приступати до варінні варення. Ємність з ягодами поставте на невеликий вогонь, додайте трохи води і варіть їх не більше 5 хвилин від початку кипіння. При варінні варення періодично помішуйте.
4. Потім варення повністю охолодіть. Повторіть ще два рази варіння по 5 хвилин з перервою.
5. Стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом баночки і кришки.
6. Потрібну кількість пектину перемішайте з однією ложкою цукру.
7. При останній варінні насипте до варенню пектин, добре все перемішайте і поваріть варення ще не більше 2 хвилин, щоб пектин не зруйнувався.
8. Гаряче варення расфасуйте по підготовленим баночках і загорніть кришками.
9. Баночки прикрийте теплим рушником і після повного охолодження перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного чаювання!