Варення з агрусу на зиму – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Варення-п’ятихвилинка з агрусу на зиму

Крыжовниковая «п’ятихвилинка» – відмінний спосіб заготівлі на зиму цієї смачної ягоди. Це варення вариться 3-кратним кип’ятінням по 5 хвилин з перервами між варінням. Щоб сироп вийшов більш густим, можна додати за бажанням трохи варення пектину.

Інгредієнти:

  • Аґрус – 3 склянки
  • Цукор – 2 склянки
  • Пектин – 4 р.
  • Вода – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Агрус добре промийте під проточною водою і ножицями видалити кінчики з обох сторін у кожної ягідки. Потім ягоди в декількох місцях наколіть гострим предметом, щоб в процесі варіння вони не лопнули і добре просочилися сиропом.

2. Підготовлені ягоди помістіть в ємність для варіння варення. Потім засипте їх необхідною кількістю цукру і залиште на всю ніч, щоб агрус дав свій сік.

3. Вранці можете приступати до варінні варення. Ємність з ягодами поставте на невеликий вогонь, додайте трохи води і варіть їх не більше 5 хвилин від початку кипіння. При варінні варення періодично помішуйте.

4. Потім варення повністю охолодіть. Повторіть ще два рази варіння по 5 хвилин з перервою.

5. Стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом баночки і кришки.

6. Потрібну кількість пектину перемішайте з однією ложкою цукру.

7. При останній варінні насипте до варенню пектин, добре все перемішайте і поваріть варення ще не більше 2 хвилин, щоб пектин не зруйнувався.

8. Гаряче варення расфасуйте по підготовленим баночках і загорніть кришками.

9. Баночки прикрийте теплим рушником і після повного охолодження перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного чаювання!